به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ،قاسم گرجی کارشناس آموزش همگانی فرماندهی انتظامی مازندران گفت: مهمانانی که وقت و بی وقت از سه مسیر مرتبط با پایتخت و از سمت استانهای گلستان و سمنان و حتی گیلان وارد مازندران شده، هزینههای بسیار گزافی را بر دوش طبیعت و مردم استان تحمیل میکنند.
مازندرانیها با همه نامهربانیهای این مهمانان مدام سعی کردند که میزبان خوبی برای آنان باشند. گرد و غبار خودروهای مهمانان را به جان خریده، سر و صدای ناشی از هیاهو و تردد خودروهای مسافران را در طول سال نیز بر روی چشمان خود گذاشتند.
مهمان نوازیهای مردم مازندران به اندازهای است که حتی گناه ناشی از تصادفات به دلیل بی مبالاتی بسیاری از جوانان ثروت زده و بی غم استانهای دیگر که باعث از دست دادن عزیزانشان شده بود را نیز نادیده گرفته و حتی بسیاری از آنها را با اهدای زمینهای خود به قیمتهای ناچیز به عنوان صاحب خانه در کنار خود پذیرفته اند.
مردم این استان حتی این مهمانان ناخوانده را با ویروس کرونا که باعث تعطیلی کار و کاسبی و مراکز مهارت آموزی شان شده و جان آنها و عزیزانشان را به خطر انداخته پذیرفته اند.
بیشتر بخوانید
اما اکنون مازندران از هر زمانی از وجود چنین مهمانان ناخوانده خستهتر است، همه این دردها را مردم مهمان نواز مازندران تا به حال به جان خریده اند، اما مشکلات ناشی از اتفاقاتی که باعث آزار روحی و روانی آنان شود را به هیچ وجه نمیپذیرند.
از سویی دیگر زندگی در کلان شهرهایی مثل تهران که امکانات رفاهی و اماکن عمومی آن به هیچ وجه با تعداد افراد ساکن در آن مکان تناسب ندارد، برای مردم آن آزار دهنده و غیر قابل تحمل خواهد بود.
در تهران تردد از مسیری به مسیری دیگر بویژه در ترافیک خیابانهای تهران زمان افراد را صرف خود کرده و این روند باعث خستگی بیش از اندازه و فرسودگی افراد و فرار ساکنان این مناطق به سوی اماکن توریستی و تفریحی و با طبیعتی زیبا میشود.
هیجانات مسافران کار دست میزبان میدهد
از نظر روانشناختی در حین تجربه هیجانات مثبت در بدن افراد هورمون تستسترون ترشح شده که احساس سرخوشی افراد را بالا میبرد. افرادی که به اماکن توریستی و تفریحی رفته و خاطرات زیبا و لحظات شادی را برای خود رقم میزنند، در چنین مکانهایی در خصوص تجربه هیجانات مشابه شرطی شده و با هر مرحله سفر به چنین مکانهایی انتظار رقم زدن خاطرات مشابه را خواهند داشت.
از سویی دیگر تحقیقات نشان داده هر چه انسان گذشته و خاطرات تلخ را در زندگی خود تجربه کرده باشد، احتمال گرایش به مواد مخدر و توهم زاها و همچنین مشروبات الکلی در آنها بسیار بالاتر از افرادی باشد که لحظات شاد فراوانی را تجربه کرده اند.
به این ترتیب استانهای شمالی از دیدگاه افراد غیر بومی، بویژه افرادی که رشد فکری آنها تک بعدی و صرفا در زمینه اقتصادی بوده است، مکانی است که باید در آن شادی کنند، بسیاری از این افراد با سرمایههایی که دارند به محض ورود به جادههای شمال بدون توجه به حقوق دیگران صرفا به فکر خوشگذرانی بوده که این طرز تفکر در بسیاری از موارد حقوق دیگران را تضییع کرده و به اقتصاد و امکانات موجود در این مناطق خسارات فراوانی را وارد میکنند.
تخریب منابع طبیعی مثل جنگل ها، مراتع، آلوده کردن سواحل و رودخانهها که از سرمایههای ملی هستند از سوغات حضور بسیاری از افراد آسیب پذیری است که عملا آسیب رسان نیز میباشند.
با توجه به وجود چنین مسافرانی برای تعطیلات آینده به نظر میرسد که مسئولان باید برنامههایی را در نظر بگیرند تا به وضعیت مناطق توریستی هم با تعلق بودجه و هم با استفاده از وجود توریست سروسامان داده شود و وضعیتی بوجود آید که هم زمینه سازح فظ طبیعت بکر شمال شده و هم مشاغل جدیدی بوجود آمده تا مطالباتی را از مسافران برای پیشگیری از حوادث تلخ و جانسوز ایجاد کند.
انتهای پیام/ س
جلوی رفت و آمد را بگیرید. راهها را باز میکنید بعد میگید سفر نرن