مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی قیمت برنج در بازار اظهار کرد: نوسانات فعلی قیمت برنج خارجی ریشه در گذشته دارد چرا که اختصاص ارز نیما و ۴۲۰۰ تومانی هر یک در زمان خود به قدری کند بود که تمامی این عوامل به سبب خواب سرمایه و انبارداری هزینههایی برای واردکنندگان در بر دارد.
او قیمت فعلی برنج هندی را ۲۰ هزار تومان و برنج پاکستانی را بالای ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با نوسان نرخ ارز، قیمت برنج دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار میگیرد که با این وجود مسئولان ذی ربط باید تدابیری بیندیشند تا اقشار ضعیف کمتر آسیب ببینند.
کشاورز در واکنش به اظهار نظر دبیر انجمن برنج مبنی بر واردات بی رویه بیان کرد: دبیر انجمن برنج متوجه اعداد و ارقام نیستند و تنها با شایعاتی به دنبال گرانی برنج ایرانی هستند، بدین منظور واردات را بزرگنشان می دهند تا برنج داخل را با نرخ پایین از کشاورزان خریداری کنند و پس از خارج کردن برنج از دست برنج کاران، به بهانههای مختلف همچون عدم تخصیص ارز لازم به واردات برنج خارجی، نرخ برنج داخلی را بالا میبرند.
بیشتر بخوانید
دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره آخرین وضعیت واردات برنج بیان کرد: بنابرآمار ۵ ماهه گمرک ۵۰۰ هزار تن برنج وارد شده است، در حالی که این میزان سال گذشته تنها ۹۲۰ تا ۹۳۰ هزار تن بوده که این امر بیانگر کاهش ۴۸ درصدی واردات است.
به گفته کشاورز، برنامه وزارت صمت تا پایان سال واردات یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج بود که به دلیل عدم تخصیص ارز و کرونا واردات این محصول کاهش یافت.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه تولید داخل ارتباطی به برنج خارجی ندارد، تصریح کرد: با افزایش قیمت برنج ایرانی ممکن است اقشار متوسط جامعه دیگر قادر به خرید این محصول نباشند که با این وجود به نظر میرسد برخی افراد با اعلام آمارهای غلط منافع دیگری جز حمایت از مصرفکننده را دنبال میکنند.
انتهای پیام/
بجایش قیمت برنج صد درصد افزایش یافت وحقوق بگیرها بدبخت شدند