رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: سیاه‌پوشی و نصب پرچم‌های سیاه در منازل همواره حرکت مردمی بوده و پویش مردمی مشهد در حسینیه سیدالشهدا (ع) این مسیر را زنده نگه خواهد داشت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  حجت ‌الاسلام‌ و المسلمین نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان مزیت‌های حرکت سیاه‌پوشی در ایام ماه محرم، گفت: از قدیم‌الایام پوشیدن لباس سیاه و سیاه‌پوشی مکان‌ها نماد حزن و اندوه بوده و چنانکه اگر کسی مصیبتی برایش پیش می‌آمد و عزیزی را از دست می‌داد متداول بود که برای عزاداری سیاه بپوشد.

او افزود: این مسئله در رابطه با اهل‌بیت (ع) در بین مردم به‌صورت ویژه‌ای مطرح است و از همان صدر اسلام به‌گونه‌ای سیاه‌پوشی تبدیل به یک شعار برای گرامیداشت مکتب اهل‌بیت (ع) شده است. در روایت آمده که امام رضا (ع) فرموند: «رحمت خداوند بر کسی که امر ما را احیاء کند».

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: از مصادیق مهم احیای امر اهل‌بیت (ع) آن است که نشان دهیم که با آن‌ها پیوند داریم و قطعاً سیاه‌پوشی یکی از راه‌های این پیوند حزن و اندوه در مصائب آن حضرات معصومین (ع) می‌باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین پژمان فر بیان کرد: نصب پرچم‌ها و سیاه‌پوش کردن درب منازل و کوچه‌ها نشان از پیوند ناگسستگی ما با ائمه اطهار (ع) دارد که کار بسیار اثرگذاری است.

او با بیان محدودیت‌ها و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا ، تصریح کرد: بسیاری از برنامه‌های مذهبی به دلیل مسائل حفاظت از شیوع کرونا به ‌شدت تحت تأثیر قرار گرفته است و ما نمی‌توانیم همچون سال‌های قبل تجمعاتی را برای برگزاری عزاداری ایام محرم و شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) داشته باشیم و این‌گونه برنامه‌ها جایگزین بسیار مناسبی است که الحمدالله در حال برگزاری است.

نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: عزاداری و سیاه‌پوشی ما نماد و شعار همراهی با اهل‌بیت (ع) است. از سوی دیگر وقتی تاریخ را بررسی می‌کنیم، در گزارش‌های متعدد می‌خوانیم که سیاه‌پوشی در عزای اهل‌بیت (ع) یک سنت بود.
 

بیشتربخوانید


حجت‌الاسلام و المسلمین پژمان فر اظهار کرد: سیاه‌پوش کردن درب منازل و کوچه‌ها و نصب پرچم یک حرکت بیرونی است که نشان می‌دهد ما همچنان پیرو خط شهادت شهدای کربلا هستیم و آن را حتی با همه محدودیت‌هایی که امسال ویروس کرونا ایجاد کرده است، نشان می‌دهیم.

او با تأکید بر مزایای مردمی بودن عزاداری‌ها افزود: مردمی بودن تمام برنامه‌های عزاداری سیدالشهدا (ع) بزرگ‌ترین مزیت پویش مردمی حسینیه سیدالشهدا (ع) است، که اگر این حرکت‌ها دستگاهی باشد، برنامه‌ها پایداری ندارد، و دلیل پایداری و همیشگی بودن بسیاری از مراسمات ایام محرم و عزاداری سیدالشهدا (ع) این است که مردم اجرای آن را بر عهده‌ دارند و به‌ صورت خودجوش هر آنچه در توان دارند را در این مسیر در طبق اخلاص می‌گذارند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت حمایت‌های نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی، ادامه داد: از آنجایی ‌که این حرکت‌ها مانند پویش مردمی مشهد حسینیه سیدالشهدا علیه اسلام خودجوش و مردمی هست دستگاه‌ها در این موضوع باید حمایت‌های لازم را داشته باشند و آنچه در توان دارند را در اختیار مردم بگذارند، چون اصل وجود دستگاه‌ها خدمت به مردم است.

انتهای پیام//ف. ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.