به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم معارفه نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن با بیان اینکه امیدواریم سرعت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن توسط بانکها افزایش یابد،گفت: سرعت پرداخت تسهیلات در سه روز گذشته توسط بانکها افزایش یافته و البته پیش از این اعلام شده بود که خروجی بانک ها در پرداخت تسهیلات بسیار کم و قابل قبول نیست.
او ادامه داد: با فشار بانک مرکزی و هماهنگی دستگاهها و مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص سادهسازی و تسهیل گری در اعطای تسهیلات، امیدواریم اثربخشی و سرعت پرداخت تسهیلات به متقاضیان افزایش یابد.
وزیر راه وشهرسازی بابیان اینکه تا روز گذشته ۱۰ هزار نفر متقاضی تسهیلات دریافت کرده اند، افزود: من تخلف و یا شکایتی در رابطه با تسهیلات ودیعه مسکن دریافت نکرده ام، ولی اگر تخلفی در این زمینه وجود داشته باشد وام و نرخ سود تسهیلات تغییر پیدا میکند و از متقاضی سلب امتیاز میشود.
اسلامی با اشاره به اینکه تحویل واحدهای مسکن مهر و واحدهای طرح اقدام ملی مسکن به متقاضیان آغاز شده است، ادامه داد: واحدها طرح اقدام ملی مسکن آماده افتتاح است و ما اعلام کردهایم که به مردم تحویل داده شود و افتتاح رسمی بعد از ماه صفر در قالب یک مراسم باشکوه انجام میشود.
اسلامی اظهار کرد:۴۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شده و بیش از ۵ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن هم آماده تحویل به متقاضیان است.
وزیر راه وشهرسازی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان گفت:ما امیدواریم مسئولانی که مسئولیت قانونی در بازار مصالح ساختمانی دارند؛ بازار را کنترل کنند.نباید اجازه داده شود که هر کسی و با هر قیمتی که تمایل دارد اقدام به فروش مصالح ساختمانی کند.
اسلامی ادامه داد: تنها مصالح ساختمانی با افزایش قیمت رو به رو نیست، بلکه بسیاری از کالاها با افزایش قیمت مواجه هستند.
او توضیح داد: مردم در این بخش گلایه دارند و من هم که وزیر هستم نباید شاکی باشم، اما در جریان افزایش قیمتها هستم.
وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: عضویت من ستاد تنظیم مطرح نیست بلکه عملکرد و نقش سیستم توزیع مهم است که باید اصلاح شود و این موضوع امروز توسط رئیس جمهور در هیات دولت تاکید شد و مسئولان مربوطه باید تلاش کنند تا کنترل قیمتها انجام شود و این شامل مصالح ساختمانی هم میشود.
اسلامی تصریح کرد: از رئیسجمهور دستوری گرفته ایم تا برخی از مصالح ساختمانی از جمله فولاد، آهن آلات و .. که در بورس عرضه میشوند سهمیههای خاصی را خارج از بورس برای پروژههای عمرانی و مسکنی دریافت کنند تا قیمت تمام شده ساخت این پروژهها کاهش یابد.
اسلامی اضافه کرد: این دستور به وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار ابلاغ شده تا سهمیه ای خارج از بورس کالا به پروژه ها اختصاص پیدا کند و پیمانکاران با آرامش و قیمتهای پایینتری بتوانند اقدام به اجرای پروژهها کنند.
او با اشاره به اینکه از سال گذشته طرح اقدام ملی مسکن را طبق برنامه ریزیهای پایدارآغاز کرده ایم، افزود: این طرح با در اختیار گذاشتن اراضی و همچنین شناسایی متقاضیان واقعی در حال اجرا است.
او افزود:با وجود شیوع ویروس کرونا و کندی اجرای پروژه ها، ما همه مشکلات را پشت سر گذاشته و هم اکنون متقاضیان شناسایی شده اند و بسیاری از آنها در بانکها افتتاح حساب و آورده خود را واریز حساب کردهاند.
اسلامی بیان کرد: برخی از متقاضیان هم به صورت گروهی اراضی را در اختیار گرفته و جریان ساخت و اجرای پروژهها آغاز شده است.
وزیر راه وشهرسازی یادآور شد: تا امروز ۴۵ هزار متقاضی به حساب پول واریز و ۷۰ هزار نفر هم در بانک افتتاح حساب کردهاند.
انتهای پیام/