به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که ویروس کرونا هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل را به سوی اولین اجلاس مجازی خود سوق داد، اجلاس امسال را باید عرصه آشکارسازی عمق اختلافات اروپا و آمریکا در موضوع ایران دانست.
پایگاه اینترنتی شبکه فرانس ۲۴ در مطلبی مجمع عمومی امسال سازمان ملل را عرصه آشکارسازی شکاف عمیق متحدان دیرینه یعنی آمریکا و اروپا بر سر ایران دانست، جایی که رئیس جمهور فرانسه به رویکرد ضد ایرانی آمریکا علیه ایران تاخت و یکجانبه گرایی واشنگتن علیه تهران را مسیری در جهت نابودی اتحاد در شورای امنیت خواند.
فرانس ۲۴ در این مطلب سخنرانی امانوئل مکرون را به عنوان نقطه عطف عیان سازی اختلافات هم پیمانان دیرینه مورد توجه قرار میدهد و مینویسد رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی امسال خود علنا مخالفت خود و بروکسل را با اقدامات آمریکا در خصوص توسل به سازوکار بازگشت تحریمهای ایران موسوم به مکانیسم ماشه اعلام کرد. مکرون همچنین در سخنرانی خود بر حفظ برجام تاکید کرد و اقدامات آمریکا را در قبال ایران را تنها محقق کننده انزوای شورای امنیت ارزیابی کرد.
رئیس جمهور فرانسه از سیاستهای اخیر دولت ترامپ به عنوان عاملی برای تشدید تنشها در خاورمیانه یاد کرد. فرانس ۲۴ البته به طرح یک ادعای بی اساس از سوی رئیس جمهور فرانسه نیز اشاره میکند و آن هم چارچوبی برای مقابله با برنامه موشکهای بالستیک ایران و فعالیتهای به گفته او، ثباتزدای تهران است.
بیشتر بخوانید
آمریکا در حالی که با صدای بلند برجام را زیر پا گذاشته اکنون بر این انتظار است که حق این کشور برای توسل به سازوکار ماشه قانونی شناخته شود.
کارشناسان حقوق بین المللی، ناظران و مقامات سیاسی همگی در یک موضوع اجماع نظر دارند. قرائت دولت ترامپ از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت فاقد اعتبار و چالش برانگیز است. آمریکا در ۸ مه سال ۲۰۱۸ به وضع خود در توافق هستهای ایران به عنوان «مشارکت کننده برجام» رسما پایان داد. ساده اینکه آمریکا عضو برجام نیست و پرونده آن مختومه است. این همان حقیقت تلخی است که به تایید متحدان دیرینه آمریکا و نیز روسیه و چین رسیده است. همگی یک چیز را تکرار میکنند: «آمریکا حقی برای اقدام علیه ایران با استناد به مفاد برجام ندارد».
به طور خاص در ماده ۱۰ و مواد پس از آن در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عنوان میشود که سازوکار حل اختلاف در خصوص تعهدات برجامی تنها برای کشورهای ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا که صراحتا طرفین برجام خوانده میشوند، موضوعیت حقوقی مییابد.
انتهای پیام/
لطفا توجه..
فرانسه نقش پلیس خوب رو داره بازی میکنه .
ترامپ نقش پلیس بد یا نقش چماق دربازی چماق وهویج روبازی میکنه .
خلاصه..
قراره امتیاز بگیرن از ایران شاید هم پنهانی گرفته باشن بایک توافق جام زهری مدبرانه.
مرکل 76 درصد
مکرون در حدود 60 درصد
جانسون در حدود ....یادم نمیاید
پوتین 26 درصد
چین
ترامپ 14 درصد دینا بهش اعتماد دارند
در اخر لیست بود
فقط ایران سرش کلاه رفته والسلام