مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت:تنها راه حفاظت از غارها، تعامل و هم افزایی طبیعت گردان و مسئولان همراه با آموزش‌های فراگیر است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به شعار ملی روز غار پاک  امسال که "حفاظت از تنوع زیستی غارها" نامگذاری شده است گفت: غار‌ها علاوه بر اینکه هویت تاریخ طبیعی یک منطقه را نشان می‌دهند، به عنوان یک زیست بوم ارزشمند از قابلیت‌های زیبایی شناختی، گردشگری، تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شوند و همواره مورد توجه متخصصین، غارنوردان و طبیعت دوستان بوده اند.

او افزود: رونق گردشگری درحوزه غار‌ها با تمرکز بر اهداف توسعه پایدار و به منظور افزایش دانش عمومی درباره این سازه‌های طبیعی ارزشمند ضرورت است.
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با تأکید بر رویکرد به حداقل رسانیدن آسیب‌های وارده بر غار‌ها و بسط آموزش و فرهنگ سازی زیست محیطی در این خصوص  ادامه داد: فرهنگ سازی و شناخت پتانسیل‌های ارزشمند طبیعی استان به عموم برای جلب مشارکت مردم در حفاظت از غار‌ها همچنان حرف اول را می‌زند.

همتی  با بیان اینکه غار‌ها سرچشمه ۳۰ درصد آب‌های شیرین هستند بیان کرد: درشرایطی که کشور با بحران کم آبی رو به رو است، حفاظت از غار‌ها به عنوان بخشی از اکوسیستم فعال و اثرگذار در مناطق طبیعی که در ارتباط تنگاتنگ با سایر عوامل محیطی هستند و نقش به سزایی در پایداری محیط ایفا می‌کنند اهمیتی دوچندان دارد و لازم است فعالیت‌های پژوهشی پیرامون مطالعه و تحقیقات در زمینه شناسایی و مدیریت و حفاظت از غار‌های استان از سوی کارگروه غار شناسی خراسان رضوی مورد حمایت و تقویت موثر قرار گیرد.

او با اشاره به اینکه پس از تشکیل کارگروه و زیر کمیته‌های شناسایی غار‌ها در خراسان رضوی، فهرست غار‌های استان تدوین شده است تاکید کرد: با وجود ۲۶۰ غار درخرسان رضوی، تعریف ردیف مستقل اعتباری از بودجه استانی برای حفاظت از غار‌ها یکی از راهکار‌های ساماندهی حفاظت بهینه از این اکوسیستم‌های ارزشمند در استان است و درحال حاضر شناسایی و طبقه بندی غار‌ها براساس غنای گونه‌های تنوع زیستی آن‌ها نیز می‌تواند به عنوان یکی از اولویت‌های پژوهشی و حفاظتی گام ارزشمندی در این خصوص باشد.

انتهای پیام// ف.غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.