به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی شیرکانی رئیس صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در گفتوگوی تلویزیونی با شبکه خبر، اظهار کرد: گسترش بیمه اجتماعی در بین اقشار کم برخوردار در راستای عدالت اجتماعی یکی از محورهای سیاستی نظام جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال ۸۴ صندوق بیمه روستاییان و عشایر شروع به کار کرده است، گفت: از سال ۸۴ تا به امروز بالغ بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عضو صندوق شدهاند و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده فعال و هزار و ۱۷ نفر مستمری بگیر هستند.
شیرکانی درباره جزئیات بیمه رایگان بیش از یک میلیون بیمه شده، گفت: بیش از یک میلیون نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر قرار میگیرند. این یک میلیون نفر فاقد هرگونه بیمه هستند، مانند قالیبافان، صنایع دستی، پشت نوبتیهای کمیته امداد و سازمان بهزیستی که در این طرح از بیمه رایگان برخوردار میشوند.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر تصریح کرد: کار اجرای این طرح آغاز شده و کلیت آن به تصویب رسیده است. اکثر تفاهم نامههای دو جانبه با دستگاههای مربوطه به امضا رسیده اند، در حال حاضر در مرحله احصای اطلاعات هستیم و به محض ثبت نام افراد حق بیمه آنها از طرف دولت پرداخت میشود و دولت علاوه بر سهم خود به عنوان کارفرما سهم افراد بیمه شده را نیز پرداخت میکند.
وی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در ۸ سطح درآمدی است و هرکس با توجه به سطحی که پرداخت میکند ۱۵ حق بیمه میدهد، در شرایط عادی ۱۰ درصد سهم دولت و ۵ درصد سهم بیمه شده است که باید پرداخت شود، اما در این طرح ۱۵ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت میشود و قصدمان از انجام این کار توانمندسازی بیمه شدهها است.
شیرکانی با اشاره به اینکه لیست مشمولان را دستگاه متولی و اصناف مربوطه باید به ما تحویل دهند، افزود: در سال اول دولت همه ۱۵ درصد حق بیمه را پرداخت میکند، سال دوم ۱۴ درصد دولت و ۱ درصد بیمه شده، سال سوم ۱۳ درصد دولت و ۲ درصد بیمه شده، سال چهارم ۱۲ درصد دولت و ۳ درصد بیمه شده، سال پنجم ۱۱ درصد دولت و ۴ درصد بیمه شده و در نهایت سال ششم ۱۰ درصد دولت و ۵ درصد بیمه شده باید حق بیمه پرداخت کنند. بعد از ۶ سال روند پرداخت بیمه برای این افراد مانند شرایط عادی ورود به صندوق بیمه روستاییان و عشایر میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/