به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، شایسته مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی است که میتواند عوارض جدی به خصوص در کودکان خردسال، افراد مسن و افراد دچار نقص سیستم ایمنی ایجاد کند.
او افزود: واکسیناسیون مزایای بسیاری از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری آنفلوانزا، کاهش بستری شدن و حتی مرگ و میر ناشی از آنفلوانزا را دارد.
شایسته ادامه داد: واکسن آنفلوانزا خنثی کننده، واکسن آنفلوانزا نوترکیب و یا واکسن آنفلوانزا تضعیف کننده، واکسنهای سه گانه و واکسنهای چهارگانه، انواع واکسن آنفلوانزا هستند.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: اصولا واکسن بدون عارضه در دنیا وجود ندارد، اما عوارض واکسن آنفلوانزا بسیار اندک بوده و در حد تب مختصر، قرمزی دست و درد در محل تزریق است و در مقابل مزایای فراوان آن ناچیز است.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه دو هفته پس از تزریق واکسن ایمنی لازم ایجاد میشود، بهترین زمان تزریق واکسن در کشور، اوایل تا اواسط مهرماه است چراکه اگر بسیار زود تزریق شود ایمنی ایجاد شده در اواخر فصل اپیدمی از بین میرود و اگر دیر تزریق شود ممکن است فرد قبل از ایجاد ایمنی مبتلا شود.
بیشتر بخوانید
شایسته بیان کرد: واکسیناسیون آنفلوانزا تنها برای گروههای اولویت دار از نظر بهداشتی توصیه میشود که شامل پرسنل بهداشتی، درمانی، خدماتی، اداری و انتظامات شاغل در بیمارستانها، سازمانها و ادارات دولتی، تمامی دانشجویان گروههای پزشکی که در فصل سرما وارد بخشهای بیمارستانی میشوند، تمامی پرسنل نظام بهداشتی کشور شاغل در واحدهای تحت پوشش، پرسنل اورژانس، پرسنل سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست که در قسمتهای مرتبط با پرندگان فعالیت میکنند، هستند.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: پرسنل نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاغل در بخشهای ارائه خدمات بهداشتی درمانی، بیماران HIV/AIDS، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی، مادران باردار، پرسنل و سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین عصبی عضلانی، معلولین ذهنی، بیماران روانی مزمن، کودکان بی سرپرست و زنان آسیب دیده اجتماعی نیز در اولویت تزریق هستند.
او گفت: افراد دارای بیماریهای مزمن و زمینهای، افراد در گروه سنی ۶ ماه تا ۱۸ سال که تحت درمان طولانی مدت با سپیرین بودند، افراد مبتلا به چاقی مفرط و تمامی مسافران که قصد سفر به سایر کشورها را دارند، در اولویت دوم تزریق واکسن هستند.
شایسته با تاکید در معرض بیماری قرار گرفتن زنان تا دو هفته پس از زایمان، ادامه داد: مادران باردار که در فصل شیوع آنفلوانزا باردار هستند یا باردار میشوند در معرض جدی ابتلا به این بیماری هستند.
شایسته مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا ریشه ویروسی داشته و در برخی علائم شباهت زیادی با یکدیگر دارند، گفت: به طور معمول افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند دست کم یکی از علائم تب بالای ۳۸.۵ درجه، سرفههای مداوم و خشک، از دست دادن حس بویایی و چشایی، خستگی و مشکلات دستگاه گوارشی مانند اسهال را دارند.
او افزود: علائم بیماریهای سرماخوردگی، آنفلوانزا و کووید-۱۹ از نظر بالینی تفاوتهایی نیز دارند؛ به طور مثال تنگی نفس در سرماخوردگی و آنفلوانزا نادر است در صورتی که در کرونا متداول و معمول تلقی میشود، همچنین از طریق آزمایشات مولکولی و PCR نیز تفاوت دارند.
شایسته در خصوص موارد منع مصرف واکسن آنفلوانزا، بیان کرد: افراد دارای سابقه واکنشهای آلرژیک شدید به واکسن و یا هر یک از اجزای واکسن، افراد دارای حساسیت شدید به تخم مرغ، افراد دارای سابقه بیماری گیلن باره در طی شش هفته پس از دریافت واکسن آنفلوانزای قبلی و افراد دارای بیماری حاد متوسط یا شدید یا بدون تب، نباید واکسن آنفلوانزا را مصرف کنند.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: تجویز واکسن غیرفعال آنفلوانزا در زنان شیرده منعی ندارد و در تمامی مراحل بارداری قابل تزریق است.
انتهای پیام/ ر