آزاد سازی هزار و ۲۰۰ هکتار از بستر رودخانه‌های استان قزوین

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: تاکنون هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی بستر و حاشیه رودخانه‌های استان آزادسازی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، ملکی در گفتگوی با برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین با بیان اینکه تاکنون هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی بستر و حاشیه رودخانه‌های استان را آزادسازی کرده ایم. گفت: هرگونه تصرف در بستر رودخانه‌ها ممنوع است، که در طول زمان به دلیل استعلام نگرفتن از دستگاه‌های ذیربط، برخی از طرح‌های اقتصادی در بستر یا حریم رودخانه‌های استان تأسیس شده است.

وی افزود: ۱۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان مورد مطالعه بستر قرار گرفته و تمام تخلفات شناسایی شده اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین خاطرنشان کرد: باید اقدامات گسترده‌ای از سوی دستگاه‌های ذیربط برای رفع تصرفات بستر و حاشیه رودخانه‌های استان صورت گیرد.

وی افزود: در سال ۹۸ و ۹۹ اقدامات گسترده‌ای صورت گرفت و بیش از ۳۲ کیلومتر مسیر رودخانه بازگشایی شد.

افزایش خسارت سیلاب با تغییر کاربری در بستر رودخانه‌ها

پرهیزگاری کارشناسان حوزه آب و محیط زیست هم در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: استان قزوین دومین استان حادثه خیز در کشور محسوب می‌شود و در بهار ۹۸ در استان قزوین اگر سیلاب‌ها مدیریت نمی‌شد با خسارت بیشتری روبه رو می‌شدیم.

وی افزود: به دلیل تغییر کاربری در بستر رودخانه‌ها میزان خسارت سیلاب نیز بیشتر می‌شود.

این کارشناس حوزه آب و محیط زیست خاطرنشان کرد: برخی از شهر‌های استان از جمله قزوین در بستر رودخانه‌های خشک شکل گرفته اند و ممکن است در اثر بارش‌های شدید، سیلاب‌های غیر قابل کنترل در شهر‌ها شکل بگیرد.

خانم پرهیزگاری تصریح کرد: جهاد کشاورزی علیرغم مشکلات موجود در مهار سیلاب ها، مجوز بهره برداری از بستر رودخانه‌های خشک را صادر می‌کند که متاسفانه در اثر بارش‌های پاییزی و بهاری شاهد از بین رفتن سرمایه‌های مردم هستیم.

وی افزود: دخل و تصرف در مسیر رودخانه ها، خطرناک است و بر اثر بارش‌های شدید باران، تأسیسات دایر شده از بین می‌روند.
این کارشناس حوزه آب و محیط زیست گفت: به دلیل اینکه اقلیم کشورمان کم آب است، در نتیجه کشاورزان به سمت باغداری و احداث باغستان قزوین حرکت کرده تا بتوانند نهایت بهره برداری را از سیلاب‌ها داشته باشند.

وی افزود: درختکاری نیازمند عزم دو سویه از سوی دستگاه‌های مسئول و مردم است تا با این کار بتوانیم سیلاب‌های فصلی در استان را مهار و از سوی دیگر اقلیم خشک را به سبز تبدیل کنیم.

پرهیزگاری گفت: امسال ۵۸۰ هکتار از جنگل‌های ارس منطقه الموت غربی را که قدمتی بیش از ۵۰۰ سال را دارد در آتش سوزی از دست دادیم و امکان جایگزین کردن آن‌ها وجود ندارد.

وی افزود: خوشبختانه همه دستگاه‌های استان برای مهار سیلاب و مدیریت بحران در هماهنگی کامل هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار