به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: تا پنجم شهریور امسال تامین ارز کودهای وارداتی شامل کودهای فسفاته و پتاسه که حدود ۳۰ درصد سبد کود کشاورزان استان را شامل میشوند از محل ارزهای ترجیحی انجام میشد.
او افزود: از آن زمان به بعد منبع تأمین ارز این کودها به ارز نیمایی تغییر پیدا کرد بنابراین افزایش سه تا چهار برابری قیمت این دسته از کودها بودیم و این تصمیم مختص کل کشور است و تنها برای استان کرمانشاه نیست.
حاتمی گفت: وزارت جهاد کشاورزی پیگیر است که از طریق افزایش قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از طریق شورای اقتصاد بتواند این افزایش هزینه را جبران کند که امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای پیش روی استان و کشور تأمین به موقع و قیمت نهادههای کشاورزی و دامی است عنوان کرد: استان کرمانشاه با توجه به حوادث زلزله و سیل چند سال اخیر خسارت زیادی را در بخش کشاورزی متحمل شده است و به دلیل محدودیتها امکان حمایت به میزان کافی وجود نداشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: تصور بخش زیادی از بهرهبرداران این است که متولی کامل تأمین و قیمتگذاری نهادهها جهاد کشاورزی است، اما اینگونه نیست و حوزه اختیارات ما محدود است.
حاتمی گفت: بهرهبرداران در چند سال گذشته به دلیل حوادثی همچون زلزله و سیل در بخشهای مختلف خسارات زیادی را متحمل شدند که بخشی جبران شد، اما هنوز ۵۰ درصد اعتبارات کمکهای بلاعوض سیل تخصیص پیدا نکرده است.
او اعلام به موقع و قیمت مناسب خرید تضمینی محصولات را از دیگر دغدغههای کشاورزان عنوان کرد و گفت: با قیمتهای اعلام شده برای کود، سموم و سایر نهادهها بهرهبرداران در شرایط سختی محصول را تولید میکنند و چنانچه قیمتها تغییر محسوسی نداشته باشد میزان محصولات تولیدی کاهش مییابد.
انتهای پیام/ز