به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ برومند چهار آیین رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان کرمانشاه با بیان اینکه با توجه به افزایش قیمت نهادهها در صنعت مرغداری و دیگر هزینهها قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان تمام میشود، گفت: با احتساب افت وزن پس از کشتار، هزینههای کشتار، حمل و نقل قیمت مرغ در خردهفروشیها باید حدود ۲۲ هزار تومان باشد، لذا با قیمت فعلی هنوز تولیدکنندگان در حاشیه زیان هستند.
او تاکید کرد: در شرایطی که قیمت همه اقلام و خدمات بالا رفته، قیمت مرغ هم باید مثل سایر اقلام بالا برود تا تولیدکنندگان بتوانند به تولید ادامه بدهند.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور سپس با بیان اینکه قصه مرغ را باید از نگاه کلان دید تا همه چیز دستمان بیاید، گفت: واقعیت این است که بازار مرغ یک بازار رقابتی است و در بازارهای رقابتی در همه جای دنیا مرسوم است که دولت جز سیاستگذاری هیچ گونه مداخلهای نباید در این نوع بازارها داشته باشد، در حالی که در کشور ما عملا اینگونه نیست.
چهار آیین افزود: در بخش کشاورزی و در بازار مرغ قانون تمرکز اختیارات (انتزاع) اجرایی نمیشود. بر اساس این قانون باید کارهای مرتبط با تنظیم بازار و صادرات کلیه محصولات تولیدی بخش کشاورزی در دست وزارت جهادکشاورزی باشد، در حالیکه هم اکنون این کار در حوزه اختیارات وزارت صمت است و نتیجه آن میشود بازار مرغی که نه تولیدکننده از آن رضایت دارد و نه باب دل مصرف کننده است.
او با اشاره به اینکه امروز بیش از ۸۰ درصد نهادههای صنعت دام و طیور را بخش خصوصی وارد و تامین میکند که این بخش هم ذاتا دستیابی به حداکثر انتفاع را دنبال میکند، یادآوری کرد: اگر سهم تشکلها و تعاونیها در تامین نهادههای صنعت مرغ بیشتر بود و به مرز ۲۵ درصد میرسید، امروز بخش خصوصی در تامین نهادههای صنعت طیور میدانداری نمیکرد و این طور شاهد بالا رفتن هزینههای تمام شده تولید مرغ و در نهایت قیمت بالای مرغ و نارضایتی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نبودیم.
چهار آیین گفت: نمیگویم اگر تشکلها و تعاونیها تقویت شده بودند، همه نهادههای صنعت دام و طیور را تامین میکردند، اما حداقل بخش زیادی از این کار را عملیاتی کرده و اجازه نمیدادند نهادهها به سمت بازار سیاه کشیده شود.
چهار آیین ادامه داد: من تولید کننده زمانی که جوجهریزی میکنم حتما باید نهادههای مورد نیاز را تا زمان عرضه مرغ به بازار را تامین کنم، چون اگر این نهادهها تامین نشوند ظرف ۲۴ ساعت جوجهها ناتوان شده و بعد از ۴۸ ساعت وارد فاز تلفات و تحمیل زیان سنگین میشوند و اینگونه دست تولیدکنندگان زیر ساطور بازار سیاه میماند.
او با بیان اینکه سویای وارداتی با ارز دولتی باید با قیمت هر کیلوگرم ۲۷۰۰ تومان و ذرت با قیمت ۱۷۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار گیرد، گفت: هم اکنون سویا در بازار آزاد با نرخ کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و ذرت با نرخ ۳۰۰۰تومان به فروش میرسد و مرغداران مجبور به تهیه نهادهها با این مبالغ هستند.
چهار آیین با اشاره به پایین بودن قیمت مرغ ۱۸ هزار تومانی در مقایسه با قیمت گوشت قرمز، گفت: در همه جای دنیا متداول است که قیمت مرغ نباید از یک سوم قیمت گوشت قرمز پایینتر باشد و این یعنی در شرایط کنونی که قیمت گوشت قرمز حدود ۱۰۰ هزار تومان است، قیمت مرغ باید حدود ۳۳ هزار تومان باشد.
انتهای پیام/ز