موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران برای حل مشکل کم آبی، رقم جدیدی از برنج زودرس، مقاوم به خشکی و آفت را تولید کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، حاج حسین ۵۰ سالی می‌شود که کشاورز است، رنج‌هایی که کشیده را می‌توان در انحنای چین و چروک صورتش دید.

انگار برکت دشت خدا نمک گیرش کرده و دست و دل از کار نمی‌کشد، حتی سال‌هایی که زمین بی آب و ترک گرفته بود و باران رحمت نمی‌بارید، او در دل با لهجه شیرینش زمزمه می‌کرد خدا برکت هاده، راضی هستمی به رضای خدا (خداوند برکت دهد، راضی به رضای خدا هستیم.)

۶۰ کیسه برنج سالانه در دشت خدا نصیبش می‌شود و خوشحال است از اینکه می‌تواند هر چند اندک در خودکفایی کشورش سهیم باشد.  

حاج حسین می‌گوید دولا شدن میان مرز‌ها کمر خمیده برایش به جا گذاشت، نشا و وجین و درو زبری دست هایش را هر روز بیشتر از دیروز کرد و موهایش هم در این راه با تجربه‌های فراوان سپید شد.

تلاش او برای دانه‌های سبز بود تا زمین خالی را سبزه زار کند و فکرش به استانی بود که اگر امثال او نباشند چطور می‌توان سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید تولید و نیاز بیش از ۴۰ درصد کشور را تامین کرد؟

این کشاورز مازندرانی رقم‌های برنجش همان رقم‌های چند سال قبل است و زمینش بویی از رقم‌های جدید برنج نبرده، می‌گوید رقم‌های جدید را نمی‌شناسد و دل به همان طارم و شیرودی و فجر خوش کرده است.

برکت رقم جدید برنج برای کشاورزان + فیلم


بیشتر بخوانید


معرفی یک رقم جدید برنج به نام تیسا

محققان موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران یک رقم جدید برنج را به کشاورزان معرفی کردند، رقمی به نام تیسا که می‌تواند به کسب و کار کشاورزانی همچون حاج حسین رونق ویژه‌ای ببخشد.

عرفانی معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران می‌گوید: رقم برنج تیسا، چون زودتر از بقیه ارقام پرمحصول برداشت می‌شود، می‌تواند به صورت مجدد هم کشت شود.

او افزود: بذر گواهی شده برنج تیسا پارسال بین برخی کشاورزان توزیع شد و امسال محصولشان به ثمر نشست.

عرفانی افزایش عملکرد محصول در هکتار را یکی از مزایای برنج تیسا دانست و افزود: نیاز کشور به برنج حدود ۳ میلیون تن است و برنج رقم تیسا می‌تواند پایانی برای واردات باشد.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران ادامه داد: با توجه به تولید داخل که حدود ۲ میلیون ۴۰۰ هزار تن بوده، نیاز ما به برنج وارداتی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن است.

او گفت: تولید برنج در داخل مناسب است و اگر رقم‌های پرمحصول مانند رقم تیسا حمایت شوند، دیگر نیاز به واردات برنج نداریم.

عرفانی افزود: محققان موسسه تحقیقات برنج مازندران همواره در تلاش برای معرفی رقم‌های جدید هستند و هیچ گاه دست از تحقیق، آزمایش و بررسی رقم‌های برنج جدید بر نمی‌دارند.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران گفت: محققان موسسه تحقیقات برنج مازندران ۲ رقم جدید برنج مقاوم به خشکی و زودرس را در دست تحقیق و آزمایش دارند و سال آینده آن را به صورت آزمایشی کشت می‌کنند.

عرفانی مرکز تحقیقات برنج کشور

موسسه تحقیقات برنج کشور

۱۲ سال تحقیق و تلاش به ثمر نشست

فتحی مسئول آزمایشگاه کیفیت و تجزیه بذر موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران می‌گوید: برنج تیسا نتیجه ۱۲ سال تحقیق و تلاش همکاران ما است که بی وقفه برای به ثمر نشستن آن تلاش کردند.

او افزود: در شرایط آزمایشگاهی برخی از فاکتور‌های مربوط به پخت روی این رقم برنج انجام شد و از نظر ویژگی‌های پخت رقم برنج تیسا قد می‌کشد و دانه بلند است.

مسئول آزمایشگاه کیفیت و تجزیه بذر موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران ادامه داد: همواره در تلاش هستیم تا رقم‌های جدید را به کشاورزان معرفی کنیم و با معرفی ارقام پربازده گوشه‌ای از رنج آن‌ها را کم کنیم.

فتحی مسئول آزمایشگاه مرکز تحقیقات برنج

آزمایشگاه موسسه تحقیقات برنج کشور

انتخاب یک نام اصیل برای برای یک محصول با کیفیت

یکی از کشاورزان مازندرانی می‌گوید: تیسا به گویش مازندرانی یعنی خالی یا تنها، به خاطر اینکه برنج تیسا کیفیت بسیار بالایی دارد و به تنهایی می‌توان آن را مصرف کرد، نام آن را تیسا گذاشتند.

کشاورز مازندرانی

کشاورز دیگری هم امسال این برنج را کاشته و دو برابر پارسال محصول برداشت کرده می‌گوید: نسبت به رقم طارم دو برابر بیشتر محصول گرفتیم و تقریبا به طور میانگین متوسط ۸ تن محصول برداشت کردم، در حالی که پارسال در همین زمین از رقم‌های محلی ۴ تن محصول برداشت کرده بودم.

کشاورز مازندرانی

برنج تیسا

کاهش مصرف آب با کشت برنج تیسا

نویدپور رئیس بخش اصلاح بذر موسسه تحقیقات برنج مازندران درباره مزایای برنج تیسا گفت: برنج تیسا میزان مصرف آب را تا حدود ۲ هزار متر مکعب در هکتار نسبت به رقم‌های پرمحصول دیگر کاهش داد.

او افزود‌: رقم‌های محلی برنج ۱۵۰ دانه در خوشه دارند، اما برنج رقم تیسا حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ دانه در خوشه دارد و در نهایت به افزایش عملکرد محصول در هکتار ختم می‌شود.

رئیس بخش اصلاح بذر موسسه تحقیقات برنج مازندران ادامه داد: برنج تیسا ساقه ضخیم تری در مقایسه با ارقام محلی برنج دارد و این سبب می‌شود تا تحمل و خوابیدگی در این رقم نسبت به رقم‌های محلی بیشتر باشد.

نویدپور مسئول کیفیت بذر برنج

خوشه برنج تیسا

ساقه برنج تیسا

قرار است برنج تیسا سال آینده ۱۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی را رنگین کند و حمایت و توسعه کشت این برنج پرمحصول می‌تواند کشور را از واردات برنج بی نیاز کند.

 

گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی

انتهای پیام/ م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
قاسم شعبانی
۱۴:۰۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
سلام. انشاالاه که در جنوب ایران ...مرودشت هم بشه این بذر را کشت کرد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۶ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
سلام بایددیدکیفیتش چطوره؟مثلبرنج محلی کیفیت داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
چقدر خوبه که کشاورز دغدغه خشکی نداشته باشه، واقعا دست مریزاد به این محققان
Iran (Islamic Republic of)
سمانه
۰۹:۳۵ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
خوب این جور برنج ها رو دست کاری ژنتیکی می کنن ،همین دستکاری ها باعث ایجاد سرطان می شه، چرا به فکر مردم نیستید و فقط به فکر منفعت جیب خودتون هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
اگه دلالهای از خدا بی خبر بزارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
چقدر کشاورزا زحمت میکشند واقعا، باید قدر دونست این زحمات رو
خدا قوت بده بهشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
تیسا تراریخته نیست، شنیدم گیلان هم اومده
United States of America
ایران
۱۴:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
برای کشت آزمایشی وارد گیلان هم بکنید .‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
انقدر بدبخت شدیم که برنج ایرانی هیچ برنج هندی هم با این قیمتها نمیتوانیم بخوریم ملت تا کجا باید تاوان دلال را بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
منظور از رقم جدید همون تراریخته نباشه صلوات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
تراریخته که نیست انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۹
لطفا بررسی کنید تراریخت نباشه