وزارت خارجه آلمان با تاکید بر بیانیه تروئیکای اروپایی یادآور شد آمریکا حق قانونی برای بازگرداندن تحریم‌های ایران را ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت خارجه آلمان توسل آمریکا به سازوکار از سرگیری تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را فاقد اثر قانونی ارزیابی کرد.

دفتر وزارت خارجه آلمان با درج بیانیه تروئیکای اروپایی در رد فعال سازی مکانیسم ماشه از سوی آمریکا در حساب توییتری خود نوشت: تروئیکای اروپایی یادآور شد که آمریکا در ۸ می ‌سال ۲۰۱۸ با خروج از طرح جامع اقدام مشترک، به مشارکت در آن (برجام) پایان داد. به تبع این مسئله، تلاش آمریکا برای راه اندازی مکانیسم ماشه از هیچگونه اثر قانونی برخوردار نیست. ما همچنان متعهد به حفظ توافق هسته‌ای هستیم.

وزرای خارجه سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای ایران به ادعای دولت آمریکا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل واکنش نشان داده و اعلام کردند به مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متعهد هستند.

در این بیانیه آمده است: سی روز از زمان تلاش آمریکا برای فعال سازی «مکانیسم ماشه» که به اعضای برجام اجازه می‌دهد تا تحریم‌های چندجانبه علیه ایران را که در سال ۲۰۱۵ مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل لغو شده بود، بازگردانند، گذشته است.

سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس (E ۳) خاطرنشان کردند که آمریکا پس از خروج از توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام در ۸ می ۲۰۱۸، به عضویت خود در این توافق پایان داد و از آن به طور یکجانبه خارج شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: طبق بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در سال ۲۰۱۵ که آمریکا آن را برای شورای امنیت فرستاده است، اقدامات این کشور [در قبال برجام] فاقد اثر قانونی است. همچنین هر تصمیم و اقدامی که بر مبنای این بند اتخاذ شود نیز نمی‌تواند وجهه قانونی داشته باشد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا شب گذشته در بیانیه‌ای با تکرار گزافه‌گویی‌های خود علیه کشورمان، ایران را بزرگترین تهدید برای منطقه خواند و مدعی شد: امروز، آمریکا از بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل بر ایران از جمله تحریم‌های تسلیحاتی، که پیش‌تر لغو شده بودند، استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۳:۰۸ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
آلمان و اروپا با این موضع گیری از خودشان دفاع کرده اند چون قدرتهای اروپائی در حل مناقشات بین المللی زیر علامت سوال بزرگی رفته و مضاف براین چندجانبه گرائی برای حل وفصل مناقشات بین المللی در مقابل تکروی و یکجانبه گرائی و هنجارشکنی در عرصه نظام بین المللی مورد نقد جهانی قرار گرفته بود و همین قدرتهای اروپائی پس از خروج آمریکا از قراردادبرجام مورد هجوم تحریمهای مختلف و حتی تهدید واقع شده بودند حتی با روسیه و چین که خودشان از اعضای دائم شورای امنیت هستند نیز آمریکا با همین ابزار تحریم و تهدید برخورد کرده بود در حالی که هر دو کشور چین و روسیه از حق WTO برخوردارند واین نوعی اجماع جهانی در مقابل رفتار تکروی و یکجانبه گرائی آمریکا مقابل چندجانبه گرائی سیاست جهانی در عرصه بین المللی است....که یک سر منافع این بازی برد-برد به قدرتهای اروپائی و روسیه و چین در تضعیف ابزار تحریم و تهدید است که آمریکا علیه کسانی که از مواضعش پیروی نکنند اجرائی میکند...........ایران نیز ذیل مفاد قراردادبرجام که در شورای امنیت با حداکثر آراء به تصویب رسیده میرود که احقاق حقی برایش شود و این هیچ منتی بر ایران نیست چونکه همانطور که اشاره شد و نام بردیم تمام کسانیکه با ابزار تحریم و تهدید و قلدری آمریکا ضربات اقتصادی و تجاری را تجربه کرده نیز نفع می برند چه مستقیم و چه غیرمستقیم..........................
آخرین اخبار