یک ناشر گفت: زیرساخت‌های اینترنتی ما در کشور به گونه‌ای نیست که تمام مردم به خرید اینترنتی کتاب دسترسی داشته باشند.

حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فروش اینترنتی کتاب گفت: زیرساخت‌های اینترنتی ما در کشور به گونه‌ای نیست که تمام مردم به آن دسترسی داشته باشند و بتوانند کتاب را از طریق فروش اینترنتی تهیه یا با جستجوی کتاب در این فضا کتاب مورد نظرشان را پیدا کنند. بنابراین فروش اینترنتی کتاب هم در میزان فروش کتاب‌های ناشران تأثیر صددرصدی نداشته؛ اما توانسته است تا حدی  به فروش کتاب ناشران کمک کند.


بیشتر بخوانید


او افزود: به خصوص در دوران شیوع بیماری کرونا که مردم نباید از خانه بیرون بروند، فروش اینترنتی کتاب باعث شده است کتاب راحت‌تر و بی‌دردسر‌تر به دست آنها برسد. این امکان برای مخاطب فراهم شد تا بدون نیاز به خروج از خانه، کتاب مورد نظرش را تهیه کند.  گرایش به سمت فروش اینترنتی در بین مخاطبان بیشتر از قبل شده است، ولی این نوع فروش کتاب تاثیر زیادی در میزان فروش کتاب‌های ناشران نداشته است.

مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال ادامه داد: کسی که در شهرستان زندگی می‌کند، شاید دسترسی به اینترنت برایش فراهم نباشد یا خانم خانه داری که می‌خواهد کتاب تهیه کند، شاید سواد رسانه‌ای لازم را برای خرید کتاب در فضای اینترنت نداشته باشد. برای همین فروش اینترنتی کتاب در میزان فروش ناشران تأثیر زیادی نداشته است و تنها باعث شد مخاطبان کتاب رغبت بیشتری به استفاده از این روش برای تهیه کتاب پیدا کنند.

عابدینی بیان کرد: اگر روند فروش اینترنتی کتاب ادامه پیدا کند و کتاب‌ها در فضای اینترنت یا صداوسیما معرفی شوند، این روش می‌تواند در میزان فروش کتاب‌ ناشران موثر باشد. مطمئناً طرح‌های فصلی که برای حمایت از صنعت نشر برگزار می‌شوند، در افزایش مخاطبان کتاب تأثیر نمی‌گذارد و باعث نمی‌شود مردم به دلیل تخفیف‌ این طرح‌ها برای خرید کتاب هایشان از خانه بیرون بیایند؛ چون همه ناشران کتاب هایشان را در سایت هایشان با تخفیف عرضه می‌کنند و مردم می‌توانند از این طریق کتاب هایشان را تهیه کنند اما فروش ناشران افزایش نمی‌یابد. شاید عرضه اینترنتی کتاب روی میزان فروش ناشرانی که خاص‌تر هستند تاثیر بگذارد؛ اما مطمئناً باعث افزایش مخاطبان کتاب نمی‌شود.

او تصریح کرد: چهل سال است درباره این بحث می‌شود که چگونه مخاطبان کتاب را افزایش دهیم و اکثر صاحب نظران در این زمینه بر این باورند باید کودکان از سنین ابتدایی کتابخوان بار بیایند. همه نظرشان همین است؛ امکان ندارد صبح بیدار شویم و مشاهده کنیم تعداد زیادی از مردم یک شبه کتابخوان شده اند. شاید طرح‌هایی مانند برگزاری مسابقه‌های کتابخوانی یا معرفی کتاب بتواند درصدی از مردم را کتابخوان کرد، اما این نوع کتابخوان کردن ماندگار نیست.

مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال در پایان گفت: کودکان را باید از روز اول مدرسه کتابخوان کرد تا وقتی به سن جوانی می‌رسند، کتابخوان باشند. طرح‌هایی که برای این منظور اجرا می‌شود کمکی به کتابخوان شدن افراد نمی‌کند؛ بلکه این طرح‌ها و هزینه‌ها تنها مُسکِن هستند و تأثیرات مقطعی دارند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار