عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته نوسانی نداشته است، اظهار کرد: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات مرغداران در خصوص تامین نهادهها روز به روز در حال گسترش است، افزود: با توجه به کمبود نهاده دامی، مرغدار رغبتی به جوجه ریزی ندارد که همین امر منجر به متضرر شدن واحدهای مرغ مادر میشود.
حجت با اشاره به اینکه زنگ خطر صنعت طیور کشور به صدا درآمده است، بیان کرد: در شرایطی که قیمت جوجه یکروزه از تخم مرغ معمولی ارزانتر است و به عبارت دیگر واحدهای مرغ مادر دچار خسران میشوند، بازگشت تولیدکنندگان جوجه به حالت عادی ۱۸ ماه زمان نیاز دارد که این امر برای صنعت طیور کشور خطرناک است.
این مقاممسئول از بهبود نسبی عرضه نهاده دامی خبر داد و گفت: اگرچه در هفته گذشته میزان عرضه ذرت نسبت به ابتدای ماه کمی بیشتر شد، اما در مجموع نهادههای خریداری شده از شرکتها جز پشتیبانی امور دام در زمان مشخصی به دست تولیدکننده نمیرسد، در حالیکه پروسه تولید مرغ ۴۲ روز در نظر گرفته شده و با افزایش سن جوجه، نهاده با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار نمیگیرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که با بلوکه شدن پول نزد بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل تا زمان ترخیص کالا تا حدودی مشکلات مرتفع میشود، اما همچنان این موضوع مورد بی توجهی قرار میگیرد، در حالیکه با این اقدام تنها شرکتهایی که نهاده در اختیار دارند، وارد سامانه بازارگاه میشوند که این امر در تعادل قیمت تاثیر بسزایی دارد.
وی قیمت فعلی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را ۱۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که هیچ گونه نظارتی در این خصوص وجود ندارد، با استمرار این روند نمیتوان انتظار داشت که بازار مرغ به ثبات برسد.
حجت با انتقاد از دوگانگی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ مرغ بیان کرد: معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای سال قیمت هر کیلو مرغ زنده را ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان و ستاد تنظیم بازار ۱۰ هزار تومان اعلام کرد که با این وجود این سوال مطرح است که چطور امکان اختلاف ۳۰ درصدی قیمت تمام شده وجود دارد؟ چرا دولتمردان برای اعلام نرخ وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید ارزش قائل نیستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشتیبانی امور دام تنها تا سن ۴۲ روزگی نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد، گفت: دولت به طور متوسط ۵۰ درصد دان مورد نیاز را تا سن ۴۲ روزگی در اختیار مرغدار قرار میدهد و چنانچه تا ۵۰ روز نگه داری شود، مجبور به تامیننهاده از بازار آزاد است.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان متضرر هستند.
وی از اصلاح قیمت مرغ خبر داد و گفت: اگر قیمت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار اصلاح نشود، جو ناامیدی در بین مرغداران ایجاد میشود که این امر صنعت طیور را به چالش میکشاند.
این مقام مسئول از بهبود قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: اگرچه قیمت مرغ نسبت به ابتدای ماه تاحدودی افزایش یافته، اما هنوز به نرخ واقعی خود نرسیده است که افزایش قیمت جوجه بر نرخ نهایی مرغ تاثیر گذار خواهد بود.
حجت با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تغییری نداشته است، بیان کرد: اگر کنجاله سویا به اندازه کافی از طریق سیستم دولتی به دست مرغدار نرسد، قیمت مرغ افزایش مییابد، در غیراینصورت انتظار افزایش قیمت را نداریم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، در هیچ مقطعی به دنبال سیاست تامین صد درصدی نهاده دامی نبوده است و برنامه ریزی پشتیبانی امور دام عمدتا ذخایر استراتژیک است تا با عرضه به موقع کمبود را جبران کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشتیبانی امور دام تنها تا سن ۴۲ روزگی نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد، گفت: دولت به طور متوسط ۵۰ درصد دان مورد نیاز را تا سن ۴۲ روزگی در اختیار مرغدار قرار میدهد و چنانچه تا ۵۰ روز نگه داری شود، مرغدار مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد است.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان متضرر هستند.
وی گفت: اگر قیمت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار اصلاح نشود، جو ناامیدی در بین مرغداران ایجاد میشود که این امر صنعت طیور را به چالش میکشاند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با استمرار زیان فعلی، برخی از مرغداران به سبب نبود نقدینگی لازم قادر به ادامه تولید نخواهند بود که با این وجود بازار مرغ با چالش جدی مواجه خواهد شد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که تا پایان هفته قیمت مرغ در همین دامنه باقی بماند و تنها با استمرار روند افزایش قیمت نهاده ها، بازار دچار التهاب میشود.
انتهای پیام/