ناهید دومین سیاره نزدیک به خورشید است. این سیاره ۲۲۴.۶۵ روز زمینی طول می‌کشد تا به دور خورشید بچرخد، در واقع یک سال در سیاره زهره کوتاه‌تر از یک شبانه‌روز در این سیاره است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سیاره ناهید یا همان سیاره زهره در واقع خواهر سیاره زمین معرفی می‌شود و این سیاره شباهت زیادی به سیاره زمین دارد. سیاره ناهید مانند زمین دارای پوسته‌ی سیلیکات و یک هسته‌ی فلزی است. اما به طور کلی در کنار شباهت‌ها، تفاوت‌هایی هم میان این دو سیاره وجود دارد. برای مثال سیاره ناهید گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی است. با اینکه عطارد به خورشید نزدیک‌تر است اما دمای ناهید بیشتر است. سیاره زهره یا همان سیاره ناهید نسبت به زمین، فاصله‌ی کمتری با خورشید دارد در نتیجه طول روز و سال آن با زمین متفاوت است که در ادامه جزئیاتی را در این زمینه در اختیارتان قرار خواهیم داد.

ناهید دومین سیاره نزدیک به خورشید است. این سیاره ۲۲۴.۶۵ روز زمینی طول می‌کشد تا به دور خورشید بچرخد، در واقع یک سال در سیاره زهره کوتاه‌تر از یک شبانه‌روز در این سیاره است، زیرا ۲۴۳ روز زمینی طول می‌کشد تا این سیاره به دور خود بچرخد. سیاره زهره با فاصله متوسط ۰.۷۲ واحد نجوم (AU) یا ۶۷ میلیون مایل دور خورشید می‌چرخد در نتیجه مدار آن تقریباً دایره‌ای است.

بر خلاف زمین که دمای هوای آن در فصول مختلف متفاوت است، ناهید دمای مشابهی را در سراسر سیاره در طول سال تجربه می‌کند. این مسئله به شیب محوری پایین این سیاره مرتبط شده است که در ۲.۶۴ درجه، دومین و پائین‌ترین سیاره است. زهره در مقایسه با زمین دارای شیب محوری ۲۳.۴۴ درجه است. بنابراین، دمای فرسایش در ناهید، میانگین ۴۶۲ درجه سانتیگراد است.

سیاره زهره یکی از معدود سیاره‌هایی است که در خلاف جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخد. به دلیل چرخش واژگونی ناهید، به نظر می‌رسد که خورشید در غرب طلوع می‌کند و در شرق غروب می‌کند. زهره همچنین طولانی‌ترین دوره چرخش به دور خود را نسبت به دیگر سیاره‌های منظومه شمسی دارد و همانطور که گفتیم، این دوره چرخش به دور خود ۲۴۳ روز زمینی است. بنابراین، یک سال واحد در سیاره زهره فقط دو طلوع خورشید / غروب خورشید را تجربه می‌کند. در واقع سرعت چرخش استوایی سیاره حدود ۴ مایل در ساعت تخمین زده می‌شود که با سرعت چرخش استوایی زمین در حدود ۱، ۰۳۸ مایل در ساعت مقایسه می‌شود.

منبع: دینو

انتهای پیام/

برچسب ها: سیاره ناهید ، آسمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ب
۰۹:۰۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
جل الخالق با تشکر از چنین مطالب علمی نجومی که منشر میکنید