مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری به مناسبت روز جهانی حفاظت از لایه اُزن گفت: فرهنگ چگونگی مصرف و فعالیت‌های به ظاهر عادی و روزمره زندگی در حفظ لایه اُزُن به‌عنوان یک سرمایه جهانی نقش به سزایی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اُزن موجود در لایه اُزُن برای جانوران و گیاهان سودمند است، زیرا از ورود پرتو فرابنفش به زمین جلوگیری می‌کند.

لایه ازن تنها سپر حفاظتی زمین در برابر پرتو‌های زیانبار و سرطان‌زای خورشید است، تخریب و سوراخ شدن لایه اُزن باعث عبور غیر قابل کنترل تابش اشعه فرابنفش خورشید می‌شود و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به موجودات روی کره زمین وارد می‌شود.

این امر سبب افزایش دمای زمین، ذوب شدن یخ‌های قطبی، افزایش آب دریاها، به زیر آب رفتن خشکی‌ها، کاهش محصولات کشاورزی، کندی رشد گیاهان و فجایع طبیعی، مانند گردباد، بهمن، آتش سوزی، سونامی و ... می‌شود.

شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: تخریب لایه ازن، در انسان نیز کاهش سیستم ایمنی بدن، برونشیت، آسم و حتی انسداد ریه‌ها، سوختگی پوست، ابتلا به سرطان پوست، بیماری‌های چشمی و... را به دنبال دارد.

او افزود: آسیب عمده به جانوران و گیاهان، در نهایت باعث انقراض زندگی تمام موجودات کره زمین می‌شود.


بیشتر بخوانید


احمدی، صنایع برودتی و سردکننده‌ها، سازندگان یخچال‌ها و فریزر‌های خانگی، صنعتی و تجاری، صنایع ابر و اسفنج‌سازی، کپسول‌های اطفای حریق، حلال اسپری‌های پاک کننده قطعات الکترونیکی و ساخت کولر خودروها، بخش دفع آفات کشاورزی و ... را از جمله کارخانجات مصرف کننده گاز‌های مخرب لایه ازن در کشور بیان و اضافه کرد: افزایش مقدار گاز‌های گلخانه‌ای در جو و پدیده گرمایش جهانی نیز از دیگر عوامل تخریب لایه ازن هستند.

او در پایان ابراز امیدواری کرد که با توجه به فعالیت‌های روزمره زندگی مانند؛ محدود کردن استفاده از وسائل نقلیه شخصی، استفاده از مواد شیمیایی سازگار با محیط زیست، اجتناب از استفاده بی رویه از سموم دفع آفات و علف‌کُش‌ها و استفاده از مواد کشاورزی ارگانیک و کنترل قانونی در استفاده از اکسید نیتروس خطرناک و ... می‌توانیم از لایه ازن حفاظت کنیم.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار