رضا اسدی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: سلامت زنجیره غذایی با رویکرد سلامت واحد تضمین میشود و با توجه به اهمیت بهداشت و سلامت حیوانات در ایمنی غذایی، دامپزشکی از جمله دستگاههای اصلی در مفهوم سلامت واحد است.
او افزود: با نگاهی به گزارش سازمان جهانی بهداشت حیوانات ۶۰ درصد پاتوژنهای انسانی منشا دامی دارند و با در نظر گرفتن مفهوم سلامت واحد، دستگاههای متولی بهداشت و سلامت حیوانی و انسانی برای محافظت از سلامت و در جهت تضمین ایمنی و امنیت غذایی با یکدیگر همکاری میکنند.
اسدی با اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی خوزستان با یک رویکرد سلامت واحد اقدامات کنترلی و پیشگیرانه در برابر عوامل بیماری زا و جلوگیری از ورود آنها به زنجیره غذایی، به طور مستمر و با برنامه انجام میدهد، بیان داشت: کنترل و پیشگیری از بیماریهای حیوانات، نظارت بر بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی و کنترل و رصد و پایش بر سلامت خوراک دام از جمله فرآیندهای تخصصی است که جهت تامین ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره از سوی تیمهای کارشناسی اداره کل دامپزشکی اجرایی میشود.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان تصریح کرد: این اداره کل نیز با استفاده از الگوهای علمی و شیوه نامههای تدوین شده و با هدف ایجاد زمینه مناسب جهت همکاری و تعاملات سازنده با همه افراد دخیل و درگیر در زنجیره غذایی از طریق تشخیص زود هنگام و قبل از گسترش بیماریهای با منشا دامی در سطح دامداریها و واحدهای پرورش دام، نظارت و پیشگیری و کنترل بیماریهای دامی و اطمینان از پرورش حیوانات سالم گام برمی دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین نظارتهای بهداشتی بر نقل و انتقال دامها و اعمال نظارتهای بهداشتی در کشتارگاههای دام شامل؛ نظارتهای قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار و تاکید بر یکپارچگی زنجیره سرد تا رسیدن به واحدهای عرضه و تامین بهداشتی فرآوردههای خام دامی در واحدهای عرضه و افزایش مسئولیت مالکان در تامین سلامت محصولات غذایی، در جهت مفهوم سلامت واحد در ایجاد ایمنی مواد غذایی و در نهایت توسعه پایدار از دیگر برنامههای اداره کل دامپزشکی خوزستان است.
انتای پیام/گ