محققان بنیاد قلب انگلیس با اختراع کپسولی جدید موفق شدند از عوارض سکته قلبی در بیماران مبتلا به این عارضه جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کپسول کوچک جلبک دریایی که همراه با سلول‌های بنیادی است برای درمان سکته قلبی آزمایش می‌شود.

هنگامی که خون در قلب کم می شود، این عضو حیاتی خوب تغذیه نمی شود و احتمال آسیب جدی به قلب و سکته قلبی زیاد می شود. دانشمندان بنیاد قلب انگلیس کپسولی را که حدود یک دانه برنج است از طریق شکاف بغل سینه وارد قلب می‌کنند. درون این کپسول حدود ۳۰ هزار سلول بنیادی قرار دارد که به روند بهبودی عضله قلب کمک می‌کند.

سلول‌های بنیادی که بیشتر در مغز استخوان وجود دارد، می‌توانند به استخوان و عضله تبدیل شوند. این تفکر وجود دارد که با جاگذاری این کپسول‌ها در قلب افراد، سلول‌های بنیادی به عضله‌ای جدید در قلب تبدیل شوند و از عوارض سکته قلبی جلوگیری کنند.

در گذشته نیز از سلول‌های بنیادی برای درمان بیماران سکته قلبی استفاده شد، اما مشکلی به وجود آمد که سیستم ایمنی بدن این سلول‌ها را بیگانه شناخته و به سلول‌های بنیادی حمله می‌کرد.

دانشمندان بنیاد قلب انگلیس معتقدند که جلبک دریایی قادر است بدون آسیبی از سیستم ایمنی انسان عبور کند. جلبک دریایی حاوی ترکیبی به نام آلژینات است که وقتی با آب مخلوط می‌شود، یک ژل نرم ایجاد می‌کند که می‌تواند در مقابل حمله سیستم ایمنی ایستادگی کند و هم اکنون نیز به طور گسترده‌ای در ساخت بعضی قرص‌ها استفاده می‌شود.

بسیاری از مردم جهان با استفاده از دارو‌های متفاوت مانند قرص فشار و همچنین تغییر سبک زندگی در تلاشند که احتمال سکته قلبی را کاهش دهند، اما عوارض آن جبران ناپذیر است.

سالانه ۱۰۰ هزار نفر فقط در انگلیس جان خود را به علت سکته قلبی از دست داده اند و حتی بسیاری دیگر از بیماران نیز با عوارض سختی مانند تنگی نفس شدید و خستگی زیاد زندگی می‌کنند که این کپسول می‌تواند امیدی برای بهبودی این بیماران باشد.

جرمی پیرسون ، معاون پزشکی بنیاد قلب انگلیس می‌گوید: ترمیم قلب آسیب دیده با سلول های بنیادی بیش از یک دهه آرزو بوده اما اکنون این رویا قابل دسترس است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار