سلول‌های نوترکیب ایران‌ساخت کمک‌کار صنعت ژنتیک شد

سلول‌های نوترکیب سلول‌هایی با توانایی ترشح برخی پروتئین‌ها یا فاکتور‌های مربوط به سلول‌های بنیادی درمان برخی بیماری‌ها هستند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، زیست‌فناوری و فرآورده‌های دارویی در کنار تولید کیت‌های تشخیصی بخشی از دستاورد‌هایی هستند که شرکت فن آوران بافت و ژن پاسارگاد ارائه می‌دهد. این شرکت دانش‌بنیان در کنار ارائه خدمات فناورانه و محصولات تشخیصی ایران‌ساخت فناوران و پژوهشگران را در قالب مشاوره و خدمات دانش‌بنیان یاری می‌کند.

با توجه به نقش زیست‌فناوری در ارتقای سلامت جامعه با عرضه فرآورده‌های دارویی از جمله واکسن، این شرکت فناور در مسیر تولید واکسن‌های انسانی برای رفع نیاز کشور به واردات و دستیابی به سهم ۵ درصدی صادرات از فروش محصولات را به خود اختصاص دهد.

این آزمایشگاه تحقیقاتی خدمات تخصصی علمی و پژوهشی و تولیدی در حوزه علوم پزشکی، بافت شناسی، مهندسی بافت، علوم و اعصاب، سلولی و مولکولی را با هدف توسعه طرح‌های تحقیقاتی و فناورانه ارائه می‌کند.

ترشحات مختلفی از این سلول‌های وجود دارد که هرکدام کاربرد‌های متفاوتی دارند و با توجه به فرآیند تولید با فناوری بالا و پیشرفته که برای ساخت این سلول‌ها مورد نیاز است ترشحات حاصل از این سلول‌ها با برند‌های خارجی به قیمت بسیار بالا به کشور وارد می‌شوند که در شرایط کنونی که تحریم‌ها سایه گسترده اند امکان واردات نیز وجود ندارد.

حال یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است سلول‌های نوترکیب و فاکتور‌های رشد حاصل از سلول را در داخل کشور تولید کند. محصولی که بخش قابل توجهی از نیاز مراکز تحقیقاتی پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز دارویی را تأمین می‌کند.

تولید این محصول دانش بیش از ۲۸ نفر اشتغال ایجاد شده است که عمدتا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند و به زودی با احداث خط تولید جدید در شهرک صنعتی دارویی برکت زمینه اشتغال بیش‌تر فراهم خواهد شد.

این آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزه تولید سلول‌های نوترکیب جزو یکی از ۵ شرکت دانش بنیان داخل کشور است و نیاز‌های فعالان فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های نوپا را در قالب شتابدهنده نوآوری تأمین می‌کند.

شباهت‌های فراوان حیوانات با انسان ها، طول عمر کوتاه حیوانات و بررسی عوامل مورد مطالعه در یک بازه زمانی مناسب و همچنین امکان کنترل شرایط آزمایش از مزیت­‌های استفاده از حیوانات در تحقیقات بالینی است.

این مجموعه فناور با ایجاد بستری برای شبیه‌سازی مدل‌های آزمایشگاهی بیماری حیوانات، زمینه را برای دسترسی پژوهشگران به نتایج مطلوب از آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی فراهم کرده است.

آزمایشگاه تحقیقاتی بافت و ژن پاسارگاد با ایجاد زمینه نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی مطابق با استاندارد‌ها به کمک تجهیزات پیشرفته، مسیر توسعه فناوری‌های این حوزه را هموار کرده است.

تولید محیط‌های کشت تمایزی یکی از فرآورده‌های فناور به شمار می‌رود که در رده‌های سلولی گوناگون و با هدف کمک به پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان برای ایجاد هر محیط، با دانش فنی بومی توسط متخصصین این شرکت تولید شده است.

به برخی از محیط‌های کشت تمایزی شرکت هیستوژنیک مانند محیط کشت سلول‌های سرطانی، محیط کشت تمایز به استخوان، تمایز به غضروف، تمایز به چربی، تمایز به سلول عصبی تمایز به سلول‌های ترشح کننده انسولینی با کیفیتی هم‌پای نمونه‌های خارجی، نیاز کشور به خروج ارز برای خرید نمونه‌های وارداتی این محیط‌های کشت را برطرف کرده‌اند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار