وزیر خارجه گفت: ایران هرگز تردیدی برای مذاکره ندارد، اما برای آنچه که مذاکره شده است، دوباره گفت‌وگو نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سخنرانی محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه ۳۱ شهریورماه در شورای روابط خارجی آمریکا آغاز شد.

ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص حکم قصاص یکی از متهمان ایرانی اظهار کرد: همانطور که می‌دانید، ما دستگاه قضایی مستقل داریم و دولت در تصمیم‌گیری محاکم قضایی دخالتی ندارد.

وی ادامه داد: اعدام این شخص هیچ ارتباطی به حضور وی در راهپیمایی‌ها ندارد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: ما به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذاریم، ما به برجام به عنوان یک توافق بین المللی احترام می‌گذاریم و هیچ گاه به کشوری یورش نبرده‌ایم. این‌ها چیز‌هایی است که باید بابت آن از دولت آمریکا نگرانی داشت. این آمریکاست که باعث نگرانی جامعه بین‌المللی در نقض هنجار‌های بین‌المللی شده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشت آمریکا به برجام اظهار کرد: این آمریکاست که باید نشان دهد به این توافق احترام می‌گذارد، ما همچنان عضو برجام هستیم. ایران امروز حتی به خاطر عدم مجوز‌های آمریکا نمی‌تواند حتی واکسن آنفلوآنزا را سفارش دهد. خریدی که با پول خودمان انجام می‌شود نه آنها. ایران هرگز تردیدی برای مذاکره ندارد، اما برای آنچه که مذاکره شده است، دوباره گفت‌وگو نخواهد کرد.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره توافق خیانت امارات و بحرین به مردم فلسطین و این که آیا این توافق منجر به انزوای ایران نشده است، گفت: شما درباره انزوا باید به شورای امنیت نگاه کنید که کدام کشور منزوی شده است. ما می‌دانیم که امارات و بحرین پیش از این، با رژیم اسرائیل ارتباط داشته‌ا‌ند، اجازه دهید که همدیگر را مسخره نکنیم.

ظریف: ایران درباره موضوعات گفت‌وگو شده مذاکره نمی‌کند/ مهم نیست چه کسی در آمریکا رئیس جمهور می‌شود

ظریف در پاسخ به سوالی درباره ادعای آمریکا مبنی بر حملات سایبری ایران علیه این کشور، گفت: این آمریکا است که آگاهانه علیه ایران حمله سایبری انجام داد تا تجهیزات بسیار حساس هسته‌ای را از کار بیندازد. این کار باعث به خطر انداختن جان هزاران نفر می‌شد، در این باره مقالات و مستندات وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که شما ترجیح می‌دهید بایدن یا ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شوند، گفت: هیچ ارتباطی به ما ندارد، برای ما اهمیت ندارد که چه کسی در کاخ سفید بنشیند.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا برجام مرده است، گفت: خیر، برجام زنده است، شورای امنیت نشان داد که برجام زنده است و آمریکا در جهان منزوی است. اگر آمریکا می‌خواهد با قلدری به برجام بازگردد، باید گفت که قلدری مرده است.

ظریف در این رابطه سرنوشت صدام حسین که به جمهوری اسلامی ایران حمله کرد را یادآور شد و افزود: نگاه کنید به صدام حسین و ایران، چه کسی مُرد و چه کسی زنده است.

وی درباره تحریم‌ها و ترور سردار سلیمانی هم گفت: تحریم‌هایی که آمریکا بر ایران اعمال می‌کند، مساله جدیدی نیست. فکر نمی‌کنم این تحریم‌ها تاثیر جدیدی بر ایران داشته باشند. آن‌ها می‌خواهند با اعمال این تحریم‌ها، مردم ما را به زانو درآورند.

وزیر خارجه کشورمان درباره ترور سردار سلیمانی نیز اظهار کرد: آمریکا دچار اشتباه اساسی شد، سردار سلیمانی یک قهرمان مبارزه با تروریست نه تنها برای ایران بلکه در کشور‌های دیگر بود.

وی افزود: پمپئو پس از این ترور، صحنه‌ای از رقص چند نفر را در توئیتر نشان داد که آن‌ها از این ترور خوشحال هستند، اما روز بعد، ده‌ها هزار عراقی برای سوگواری قتل سلیمانی به خیابان‌های عراق آمدند.

ظریف تصریح کرد: ترامپ، دستور ترور یک قهرمان ملی و منطقه‌ای را صادر کرد و این پرونده مختومه نشده است. من نمی‌خواهم کسی را تهدید کنم، اما پرونده مختومه نشده است.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا نسبت به تحریم‌های آمریکا، در حالیکه صحبت می‌کنیم، آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه وزارت دفاع ایران اعمال کرد، نگرانی دارد، گفت: تحریم‌هایی که از سوی آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود، هیچ چیز جدیدی نیست.

ظریف افزود: فکر می‌کنم در حالیکه ما صحبت می‌کنیم، وزیر خارجه پمپئو در تلاش است تا با برگزاری نشست خبری، توجهات را به خود جلب کند. فکر نمی‌کنم هیچ چیز جدیدی باشد و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر ایران داشته باشد.

وی ادامه داد: آمریکا هر فشاری را که می‌توانسته است بر ایران وارد کرده است، آن‌ها امیدوار بودند که این تحریم‌ها مردم ما را به زانو درآورد. اما این اتفاق نیفتاد. این چرایی خروج آن‌ها از برجام است، این چرایی آن‌ها برای شروع فشار حداکثری است، این دلیل آن است که قطعنامه به شورای امنیت بردند، این دلیل آن است که یک روز پس از شکست آن‌ها در فرایند به اصطلاح مکانیسم ماشه که باید بگویم بازگشت تحریم وجود خارجی ندارد، تحریم اعلام می‌کنند.

وزیر امور خارجه این اقدام آمریکا را اقدامی علیه ایران ندانست و تصریح کرد: این اقدامی علیه جهان است، با گفتن اینکه هر کسی که آن را نپذیرد مجازات می‌شود، یا اینکه بگویند این قطعنامه شورای امنیت است اگر آن را نپذیرید، ما به تو ضربه می‌زنیم.

ظریف تاکید کرد: این نوع دیپلماسی جهانی آمریکا است که آن را باور دارد.

ظریف در پاسخ به سوالی که ایران به برهم زدن منطقه متهم می‌کرد، گفت: ما برهم زننده منطقه نیستیم. ما از منافع خود دفاع و با تروریست مبارزه می‌کنیم. اگر آمریکا بخواهد به منافع ما آسیب برساند، ما دفاع می‌کنیم.

وی افزود: اگر آمریکا به قلمرو یا فضای هوایی ایران تجاوز کند، ما از خود دفاع می‌کنیم. به یاد بیاورید که این خلیج فارس ما است نه خلیج مکزیک. آن نزدیک مرز و آب‌های ما است و بیش از ۷ هفت هزار مایل از مرز‌های شما فاصله دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با یادآوری اینکه ما منطقه خودمان را بر هم نمی‌زنیم، ادامه داد: این آمریکا است که منطقه ما را به هم می‌زند، بیش از هفت تریلیون دلار در منطقه ما هزینه کرده است، منطقه ما را خراب کرده و افراط‌گرایان را به منطقه ما آورد و سپس ادعا می‌کنند که ما اختلال در منطقه را کاهش دادیم، این مزخرف است.
ظریف اضافه کرد: این‌ها همه پروپاگاندا و تبلیغات دروغین آمریکا است و من خریدار آن نیستم.

وی بار دیگر درباره ادعای حمله سایبری ایران خطاب به دبیر نیویورک تایمز گفت این خود شما بودید که درباره حمله سایبری آمریکا علیه ایران نوشتید، اما ما اگر مورد حمله قرار گیریم از خود دفاع می‌کنیم. در دفاع از خود هم محدودیت نداریم.

وزیر امور خارجه درباره گفت‌وگو‌های منطقه‌ای با اشاره به ابتکار صلح هرمز و امید که سال گذشته رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ارائه شد، گفت: راه حل، شروع گفت‌وگو و اعتمادسازی است. دقیقا همان چیزی که اروپایی‌ها چندین دهه پیش انجام دادند.

ظریف افزود: پس از بازگشت رئیس جمهوری روحانی از مجمع عمومی، او برای همه سران کشور‌های خلیج فارس شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان، قطر و عراق نامه نوشت. همه آن‌ها به استثنای سعودی، بحرین و امارات به ما پاسخ دادند.

وی ادامه داد: عربستان سعودی تصمیم گرفت از طریق کویت به ما پاسخ تندی دهد، ما حتی به این پاسخ تند آنها، پاسخ مثبت دادیم. آن‌ها حتی در این پاسخ به رئیس جمهوری ایران خطاب نکردند، آن‌ها امیر کویت را مورد خطاب قرار دادند، در حالیکه ما به طور مستقیم آن‌ها را مورد خطاب قرار داده بودیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: ما شاه سعودی را در شکلی مناسب مورد خطاب قرار دادیم، آن‌ها پاسخی به شدت منفی خطاب به امیر کویت برای ما ارسال کردند.

ظریف خاطرنشان کرد: این را بپذیرید یا نپذیرید، تنها راه حل مشکلات منطقه از طریق گفت‌وگو میان کشور‌های منطقه قابل حل خواهد بود. ما از سال ۱۹۹۵ دعوت به میز مذاکره کرده‌ایم و آن را جدی نگرفتند. آن کشور‌هایی که در منطقه که امیدوارند برای امینت خود، پول بپردازند، و آمریکا هم به شدت علاقمند فروش سلاح به آن‌ها است.

وی این سوال را مطرح کرد که آیا آمریکا می‌تواند امنیت آن‌ها را فراهم سازد و گفت: من اینگونه فکر نمی‌کنم. من فکر می‌کنم حفاظت نمی‌تواند از خارج خریداری شود. امنیت باید از طریق تعامل منطقه‌ای محقق شود. ما آماده این کار هستیم.

وزیر امور خارجه همچنین درباره خط انتقال گاز ترکمنستان به اروپا و نظام حقوقی دریای خزر هم گفت: مذاکرات سخت فنی در جریان است و ما آماده همکاری با ترکمنستان برای انتقال گاز به اروپا هستیم.

ظریف درباره فرایند صلح افغانستان هم گفت: ایران همیشه جزئی از فرایند صلح افغانستان بوده است و تمام تلاش خود را برای تحقق آن انجام داده است. ما از هر گفت‌وگوی طرف‌های افغانستان به رهبری خود افاغنه استقبال می‌کنیم.

وی افزود: ما معتقدیم که همه باید به فرایند صلح افغانستان کمک کنند، اما فرایندی که آمریکایی‌ها پیش گرفته‌اند، آسیب جدی به این فرایند وارد خواهد کرد که به سادگی قابل بازگرداندن نیست.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پرداخت پول روسیه به طالبان برای کشتن نیرو‌های آمریکایی، گفت: من درباره ماهیت این مساله اطلاعاتی ندارم، اما نگرانی ما رشد داعش در افغانستان است.

ظریف بر ضرورت همکاری برای مقابله با داعش تاکید کرد و افزود: من اطلاعاتی درباره این اتهامی که مطرح کردید ندارم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۷ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
تکبیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
حالا مگه آمریکاروتحدیدکنی چی میشه . خوب البته درد شما خیلی هم برای ملت نیست والا محکم میگفتی ما دیگه با آمریکا کاری نداریم . هنوز هم دنبال توافق با دشمن هستید . خدا رو شکر که آقا هستند و الا شاید....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
ای قربون خدا برم .چنان خودش را به کوچه ی علی چپ زده که انگار از این دنیا نیست
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۲۳:۴۸ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
دکتر ظریف یک متخصص و دیپلمات برجسته در سطح جهانی ست
دکتر جان همین فرمون درسته ، همین فرمون بدید جلو
انشاالله .
گرهی که با دست باز میشود نباید به دندان فشار اورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
اگر دیپلماسی بلد بود برجام را با اون کلاه گشاد سرمون نمیگذاشتن. مکانیسم ماشه نمونه اش که همه چی به ضرر ماست. و حتی تحریم ها هم برطرف نشد فقط انرژی هسته ای به فنا داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۳ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
تهدید بلدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
فیلمش کو؟
Iran (Islamic Republic of)
چرک نویس
۲۳:۲۶ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
چه ظریف بانمک شده
Iran (Islamic Republic of)
تیرداد
۲۱:۳۹ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
آره دیگه مهم نیست چون در صورت مردم ایران زیر فشار اقتصادی له شدن و تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
واقعا؟
Iran (Islamic Republic of)
بالاترازفرهاد
۲۱:۳۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
آقای ظریف چرا فکر نمی کنید نباید فرقی باشد به اینکه کسی غیر از ترامپ دیوانه رئیس جمهور آمریکا شود چون اگر رئیس جمهور آمریکا کسی دیگر غیر از ترامپ شود حداقل می توانی در نظر بگیری که طرف مقابل شما و ملت ایران فردی هست همچون ترامپ دیوانه نیست و حداقل از سلامت روانی برخوردار خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
بله دقیقا اصلا مهم نیست چون حقوق شما پابرجاست فقط این مردم عادی هستن که له میشن
Iran (Islamic Republic of)
لاله معينى
۲۱:۰۶ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
اين هم شايستگى ديگر از محمد جواد ظريف - شايد كانديداى رياست جمهورى اينده بشود. ايا شايسته تر از او وجود دارد ؟ اگر كسى را ميشناسى با دقت و انصاف و بدون احساسات مقايسه بكن بشرط اينكه خودت را فريب ندهى وحب و بغض نداشته باشى
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
چشم
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمدعلی
۲۰:۳۶ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
همون یه بار هم که مذاکره کردی زیادی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
به خدا بوی مذاکره میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
مهم نیست چه کسی در آمریکا رئیس جمهور میشود مهم این است که ما با نام آمریکا تمام غارتها را از این مردم خودمان انجام میدهیم بدون نیاز به بیگانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
اتفاقا شما مملکت معطل این کردید که چه کسی در آمریکا رییس جمهور می شود؟!
Netherlands
ناشناس
۱۹:۵۱ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
این چه تصویریه آخه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
نه میخواستید گفتگو هم کنید
آخرین اخبار