به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، دهقان باقری ،کارشناس مسوول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به پایان فصل برداشت عسل در این استان، میزان برداشت عسل از کندوهای مدرن را هفت هزار و ۳۲۶ تن و میزان عسل تولیدی از کندوهای سنتی این استان را نیز ۱۶ تن اعلام کرد.
او تعداد کندوهای مدرن زنبور عسل استان اردبیل را ۴۵۵ هزار و ۱۵۲ عدد و تعداد کندوهای سنتی این استان را نیز سه هزار و ۸۲۰ کندو ذکر کرد.
باقری همچنین میانگین تولید عسل از کندوی مدرن در زنبورستانهای استان اردبیل را ۱۶.۱ کیلوگرم و میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی را نیز ۴.۵ کیلوگرم اعلام کرد.
کارشناس مسوول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اشتغال ۶ هزار و ۳۷۲ نفر در امر پرورش زنبورعسل در این استان گفت: یک هزار و ۴۹۷ نفر از زنبورداران استان تحت پوشش بیمههای اجتماعی بوده و ۴۱۱ واحد از زنبورستانهای استان نیز تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی هستند.
به گزارش ایرنا، میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.
استان اردبیل در تولید عسل رتبه چهارم کشور را دارد و هفت درصد عسل کشور در این استان استحصال میشود.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل کشور و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانهای استان به خصوص در دامنههای سبلان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۱۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر میشود.
سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده است.
عسل از مهمترین سوغاتیهای اردبیل محسوب میشود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از ۴۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار ریال قیمت دارد ،عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، شهرت ملی و جهانی دارد.
استان اردبیل رتبه چهارم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.
انتهای پیام/ع