به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حاشیهنشینی امروزه در کشور به یک معضل تبدیل شده و باعث شده است تا آثار و تبعات این حاشیهنشینی گریبان گیر مردم و شهروندان شود به نحوی که متاسفانه توانسته است آثار سوء را بر جوامع مختلف بگذارد.
شهرستان کاشان نیز از معضل حاشیهنشینی به دور نیست؛ از سویی ساخت و سازهای غیرمجازی که در حاشیه شهرها به وجود آمده، ترکیب شهر را بر هم زده است و از سوی دیگر به دلیل نبود زیر ساختها امکان ارائه خدمات به آنان وجود ندارد.
سودجویان و دلالانی نیز هستند که از این آب گل آلود ماهی میگیرند و با وعده و وعیدهای سر خرمن به قشر ضعیف جامعه و یا روستائیان مهاجر، اراضی ای را که نه مالک و نه محدوده آن مشخص است به این افراد میفروشند و آنان از همه جا بیخبر شروع به ساخت و ساز میکنند.
برخی دیگر نیز خانههای غیرقانونی و غیرمجاز ساخته شده در حاشیه شهرها را به این افراد به قیمتهای غیر واقعی میفروشند و از آنجا که این قشر ضعیف امکان خرید مسکن را به دلیل بالا بودن قیمت ندارند به این مسکنهای غیرقانونی روی می آورند و از این دلالان خرید میکنند.
حسن نعناکار، با بیان اینکه تخلفات ساختمانی در شهرستان کاشان به نسبت بالا است، اظهار داشت: شهرداری خود را موظف کرده است تا زیرساختهای خدماتی را افزایش دهد به نحوی که سرانههای خدماتی را در این مناطق افزایش دهد تا وضعیت فعلی ارتقاء پیدا کند.
او ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در مورد حاشیه شهرها افزود: به دلیل ارزان بودن قیمت افراد به این قسمت از شهر روی میآورند در حالی که در سالهای گذشته پروژههایی نظیر مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن برای افراد فاقد منزل انجام شد، اما کافی و لازم نبود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کاشان ضمن اشاره به افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها ابراز داشت: افزایش این مهاجرت باعث شد تا این طرحها جوابگوی این مهاجرتها نباشد، اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی امکانات بسیار زیادی به روستاها سرازیر شده و سختی قبلی برای زندگی را ندارد.
او با بیان اینکه قیمت زمین در سطح شهرستان کاشان به گونهای وحشتناک افزایش داشته است، گفت: اگر کسی بخواهد خانهای استاندارد بسازد باید حداقل به ازای هر متر چهار میلیون تومان هزینه کند و این در حالی است که هزینههای دیگر نظیر زمین، نقشه و ... جدای این هزینه است.
نعناکار با بیان اینکه قیمت زمین تاثیر بسیار زیادی روی ساخت و ساز دارد، تصریح کرد: افرادی که از تمکن مالی کافی برخوردار نیستند باعث شده است تا به نقاطی از شهر روی بیاوردند که در اصطلاح آن را حاشیه شهر گویند که همین موضوع باعث میشود خدمترسانی به این افراد به دغدغه تبدیل میشود.
حسین جعفرزاده نیز با بیان اینکه متاسفانه در کشور آمایش سرزمینی نداریم، اظهار داشت: دولت باید یک سری اصول را به مردم ارائه کند تا به آنان پایبند باشند و بر همین اساس در سرزمینی که کم آب است، صنایع آب بر مستقر میشوند.
او با بیان اینکه با آمایش سرزمینی میتوان از توسعه بی رویه شهری جلوگیری کرد، افزود: در ماده ۲۲ و ۲۳ آئین نامه زمین شهری به صراحت اشاره شده است که زمینهایی که میخواهید به مسکونی تبدیل کنید باید قبل از تفکیک هزینههای آب، برق، گاز و فاضلاب پرداخت شود در حالی که ممکن است حتی در کشور این موضوع رعایت نشود.
این کارشناس حوزه شهرسازی با بیان اینکه عدم رعایت این مهم موجب گسترش بی رویه شهر میشود، ابراز داشت: لازم است تا مسئولان با رعایت این مهم از گسترش بی رویه شهر جلوگیری کنند تا با مشکل رو به رو نشویم در حالی که تاکنون در این موضوع به شایستگی عمل نشده است.
حسین یکی از افراد ساکن در حاشیه شهر کاشان است؛ او ضمن اشاره به بخشی از حاشیههای شهری کاشان اظهار داشت: در برخی از نقاط حاشیه شهر کاشان علاوه بر منازل مسکونی نقاطی نظیر پرورش دام نیز وجود دارد که چهره ناهمگونی را ایجاد کرده است.
این شهروند کاشانی ضمن اشاره به زندگی طیفهای مختلف افراد در این منطقه افزود: مسئولان وعده و وعیدهایی در مورد خانههای قدیمی دادند، اما تاکنون اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است در حالی که افرادی که در این نقاط ساکن شدند، به خاطر عدم تمکن مالی است.
محمدرضا نیز با بیان اینکه افرادی همچون ما که در حاشیه شهر کاشان زندگی میکنند به دلیل نبود تمکن مالی تن به زندگی در این نقاط دادند، اظهار داشت: ما نیز دوست داریم در سطح شهر منزلی داشته باشیم تا بتوانیم از امکانات کافی برخوردار باشیم، اما وضعیت ما اجازه این کار را نمیدهد.
این شهروند کاشانی با بیان اینکه درخواست داریم تا در ارتقاء این نقاط تمام تلاش خود را به کار بگیرند، افزود: گسترش شهر با توجه به وضعیت فعلی امری طبیعی است و بر همین اساس از مسئولان درخواست داریم تا با احتساب این نقاط در محدوده شهری امکانات لازم در این زمینه را به این منطقه اختصاص دهند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ح