سید جلال بطحایی، رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی استان همدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان گفت: بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست و با کوچکترین خراش یا زخمی در پوست قابل سرایت است و از پارسال تاکنون بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ نفردر استان همدان به این بیماری مبتلا شده اند.
او با اشاره به اینکه راههای سرایت بیماری هاری از چند طریق است گفت: این بیماری گاهی از طریق پنجه کشیدن سگ و گربه از خراش پوست و یا از طریق لیسیدن مخاط لب ،چشم و بینی به انسان منتقل می شود.
بطحایی بیان کرد: سرفه، خستگی، تب، سردرد، سوزش ،کاهش اشتها، تهوع، بدن درد و گلو درد از علائم های بیماری هاری است.
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی استان همدان افزود: درصورت ابتلا فرد به بیماری هاری مرگ او طی چند روز قطعی است.
بطحایی تاکید کرد: از آزار و اذیت حیوانات اهلی و وحشی اجتناب کنید و در صورت گازگرفتگی یا خراش پنجه حیوانات به مراکز درمانی مراجعه و واکسن هاری را تزریق کنید.
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی استان همدان افزود: افرادی که حیوانات خانگی در خانه نگهداری می کنند هر ساله باید حیوانات خود را برای واکسن هاری به دامپزشکی ببرند.
او یادآور شد: وقتی ویروس هاری به سیستم عصبی مرکزی فرد برسد با علائم اضطراب ،خشونت، فلج شدن فک، اختلال در تکلم، دوبینی و در نهایت ایست قلبی ظاهرمی شود.
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی استان همدان گفت: با نزدیک شدن فصل پاییز حیوانات ولگرد بیشتر در خیابان ها و معابر دیده می شوند و باید مراقب حمله حیوانات ولگرد بود.
انتهای پیام/م