قاسم فخرایی جراح و متخصص چشم در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد علت و چرایی ایجاد خشکی چشم اظهار کرد: خشکی چشم بیماری نسبتا شایعی است که بر اثر کاهش میزان اشک ایجاد میشود و معمولا این عارضه را بیشتر در بین افراد مسن مشاهده می کنیم. چشم انسان مدام به وسیله اشک و با مکانیسم پلک زدن مرطوب میشود. درون اشک مواد مغذی و ایمنی بسیار مهی بوده که برای چشم مفید بوده است و به محافظت از سطح چشم میپردازد.
فخرایی گفت: زمانی که ترشح اشک کم یا این کیفیت دچار اختلال شود، فرد دچار خشکی چشم میشود و حتی خشک بودن هوای محیط اطراف فرد میتواند سبب بیشتر خشک شدن چشم فرد شود همچنین وجود بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای روماتیسمی یا مصرف برخی از داروها میتوانند سبب تشدید خشکی چشم شود.
او افزود: تغذیه نامناسب و مصرف کم مایعات و هوای خشک میتواند باعث بروز خشکی چشم در فرد شود، افزایش سن را هم می توان یکی دیگر از عوامل موثر بر خشکی چشم دانست.
او بیان کرد: همانطور که گفته شد میزان ترشح و کیفیت اشک بسیار مهم است و در صورتی که از کیفیت و میزان اشک کاسته شود فرد با علائمی مانند احساس وجود جسم خارجی در چشم، سوزش، خارش و قرمزی چشم مواجه میشود و حتی ممکن است به دلیل نامنظمی سطح چشم دید بیمار مختل شود.
این متخصص چشم تصریح کرد: برای درمان خشکی چشم شدت آن بسیار حائز اهمیت است، در موارد خفیف برای درمان خشکی چشم از جایگزینهای اشک مانند اشک مصنوعی، پمادهای نرم کننده چشم می توان استفاده کرد.
او ادامه داد: به افرادی که خشکی چشم خفیف دارند توصیه میشود از بخور استفاده و تا حد امکان محیط اطراف مرطوب نگه داشته شود ، زیرا خشکی هوای محیط اطراف سبب تشدید خشکی چشم میشود.
فخرایی افزود: در موارد بسیار شدید ممکن است مجاری اشک به سمت بینی را تنگ کنیم یا در برخی موارد بطور کامل و دائم آن را ببندیم تا اشکی در چشم باقی بماند و از چشم خارج نشود. درنتیجه شدت خشکی چشم بر روند و شیوه درمان آن بسیار موثر است.
او گفت: بطور کلی به افرادی که با خشکی چشم مواجه هستند توصیه میشود که مصرف زیاد آب و مایعات را در برنامه روزانه شان قرار دهند و محیطی را که در آن قرار دارند مرطوب نگه دارند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/