دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: تولید به اندازه نیاز کشور است اما مردم به دلیل وضعیت بد اقتصادی نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند، به همین جهت مجبور به صادرات این محصولات هستیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی هدایت‌نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: علت افزایش قیمت لبنیات نهاده‌های دامی است. نهاده‌های دامی مورد نیاز گاوداران که قیمت‌گذاری شیر بر اساس آن انجام می‌شود، تامین نمی‌شود. قیمت نهاده‌ها چند برابر شده و گاودار نمی‌تواند روی شیر قیمت‌گذاری کند و نهایتا به تولیدکننده بفروشد. وقتی خوراک دام تامین شود، قیمت تمام لبنیات ثابت خواهند ماند، اما زمانی که قیمت خوراک دام نوسان دارد، قیمت لبنیات هم دچار نوسان خواهد شد.

او افزود: قیمت شیر صنعتی توسط دولت ۲هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده، اما در حال حاضر قیمت شیر به ۳هزارو۷۰۰ تومان افزایش یافته است. شیر درجه یک صنعتی از قیمتی که دولت در تیر ماه اعلام کرده ۸۰۰ تومان بیشتر شده است. کارخانه‌ها نمی‌توانند شیر را ۸۰۰ تومان گران‌تر بخرند و به این قیمت به فروش برسانند. تعزیرات و نهاد‌های بازرسی سراغ کارخانجات می‌روند و آنان را به جرم گران‌فروشی جریمه می‌کنند. در این میان برای راضی کردن مردم با رسانه‌ها مصاحبه کرده و از جریمه تعدادی کارخانه تولیدکننده خبر می‌دهند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی با اشاره به سایر مشکلات کارخانجات، ادامه داد: مواد اولیه مورد نیاز ما با ارز ۱۲ هزار تومان تهیه می‌شد، اما در حال حاضر با ارز ۲۴ هزار تومانی این مواد تهیه می‌شود. به دلیل صادرات بخشی از لبنیات، مواد اولیه به اندازه نیاز در کشور وجود ندارد.

هدایت‌نیا بیان کرد: مشکل این قضیه باید به صورت ریشه‌ای حل شود. فرض کنیم از صادرات هم جلوگیری شود، باز هم کارخانجات باید شیر را با قیمت بالا بخرند و طبیعتا هیچ تفاوتی برای کشور نخواهد کرد، چون مردم نمی‌توانند لبنیات بخرند. مطابق آنچه دولت قیمت‌گذاری کرده، لبنیات امسال ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است. وقتی ارز افزایش قیمت پیدا می‌کند، قیمت تمام محصولات بالا می‌رود، اما دولت دستور می‌دهد که لبنیات را با قیمت ثابت به فروش برسانند. این ظلم به کارخانجات است.


کارخانجات شیر گاوداران را پیش‌خرید می‌کنند

او تصریح کرد: دولت نمی‌تواند ارز ۴۲۰۰ تومانی برای علوفه گاوداران تهیه کند؛ از همین رو قیمت علوفه افزایش یافته و ریشه مشکل همین‌جاست. اگر دولت ارز خرید علوفه را تهیه کند، آن زمان می‌تواند گاودار را تحت فشار قرار دهد و در صورت گران‌فروشی، تعزیرات با آن برخورد کند. اینکه گاوداران می‌گویند شیر را ارزان از آنان می‌خرند، درست نیست. دو سال است که قیمت دولتی شیر رعایت نشده و گاودار بالاتر از قیمت تعیین شده محصول خود را می‌فروشد. زمانی شیر گاودار را دو ماهه می‌خریدیم، اما در حال حاضر کارخانجات شیر گاودار را پیش‌خرید می‌کنند. در واقع در حق کارخانجات ظلم می‌شود. گاودار شیرش را می‌فروشد و مشکلش را حل می‌کند، اما کارخانه‌ها باید چه کاری انجام دهند؟

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی تاکید کرد: درخواست‌مان این است که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای خرید علوفه برداشته شده و قیمت‌ها آزاد باشد. عرضه و تقاضا هم سازوکار قیمت را تعیین می‌کند. در حال حاضر عرضه و تقاضا قیمت را تعیین نمی‌کند. باید یارانه‌ای که برای خرید علوفه اختصاص داده می‌شود، به دهک‌های ضعیف جامعه ارائه شود.
بیشتربخوانید

 

سود تولیدکنندگان کمتر از ۵ درصد در سال است

هدایت‌نیا اظهار کرد: دولت یارانه زیادی در ارز ۴۲۰۰ تومانی اعمال می‌کند. اگر یارانه حذف و عرضه و تقاضا و همچنین صادرات و واردات آزاد شود، دیگر به کسی ظلم نخواهد شد. در حال حاضر سود کارخانجات تولید لبنیات در سال به ۵ درصد هم نمی‌رسد؛ در حالی که سود بانکی ۱۸ درصد است. یک تولیدکننده که زحمات زیادی می‌کشد، سود سالانه‌اش کمتر از ۵ درصد است.

او افزود: سیاست‌هایی که دولت اعمال می‌کند، سرانه مصرف لبنیات را به شدت کاهش داده است. مصرف سالانه در سال ۹۲، ۱۱۰ کیلوگرم بود، اما در حال حاضر مصرف سالانه به ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم رسیده است. مردم از مصرف شیر مانده‌اند. مصرف سالانه ما کاهش داشته در حالی که در سایر کشور‌ها به میزان مصرف لبنیات هر سال اضافه می‌شود.

کاهش نامحسوس عرضه کره در کارخانجات و شرکت‌های تولیدی
 
امیر دلداری مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد گفت: مطابق بررسی‌های ما از واحد‌های صنفی، شرکت‌های تولیدی و کارخانه‌ها عرضه کره کمتری دارند که این مشکل از مبادی تامین به وجود آمده، اما در حال حاضر در واحد‌های صنفی سهمیه‌بندی عرضه کره وجود ندارد.

او در خصوص سهمیه‌بندی فروش کره در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های مشهد، افزود: در واحد‌های صنفی تحت پوشش که از اتحادیه صنفی مشهد جواز کسب دارند، سهمیه‌بندی فروش کره یا تحویل آن در ازای فروش کالایی دیگر اعمال نشده است. کره یک کالای وارداتی و قیمت آن وابسته به قیمت ارز است، اما اینگونه نیست که برای فروش آن سهمیه‌بندی صورت گرفته باشد.

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد ادامه داد: اگر در واحد صنفی این کالا وجود داشته باشد، باید حتما به مشتریان عرضه شود و اگر هم خرید از گذشته باشد، باید عرضه آن با قیمت زمان خرید صورت گیرد. اگر بیش از قیمت درج شده روی کالا، هر محصولی به فروش برسد، گران‌فروشی محسوب می‌‎شود.

دلداری بیان کرد: مدتی است که بازار کره و تخم‌مرغ را بیشتر رصد می‌کنیم. از پنجشنبه هفته گذشته تاکنون ۸ پرونده تخلف گران‌فروشی در بازار کره تنظیم و به تعزیرات حکومتی استان ارسال شده است.

او تصریح کرد: فروش اجباری سایر کالا‌ها توسط واحدهای عمده‌فروش به واحد‌های صنفی خرده‌فروش در کنار فروش کره، تخلف است و با آن برخورد خواهیم کرد.
 
منبع:ایسنا
انتهای پیام//ز.ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.