شرکت پاناسونیک ژاپن موفق شد با اختراع یک دستگاه به راحتی کووید ۱۹ را در خودرو از میان ببرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گسترش روز افزون شیوع ویروس کرونا در جهان، یکی از معضلات بزرگ کشور‌ها مبارزه با شیوع کرونا همزمان با بازگشایی مجدد مشاغل است. دولت‌ها در تلاش هستند شیوع ویروس کرونا را در جامعه کنترل و مدیریت کنند. برای این کار حفظ فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون از توصیه مقامات بهداشتی به مردم است.

با این حال، در برخی مکان‌ها مانند سیستم حمل و نقل عمومی اجرای قوانین بهداشتی به یکی از چالش‌های اجتماعی تبدیل شده است. با این وجود، محققان ژاپنی به راهکاری خلاقانه برای این امر دست یافته اند.

بر این اساس، سیستم تاکسی رانی در توکیو، پایتخت ژاپن با استفاده از یک فناوری خلاقانه آرامش و ایمنی در برابر کووید ۱۹ را به سرنشینان هدیه کرده است. شرکت پاناسونیک، غول فناوری ژاپن به تازگی اقدام به تولید یک سیستم تهویه هوشمند برای تاکسی‌های مسافربری کرده است. این سیستم تهویه هوشمند با فناوری نانو می‌تواند ۹۹.۹ درصد ویروس کرونای موجود در هوا را جذب و نابود کند.

این سیستم تهویه در صندلی عقب خودرو نصب می شود و دارای یک فیلتر هوا با فناوری نانو است. پس از جذب ذرات معلق، باکتری‌ها و ویروس‌ها در محیط به داخل این سیستم تهویه، هوای تازه و عاری از عوامل بیماری زا در محیط خودرو منتشر می‌شود. دانشمندان می‌گویند می‌توان از این سیستم تهویه به راحتی در سیستم حمل و نقل عمومی برای نابودی ویروس‌ها بهره گرفت.

نابودی خلاقانه کرونا با روش هوشمندانه پاناسونیک

مقامات ژاپنی با تجهیز خودرو‌های عمومی به این سیستم تهویه هوشمند خود را برای برگزاری المپیک در سال جاری میلادی آماده کرده بودند، اما به دلیل شدت شیوع ویروس، در نهایت بزرگترین رویداد ورزشی جهان یک سال به تعویق افتاد. ژاپن یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان در مبارزه با کووید ۱۹ بوده است. تاکنون ۸۰ هزار نفر در این کشور به این ویروس آلوده و از این میان، تنها یک هزار و ۵۲۰ نفر جان خود را از دست داده اند.


بیشتر بخوانید


تهویه هوا در محیط های بسته برای مبارزه با کووید ۱۹ 

تحقیقات متعدد دانشمندان استفاده از سیستم تهویه مناسب برای مبارزه با ویروس کرونا را تایید کرده است. این موضوع تنها به سیستم حمل و نقل عمومی خلاصه نمی شود و باید به تمامی مکان ها و بخصوص محیط های بسته تعمیم داده شود.

شلی میلر، مهندس محیط زیست در دانشگاه کلرادو آمریکا در این باره می‌گوید: اکنون شاهد آن هستیم که همه درباره تمیزی سطوح و خطر انتقال کووید ۱۹ از اجسام آلوده سخن می‌گویند، اما کمتر می‌شنویم که کسی درباره سیستم تهویه مناسب و هوای عاری از ویروس حرفی بزند. برای مثال، کمتر می‌شنویم که یک رستوران یا مرکز خرید برای بازگشایی مجدد سیستم تهویه خود را ارتقا داده باشد و تنها شاهد آن هستیم که در مراکز عمومی بر ضدعفونی کردن محیط و سطوح تاکید دارند.

داشتن سیستم تهویه مناسب به مراکز تفریحی و مدارس نباید خلاصه شود. برای مثال، دانشگاه سان فرانسیسکوی ایالت کالیفرنیای آمریکا در گزارشی اعلام کرد زندان ایالتی سن کوئنتین از سیستم تهویه بسیار ضعیفی برخوردار بوده و هم‌اینک شاهد شیوع وحشتناک ویروس کروناست. تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ زندانی در این مکان به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

ما باید به کنترل شیوع ویروس کرونا در مکان‌های بسته و تمیزی هوا اهتمام داشته باشیم. اما این کار را چگونه باید انجام دهیم؟.

در گام نخست باید میزان ویروس‌های موجود در هوا را کاهش دهیم. همه ما می‌دانیم که برای تمیز کردن سطوح باید از الکل ۶۰ درصد و یا مواد ضدعفونی کننده استفاده کنیم. با این حال، تمیز کردن هوا به این سادگی نیست. شما نمی‌توانید تنها با اسپری کردن مواد شیمیایی در هوا انتظار نابودی ویروس را داشته باشید.

لینسی مار، یکی از متخصصان بهداشتی در این باره می‌گوید: پاکیزه کردن هوا به اندازه پاکیزگی سطوح اهمیت دارد، اما شما این کار را باید با روشی متفاوت انجام دهید. ما در محیط تنفس می‌کنیم و اگر برای نابودی ویروس‌ها در هوا از مواد شیمیایی استفاده کنیم، این مواد برای سلامت‌مان نیز مضر خواهند بود.

از سوی دیگر، در تمیز کردن هوا با چالش‌های متعددی مواجه هستیم. بزرگترین چالش این است که ذرات معلق و ویروس‌ها در هوا به طور پیوسته جا به جا می‌شوند. اگر شما یک بخش از هوای محیط را پاک کنید، ذرات آلوده در هوا می‌توانند به راحتی به آن محیط منتقل شوند. از این رو باید فرآیند پاکیزه کردن هوا به طور پیوسته انجام شود.

در گام نخست باید منبع آلوده کننده هوا در محیط را شناسایی و محدود کرد. از این رو، افراد مبتلا به ویروس کرونا در یک خانه باید از محیط سایر اعضا جدا باشند و حدالمقدور در یک اتاق مجزا قرنطینه شوند. همچنین در یک مکان عمومی وقتی همه از ماسک استفاده کنند، شیوع ویروس در هوا کاهش می‌یابد.

براساس مطالعات حرکت شناسی ویروس، مشخص شده است ویروس کرونا می‌تواند به راحتی در مکان بسته حرکت کند و این موضوع در زمانی که افراد نزدیک به هم قرار دارند امکان شیوع کووید ۱۹ را بیشتر خواهد کرد.

شواهد نشان می‌دهد زمانی که سیستم تهویه در یک مکان ضعیف باشد ویروس می‌تواند برای بیش از ۱۰ دقیقه در هوا شناور باقی بماند. در این حالت، سیستم تهویه مناسب می‌تواند شانس انتشار ویروس کرونا در محیط بسته را به شدت کاهش دهد.

الونر موری، استاد اپیدمولوژی دانشگاه بوستون آمریکا در این باره گفت: سیستم تهویه مناسب می‌تواند شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما تهویه نمی‌تواند به اندازه عدم تجمع در محیط بسته موثر باشد. بهتر است به طور کلی از هر گونه تجمع بیش از حد در مکان‌های بسته اجتناب کرد.

کرونا

بهترین راهکار برای پاکیزه کردن هوای مکان‌های بسته این است که به طور پیوسته هوای محیط بیرون و هوای داخل با یکدیگر جا به جا شوند. این اقدام می‌تواند با کار‌هایی ساده همانند باز کردن در و پنجره‌ها صورت گیرد. اطمینان حاصل کنید در هر ساعت به میزان کافی هوای داخل با هوای بیرون جابه جا شود. باید در هر ساعت دست کم یک بار این کار را انجام داد.

با انجام تهویه مناسب در مکان‌های بسته، از تراکم ویروس کاسته می‌شود. با این حال، دانشمندان دانشگاه کلمبیا در آمریکا می‌گویند ما هنوز نمی‌دانیم چه میزان از تراکم ویروس در هوای مکان‌های بسته برای انسان خطرناک است. از این رو، هنوز هیچ سیستم تهویه‌ای را نمی‌توان در این باره کاملاً ایمن دانست. با این وجود، شش بار تصفیه کامل هوای داخل (یک بار در هر ۱۰ دقیقه) به عنوان پایه‌ای برای پاکیزه کردن هوا از ویروس در نظر گرفته می‌شود.

محققان می‌گویند تهویه مناسب، باز کردن مستمر در و پنجره‌ها و جابه جایی هوای داخل با هوای بیرون، از راهکار‌های ساده‌ای است که می‌تواند میزان شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

استفاده از سیستم تهویه مناسب می تواند کار را برای مبارزه با ویروس کرونا راحت تر کند. پیش تر نیز یک شرکت بزرگ تولید کننده تجهیزات تهویه در هنگ کنگ یک دستگاه تصفیه هوای فیلتردار تولید کرده است که می‌تواند ۹۹.۹ درصد ویروس کرونای موجود در محیط را نابود کند. این دستگاه می‌تواند در هر یک ساعت بیش از ۳ بار باعث نابودی تمامی باکتری‌ها و ویروس‌های محیط شود.

فیل یوان، مدیر اجرایی این شرکت اعلام کرد: ما شاهد افزایش چشمگیر تقاضا برای این محصول از سوی دانشگاه ها، بیمارستان‌ها و مراکز دولتی هستیم. آن‌ها به دنبال ایجاد محیطی پاک از ویروس به وسیله این دستگاه هستند. این دستگاه تاکنون با موفقیت سه مرحله آزمایش ویروس شناسی را گذرانده است و می‌تواند بیش از ۹۹ درصد ویروس‌های محیط را در عرض ۳۰ دقیقه نابود کند.

این دستگاه تهویه فیلتردار می‌تواند در کنار رعایت نکات بهداشتی مانند رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک، باعث افزایش ایمنی در محیط‌های بسته در مقابل ویروس کرونا شود. همچنین در مناطق مسکونی که مردم کمتر به استفاده از ماسک توجه دارند، استفاده از این دستگاه می‌تواند به میزان قابل توجهی از حجم کووید ۱۹ محیط بکاهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
چند گروه از فارغ التحصیلان رشته های فنی در داخل کشور هم این کار رو کردند. منتها مسئولان محترم مثل همیشه در خواب عمیق هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۱ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
خلاقانه ترين روش اينه كه فن ماشين رو تا آخر روشن گذاشت و دريچه هوا رو هم تا آخر باز كرد