حسن شوکت پور از شاخص‌ترین سرداران دوران دفاع مقدس بود که در عملیات والفجر ۸ قطع نخاع شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،حسن شوکت پور فرمانده و رزمنده نام آشنای دوران ۸ ساله دفاع مقدس و از سرداران به نام شهید استان سمنان است.

حسن ۱۵ آذر ماه ۱۳۳۱ در شهر سمنان و در شب شهادت امام حسن مجتبی (ع) در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود.

او تحصیلات ابتدایی را در سمنان گذراند و پس از آن به همراه خانواده به درجزین که در آن زمان یک روستا در نزدیکی سمنان بود، مهاجرت کرد. حسن با وجود سن پایین به مجالس مذهبی و تحصیل علوم دینی علاقمند بود.

در همین سال‌ها بود که با ورود به محافل و مجالس مذهبی با شخصیت ملکوتی امام راحل آشنا و دلبسته این پیر فرزانه شد. این آشنایی روح تشنه او را در مسیر مبارزه علیه حکومت ستم شاهی قرارداد و از همین رو بود که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۳ در یکی از دبستان‌های تهران به فعالیت‌های فرهنگی پرداخت. سردار شوکت‌پور در آن ایام در یکی از مدارس منطقه نظام آباد تهران به همراه تعدادی دیگر دوستان مبارزش به فعالیت‌های فرهنگی علیه رژیم شاه پرداخت و با تهیه و توزیع کاریکاتور و نوشته‌های متناسب با فضای سیاسی اجتماعی آن زمان به بیداری و روشنگری مردم و خصوصا قشر دانش آموزان پرداخت.


بیشتر بخوانید


او بعد از مدتی در کارخانه خودرو سازی مزدا استخدام شد. در این کارخانه به علت اعلام انزجار و مخالفت با حضور نا سالم عوامل بیگانه مورد تعقیب ساواک قرار گرفت. او با تلاش شبانه روزی تا پیروزی کامل انقلاب و محو حکومت ستمشاهی پهلوی از ایران عزیز به مبارزات خود ادامه داد.

حسن، پس از پیروزی انقلاب در دستگاه‌های مختلف و از جمله استانداری مشغول به کار شد سپس از سوی دفتر عمران حضرت امام خمینی (ره) به کردستان رفت و در آن‌جا به فعالیت‌های عمرانی و سازندگی مشغول شد. پس از آن مدتی با واحد فرهنگی حزب جمهوری اسلامی همکاری کرده و به افشای جنایات گروهک منافقین در کردستان پرداخت.

این سردار شهید با شروع جنگ به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و در بیشتر عملیات‌ها شرکت کرد. وی مسئولیت لجستیک قرارگاه حمزه و لشکر ۱۴ امام حسین را تا عملیات پیروزمند والفجر ۸ در مناطق محتلف جنگی به عهده داشت همچنین وی به دلیل توانایی‌های بسیاری که داشت به عنوان مسئول تدارکات قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) منصوب شد.

وی این مسئولیت را عهده دار بود تا اینکه سرانجام در گرماگرم عملیات والفجر ۸ در فاو از ناحیه کمر بر اثر اصابت ترکش توپ قطع نخاع شد و تا پایان عمر گرانقدرش قهرا مجبور به استفاده از صندلی چرخدار شد. این دلاورمرد درجزینی با وجود این مجروحیت و قطع نخاع به واسطه عشق به حضور در جبهه‌های نبرد با همان صندلی چرخدار به مناطق عملیاتی رفت و تا پایان جنگ نیز در کنار همرزمانش ماند.

سرداری که با صندلی چرخدار به جبهه برگشت

حسن شوکت پور با پایان جنگ به سمت فرماندهی لجستیک نیروی مقاومت و جانشین فرماندهی آماد نیروی زمینی سپاه منصوب شد.

به گفته بسیاری از دوستانش با درگذشت امام راحل، بسیار اندوهناک شده به طوری که بار‌ها گفته بود:" با رحلت امام دیگر ادامه زندگی برایم قابل تحمل نیست".

این سردار شهید استان سمنان در حالی که بیش از دو ماه از رحلت امام شهدا نگذشته بود بر اثر عفونت شدید کلیه، از صف اهل دنیا جدا و به خیل شهیدان انقلاب پیوست. او در سحر گاه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۶۸ در بیمارستان بقیةالله به خلعت «شهادت» مزین شد.

رسول ملاقلی پور فیلمساز شاخص کشورمان با نقل خاطره‌ای از این شهید بزرگوار می‌گوید: در عملیات طریق القدس حسن آقا ۷۲ ساعت نخوابیده بود. یا پشت بی سیم بود یا پشت فرمان بود. هر کجا کار بود حسن شوکتی پور نیز بود تا اینکه در عملیات والفجر ۸ قطع نخاع شد.

این کارگردان شاخص دفاع مقدس ادامه می‌دهد: حسن آقا شوکتی پور با آن حال و روزش صبح‌ها می‌آمد لجستیک سپاه کار می‌کرد و شب‌ها هم به آسایشگاه برمی گشت. یک روز به او گفتم حسن آقا، این همه سال جنگیده ای، بیابان‌ها و کوه‌ها رفته‌ای و آمده‌ای حالا کمی استراحت کن.

جواب داد"رسول خیلی دلم می‌خواهد استراحت کنم، ولی نمی‌شود بدون اینکه بخواهم در زندگی برای عده‌ای تکیه گاه شده ام. می‌ترسم من بیفتم، آن‌ها هم بیفتند بعد هم رسول جان خدا یک برگ ماموریت به ما داده است که تا نفس داریم باید به دنبال ماموریتمان باشیم وقتی هم برگ مرخصی را داد خب می‌ریم.

این کارگردان می‌گوید: وقتی فیلمی می‌سازم دلم می‌خواهد حداقل بتوانم روح حسن آقا را یک جور از خودم راضی کنم...

همچنین سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور دی ماه گذشته در یادواره این سردار شهید ضمن بیان خاطراتی از این سردار دوران حماسه و خون گفت: اخلاص، تعهد، شجاعت، ساده زیستی، اخلاق نیکو و مسئولیت پذیری از ویژگی‌های بارز این شهید بود.

جلالی گفت: شهید شوکت پور مانند سردار سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و همه شهدای والامقام اسلام، نه یک فرد، بلکه یک تفکر در بستر مکتب اسلام ناب بوده و از این‌رو تکریم و شناخت ابعاد شخصیتی این شهدا ضروری است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: دفاع مقدس ، شهید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.