به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال در سالن کرامت استانداری گفت: در استان هدفگذاری سالانه در پرداخت تسهیلات داریم که تسهیلات ۹۸ از ۳۱ تیرماه سال گذشته تا ۳۱ تیرماه امسال با همکاری بانکهای عامل و دستگاههای اجرایی هدفگذاری شد.
سیجانی با بیان اینکه در این مدت یکساله بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان طرح اقتصادی در جهت اشتغالزایی و تولید به بانکهای عامل معرفی شد ابراز کرد: از این تعداد بخشی به دلیل مشکلاتی همچون داشتن ضمانت و چکهای برگشتی و معوقات بانکی و انصراف متقاضی برگشت خورد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: در حوزه صنعت معدن و تجارت پیشبینی ۷۸۰ میلیارد تومان تسهیلات را در مدت یک سال داشتیم که در این مقطع یکساله جذب و پرداخت شود و با توجه به اینکه ثبتنام تسهیلات از طریق سامانه بهینیاب انجام میشود، این میزان تسهیلات در بخشهای کشاورزی و گردشگری تفکیکشده است.
سیجانی یادآورشد: در این میان میزان معرفی فعال تسهیلات ۷۱۲ میلیارد تومان است که ۴۱۷ میلیارد تومان در این یک سال مالی برای ۸۰ واحد تولیدی پرداختشده که از این تعداد ۶۸ واحد مبلغ ۳۵۵ میلیارد تومان برای سرمایه در گردش و تثبیت اشتغال و ده مورد به مبلغ ۵۷.۲ میلیارد تومان برای سرمایه ثابت و تکمیل پروژههای نیمهتمام و ۲ واحد به مبالغ ۵ میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی صنایع فرسوده دریافت کردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: جمع پرداختی ۸۰ واحد برای رونق تولید نیز به شمار میرود و دراینباره پرداخت رونق مستقیم توسط بانکها ۱۹۹ مورد به مبلغ ۲۱۴ میلیارد تومان بوده که ۳۱ میلیارد تومان آن از سال قبل و انتقالی است.
سیجانی با تأکید بر اینکه از طرف ستاد تسهیل تولید نیز پرداخت انجامشده است، یادآور شد: پرداخت تسهیلات شامل تبصره ۱۸ بوده که در این خصوص قم شرایط خوبی دارد و برای ۸۵ واحد ۶۲۰ میلیارد تومان معرفیشده و ۴۶ واحد به ۶ بانک عامل معرفیشده و ۲۹۷ میلیارد تومان جذبشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم عنوان کرد: عمده تسهیلات سرمایه در گردش و ۱۱ میلیارد تومان جهت بازسازی و نوسازی است و در جذب تسهیلات وضعیت رتبه سوم را داریم و ۱۱۷ درصد جذب داشتهایم و منتظر هستیم بهاندازه ۶۲۰ میلیارد تومان معرفیشده بتوانیم از طریق تبصره ۱۸ که دو درصد نرخ کمتری دارد موفق به جذب شویم.
او تصریح کرد: همه واحدها در شهرکهای صنعتی میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند، ضمن اینکه نظارت بر پرداخت تسهیلات نیز انجام میشود و بازدیدهایی دراینباره انجام شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم تصریح کرد: در سال ۹۸ نظارت بر تسهیلات ۹۷ بر ۲۶ واحد رونق تولید که ۳۴۹ میلیارد تومان تسهیلات گرفتند انجام شد که ۵ هزار و ۴۱۳ نفر تثبیت اشتغال و ۴۸۳ نفر اشتغالزایی داشتند.
سیجانی گفت: در تبصره ۱۸ نیز نظارتشده و ۳۶ واحد ۱۷۵ میلیارد تومان گردش مالی و ۱۳ میلیارد تومان ثابت دریافت کردند که سبب ۲۰۹۸ تثبیت اشتغال و ۱۲۴ نفر افزایش اشتغال شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم عنوان کرد: در دو ماه ۲۹ واحد به مبلغ ۲۲۲ میلیارد تومان توسط کارگروه تسهیل مصوب شده و به ده واحد به مبلغ ۴۴ میلیارد تومان پرداختشده است.
سیجانی با بیان اینکه در سال ۹۸ بهطورکلی جمع تسهیلات در هدفگذاری ۷۸۰ میلیارد تومان در صنعت در سه بخش رونق تولید و مستقیم و تبصره ۱۸ بوده که مبلغ ۹۶۱ میلیارد تومان جذبشده است، تصریح کرد: از یک مردادماه پرداخت سال ۹۹ شروعشده است و امسال ۸۰۳ میلیارد تومان تسهیلات تولید و اشتغال در صنعت و تولید قم هدفگذاری شد که ده بانک عامل سرمایه در گردش به مبلغ ۷۲۳ و ثابت ۸۰ میلیارد تومان پرداخت میکنند.
او تأکید کرد: در مورد رفع موانع و مشکلات انتظار داریم بانکها در پرداخت ثابت و نوسازی همراهی بیشتری داشته باشند، دراینباره بانک صنعت و معدن بیشترین پرداخت را داشته و در نوسازی بانک ملی خوب عمل کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم تصریح کرد: بانکها، در پرداخت وام اصراری بر سپردهگذاری نداشته باشند، همچنین مسدود کردن بخشی از تسهیلات تولید و اشتغال غیرقانونی است و وثیقه نیز محل اجرای طرح در اولویت است، ضمن اینکه جبران بدهی با تسهیلات ممنوع است.
انتهای پیام/ح