به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،در هر گوشه از سرزمین ما ایران، طبیعت رنگی پاشیده که هر چه بیشتر پیش بروی تمام نمیشود و در نهایت جاذبهای میماند که از نگاه ما به دور مانده است.
در واقع طبیعت با همهی مهربانیش موجب آرامش و احساس خوشایندی میشود که کمتر جایی شبیه آن میتوان یافت. با این اوصاف این بار مجدد دلمان هوای طبیعت کرده است تا از این هیاهو و شلوغی و روزمرگی ها فاصله بگیریم و در جستجوی مقصدی دیگر دل به جاده بسپاریم، مقصدی تازه که خستگیها را از تنمان به در کند و خاطرهای به یادماندنی را ذهنمان به تصویر بکشد، آن جایی که طبیعت در ذهنمان جلوه گری میکند تا شاهکاری را پیش رویمان قرار دهد، به گونهای که شاید زبان در توصیفش قاصر بماند.
در ادامه این مطلب در شرح این مکان دوست داشتنی به نام آلاشت مازندران همراه باشید. یکی از زیباتریین مقاصدی که میتوانید به عنوان مقصد برای آخر هفتههای تابستانی و گرم و داغ خود انتخاب کنید، آلاشت مازندران است.
این روستای زیبا و دیدنی که دارای فاصلهای تنها ۴ ساعته از تهران است، یکی از خوش آب و هواترین مناطقی است که ما میتوانیم به شما در نزدیکی تهران معرفی کنیم.
این روستای بسیار خاص و خوش آب و هوا یکی از بهترین مقاصد مردم در زمانی است که دیگر از آب و هوای گرم شهر به تنگ آمده اید و دیگر میخواهید به جایی پناه ببرید که کمی شما را با مفهوم واقعی تابستان البته به جز گرمای ذوب کننده اش آشنا شوید.
فکرش را بکنید که صبح یک روز تعطیل، پنجرهی اتاق خود در آلاشت را باز کرده اید و رو به طبیعتی بسیار سر سبز و زیبا هستید!
به نظر تجربه کردن این تصویر ذهنی بهتر از این است که آن را تصور کنید. بنابراین، ما در ادامه شما را از همه نظر برای سفر به یکی از زیباترین نقاط استان مازندارن یعنی آلاشت، آشنا خواهیم کرد.
آلاشت مازندران یکی از معروفترین منطقههای این استان است که به خاطر جاذبههای طبیعی که در خود دارد یکی از معروفترین نقاط برای سفر در نزد تمامی مسافرین است که میخواهند روزهای یک نواخت و تکراری خود را به صرف بازدید از یک منطقهی خوش آب و هوا مهمان کنند.
آلاشت در واقع نزدیک به سوادکوه و پل ورسک است و از نزدیکترین نقاط شمالی ایران به شهر تهران است.
از لحاظ جغرافیایی، آلاشت در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و از لحاظ جاذبههای توپوگرافیک و جغرافیایی به خاطر طبیعت همیشه سبز و بسیار بکرش معرف شده است.
بر طبق آماری که در سال ۱۳۹۵ از آخرین آمارگیری در این منطقه به دست آمد، در حدود ۱۱۹۳ نفر در این روستای بسیار خوش آب و هوا زندگی میکنند. با این که آلاشت به روستا معروف است، اما دربارهی این منطقه باید بدانید که در سال ۱۳۵۱ بود که این منطقه از روستا تبدیل به شهر شد و دیگر آن را شهر آلاشت مازندران میشناختند.
به صورت میانگین سالانهی بارشی در این منطقهی مازندرانی، ۷۱۰ میلی متر میباشد.
آلاشت به صورت کلی از چندین محله تشکیل شده که معمولا نامهای خانوادگی آنان یک پشوند و پیشوندی از آلاشت و اشارهی آن دارد.
از نکات جالبی که دربارهی مردم آلاشت میتوانیم به شما بگوییم این است که مردم این شهر مخصوصا در بازههای سنی بالا این است که در فصلی همچون فصل بهار، گیاهان دارویی و سبزیجاتی که بعدا میتوان آنها را خشک کرده و به عنوان ادویههای غذایی استفاده میشوند را جمع آوری نمایند. یکی از جذابیتهای آلاشت این است که درختانی مثل گیلاس، سیاه ریشه، گردو و فندق بسیار رشد میکنند.
دربارهی نام آلاشت اهالی این منطقه چنین میگویند که نام این منطقه را به سه شکل” آلاشت”، ” اِلاشت” و ” اَلاشت” تلفظ میکنند. در مراوده و گفتگو با اهالی این روستا از زبان آنها ” اِلاشت” را بیشتر میشنوید.
اما هنگاهی که مامورین ثبت احوال، در شناسنامههای مردم نام آلاشت را ثبت کردند این نام رواج بیشتری یافت و سازمان جغرافیایی ارتش نیز این نام را ثبت کرد.
اما بهتر است بدانید که این نام به چند دلیل که مهمترین آن آشیانه عقاب است گرفته شده است و وجه تسمیه آن وجود عقابهای بسیار زیاد در این منطقه است.
آلاشت را اینگونه تصور کنید که…
قبل از این که بگوییم از کجا و چگونه این هدیهی خداوند و طبیعت را بپیمایید، بیایید تا کمی از زیباییهای این منطقه برایتان بگوییم تا سفرتان به این منطقه حتمی شود!
وقتی به سوی آلاشت مازندران پیش میروی احساس خواهید کرد که شاید این هم مانند سایر مناطق اطراف است، اما رفته رفته به مقصد که نزدیک و نزدیکتر که میشوید و اندکی بالاتر از سطح جاده میروید خنکی بسیار هوا و اختلاف دما با چند دقیقه قبل را به طور محسوس احساس خواهید کرد و کم کم به سوی مه و ابری پیش خواهید رفت که غلیظ و غلیظتر هم خواهد شد که آن قدر که حتی تا چند قدمی خود را نمیتوانید ببینید!
بالاتر هم که میروید، گویی روی ابرها ایستاده اید و به همان حالتی که برایتان خیال انگیز و زیبا بوده، هم اکنون میتوانید ببینید که رنگ واقعیت را بر خود گرفته و به شاهکاری تبدیل شده است که شما را بدون شک متعجب خواهد کرد.
از توصیفات شاعرانهی فضا و حال و هوای آلاشت که بگذریم، باید یگوییم که در جادهی فیروزکوه و بعد از آن و دقیقا بعد از شهر زیر آب و روبروی پاسگاه پلیس راه، دیگر داخل مسیر اصلی آلاشت افتاده اید و راه رسیدن به این منطقه افتاده اید.
برای پیدا کردن جادهی آلاشت هم میتوانید از تابلوی آلاشت ۳۵ کیلومتر کمک بگیرید. در ضمن یادتان باشد که زمان تقریبی برای رسیدن به این منطقه در حدود ۳ تا ۴ ساعت از تهران است که بالاتر هم به آن اشاره کردیم.
انتهای پیام/ز
الان خودتون نوشتید ۱۱۹۳ نفر زندگی میکنن در صورتیکه تو روستای وسطی کلای آمل ۶۳۰۰ دارن زندگی میکنن.