دانشمندان آمریکایی اعلام کردند ویروس کرونا توانایی آن را دارد که به طور مستقیم به سلول‌های مغزی انسان حمله کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۸ ماه از همه گیری ویروس کرونا می‌گذرد. تاکنون  ۲۸ میلیون نفر در جهان به این ویروس آلودهشده و چند هزار تن جان خود را از دست داده اند. محققان به طور گسترده در حال مطالعه بر روی کووید ۱۹ و مبتلایان به این ویروس هستند. از همین رو، دانشمندان هر روز ابعاد جدیدی از رفتار و فعالیت این ویروس مرگبار را روشن می‌کنند. یافته‌های جدید دانشمندان نشان دهنده رفتار دهشتناک ویروس در بدن انسان است.

بر این اساس، دانشمندان آمریکایی اعلام کردند ویروس کرونا توانایی آن را دارد که به طور مستقیم به مغز حمله کند. این حمله می‌تواند منجر به بروز علائمی مانند سردرد، گیجی و پریشانی، و هذیان گفتن بیمار شود. در واقع ویروس می‌تواند در مغز انسان تکثیر شود. این موضوع باعث کاهش سطح اکسیژن برای سلول‌های مغزی می‌شود. با این حال، به دلیل آنکه این تحقیقات در مرحله ابتدایی قرار دارد ابعاد عمومیت این رخداد هنوز ناشناخته است.

اندرو ژوزفسن، مدیر این پژوهش از دانشگاه کالیفرنیا در این باره گفت: ما برای انجام تحقیقات از فناوری بسیار دقیقی بهره گرفتیم. دانستن این موضوع که ویروس کرونا می‌تواند چه تاثیراتی بر مغز داشته باشد برای دانشمندان از اهمیت بالایی برخوردار است.

محققان می‌گویند به هیچ عنوان شگفت آور نخواهد بود که ویروس کرونا بتواند باعث پاره شدن غشای خونی مغز شود. در حقیقت غشای خونی دور سلول‌های مغزی را گرفته و علاوه بر خون رسانی به این سلول ها، مانع از ورود عوامل خارجی و بیماری زا به آن‌ها می‌شود. حال به نظر می‌رسد کووید ۱۹ می‌تواند این غشا را نابود و به سلول‌های مغزی حمله کند.

پیشتر نیز یافته‌های دانشمندان نشان از آسیب‌های ویروس کرونا بر مغز بود. محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز پس از تحقیقات گسترده اعلام کردند: فراتر از مشکلات جسمانی، یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید می‌کند، ابتلا به اختلالات روانی است.

یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان می‌دهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیش‌تر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. تحقیقات نشان داد این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیش‌بینی می‌کردند.


بیشتر بخوانید


محققان انگلیسی می‌گویند بیمارانی که شرایط وخیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است. این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان می‌توانند با روش‌هایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.

همچنین تحقیقات درباره علائم بالینی بهبود یافتگان از کرونا نشان می‌دهد دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود. پزشکان می‌گویند ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده می‌شود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایج‌ترین مواردی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت می‌کنند. مه مغزی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار اختلالات فکری می‌شود و فرد احساس می‌کند، فرآیند تفکر کردن و یادگیری اش به درستی کار نمی‌کند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارت‌های دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال می‌شوند.

با این حال، محققان به دنبال راهکاری برای مقابله با تاثیرات منفی ویروس کرونا بر کارکرد مغز هستند. بیایید از ابتلا به کووید ۱۹ شروع کنیم.

در کنار تغییرات خلقی در فرد، رایج‌ترین علائم ابتلا به این ویروس که مرتبط با مغز می‌شود شامل بی حالی و سرگیجه، سردرد، از دست دادن حافظه و مشکلات مرتبط با توجه و تمرکز کردن است. دلایل متعددی برای تغییر کارکرد ذهن به دلیل ابتلا به کرونا مطرح می‌شود که از آن جمله می‌توان به ایجاد التهاب در بدن و ایجاد مشکلات مغزی – عروقی اشاره کرد.

محققان می‌گویند احتمالاً ویروس کرونا از راه بینی و از طریق عصب مربوط به حس بویایی وارد مغز می‌شود. این عصب در کارکرد حس بویایی اهمیت زیادی دارد. از همین رو، از دست دادن حس بویایی یکی از علائم رایج در میان مبتلایان به ویروس کرونا است. بخشی از مغز که مسئول حس بویایی است با سایر بخش‌های مغز در ارتباط است و به آن‌ها پیام‌هایی می‌فرستد. این مناطق خود مسئول بخش یادگیری، حافظه و احساسات هستند.

بخش حس بویایی مغز برای ارتباط با سایر بخش‌ها از مواد شیمیایی مانند دوپامین که نقش مهمی در لذت و تحرک ما دارد، استفاده می‌کند. احتمالا ویروس کرونا باعث تغییر سطح دوپامین خون می‌شود. همچنین این ویروس احتمالا بر میزان مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین و استیل کولین تاثیرگذار است. تمامی این مواد شیمیایی در فرآیند‌هایی مانند تمرکز و توجه کردن، یادگیری، حافظه و رفتار فرد اثرگذار هستند.

این تغییرات در مواد شیمیایی منجر به تغییرات در رفتار، خستگی و تغییرات شناختی می‌شود که در بیماران مبتلا به کرونا شایع است. همین موضوع منجر به بروز عوارضی مانند استرس، نگرانی و اضطراب، و افسردگی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ می‌شود. استرس همچنین باعث برهم خوردن سطح سروتونین و کورتیزول مغز می‌شود که می‌تواند خلقیات و رفتار ما را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه، این تغییرات می‌تواند باعث افسردگی، و نگرانی و اضطراب در فرد شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: ویروس کرونا ، کووید 19
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صدیقه
۰۰:۱۴ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
فک کنم بیشتر روی مخچه تاثیربزاره /من یک هفته قبل از انجام تست علایم داشتم در حین رانندگی کنترل خودم رو از دست دادم و تصادف کردم الان که مطلب رو خوندم صحنه یادم اومد که انگار اونموقع کنترلی روی پاهام نداشتم و همینطور روی گاز فشار میدادم تا اینکه سرپیچ با همون سرعت مستقیم خوردم به ستون بتنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
بسه دیگه صد هم از این خبرهای مایوس کننده بدین، اونی که رعایت نمیکنه صد هم از اینا بهش بگی میگه چرنده ، فقط کسایی که رعایت میکنن رو وسواس فکری بهشون میدین !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
دهشتناک‌ یعنی چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
ما مریضیم بخدا
یه جا میگردیم وحشتناکترین عوارض کرونا را به مردم اعلام میکنیم
یه جا میگیم بچه های معصوم زوج و فرد بیان مدرسه
حالم یهم میخوره از این تناقض ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
معلوم نیست کشور ها چرا به فکر تولید واکسن کرونا هستن مثل واکسن آنفولانزا به جای واکسن چرا دارو ویا شربتی مثال شربت سینه برای درمان کرونا درست نمی کنند سریعتر و کم خطر تر است وگرنه باید هر سال یه واکسن کرونا مثل واکسن آنفولانزا به خودمان بزنیم که آن هم غیر ممکن است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
اگه این ویروس کم کم ما ادمها روبه موجودات فضایی یازامبی تبدیل نکنه عالی میشه پس!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
ای بابا
Iran (Islamic Republic of)
محدثه
۱۵:۱۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
پناه بر خدا انشاالله زودتر واکسنش درست شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
دهشتناک ترین؟
Netherlands
حسن روحانی
۱۴:۱۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
ما در ایران چیزی به نام قرنطینه نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۰۴ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
روله روله این دیگه چی بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
یا خدا
آخرین اخبار