به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،سلطانی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی گفت: در زمان انجام آخرین سرشماری مسکن، یکمیلیون و ۱۶۸ هزار و ۳۲۳ واحد مسکونی در آذربایجان شرقی وجود داشت و این یعنی ۱۲ درصد از مسکنهای ساخته شده خالی از سکنه بودهاند.
او این میزان واحد خالی را بیش از نیاز استان به ساخت مسکن جدید عنوان کرد و گفت: این تعداد واحد مسکونی خالی بهطور یقین امروز بیش از ۱۶۰ هزار واحد است و این امر در کنار توزیع ناعادلانه و تبدیل شدن مسکن به کالایی سرمایهای بین برخی از اقشار جامعه، دست به دست هم داده تا با وجود آمار مناسب تولید مسکن، جامعه هدف استان از این امکان محروم بماند.
او افزود: براساس سرشماری آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت شهری آذربایجان شرقی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده و ۸۸۶ هزار خانوار شهری با متوسط ۳.۱۷ نفر به ازای هر خانواده در استان وجود داشته که ۸۵۴ هزار و ۱۱۰ واحد مسکونی شهری برای آنها ساخته شده بود.
سلطانی با اشاره به نرخ رشد زیر یک درصد جمعیت آذربایجانشرقی بین سالهای ۹۰ تا ۹۵ افزود: با ملاک قرار دادن این نرخ رشد پیشبینی میشود جمعیت شهری استان در سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۹۸۲ هزار نفر افزایش یافته و ۹۴۲ هزار خانوار شهری داشته باشیم.
او گفت: بر این اساس کمبود ۳۲ هزار و ۷۶۳ واحد مسکن شهری ناشی از افزایش خانوار تا سال ۹۵ نیز در سال ۱۴۰۰ به ۵۷ هزار و ۴۱۹ واحد میرسد؛ به این رقم باید کمبود ۳۰ هزار و ۷۴۸ واحد مسکونی ناشی از تخریب را نیز اضافه کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی، نیاز استان به مسکن شهری را تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰ هزار واحد اعلام کرد و گفت:تنها در شهر تبریز سالانه بهطور متوسط ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع ساخت مسکن انجام میشود که اگر متوسط متراژ هر واحد مسکونی ۱۲۰ متر در نظر گرفته شود، سالانه ۲۰ هزار ۸۳۳ واحد ساخت و ساز در این شهر صورت میگیرد و بر این اساس نباید نیاز بدون پاسخ به مسکن داشته باشیم.
او، دلیل عدم همخوانی این آمارها با تقاضای واقعی مسکن در سطح آذربایجان شرقی را توزیع ناعادلانه دانست و گفت: با وجود این میزان از تولید مسکن، بهدلیل قیمت بالای مسکن و درآمدهای پایین، شاهد توزیع ناعادلانه مسکن و عدم بهرهمندی جامعه هدف از این امکان هستیم.
انتهای پیام/ک