خسرو عمرانی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان ازبوشهر، گفت: با توجه به اینکه ملخها در شهریور در یمن وعربستان دیده شدهاند اگر بارندگیها مناسب باشد باید زودتر از دو سال گذشته منتظر ورودشان به استان باشیم.
او افزود: استان ما از دو جهت با هجوم ملخ رو به روست؛ هم از طرف عربستان که پیش بینی میشود از آذر رخ دهد و هم از شرق کشور که ملخها از هند و پاکستان به استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان میآیند و از این طریق وارد بوشهر میشوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: سالهای گذشته با دو نسل از ملخها مبارزه میکردیم، اما امسال باید با سه نسل مقابله کنیم و همپوشانی نسلها وجود دارد.
عمرانی ادامه داد: این موضوع باعث میشود که مبارزه دشوارتر و سطح آن گستردهتر شود.
او گفت: آمادگی به نسبت خوبی برای مبارزه با ملخ داریم از تامین سموم تا تهیه تجهیزات ناوگان سمپاشی. به همکاری مردم، دهیاران و شوراهای روستاها نیز دلگرم هستیم. استاندار هم به فرمانداران دستور داده که برای مبارزه با ملخ با جهاد کشاورزی همکاری کامل داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در دو سال گذشته با عملیات جهادی مانع از بروز هر گونه خسارت در زمینهای کشاورزی شدیم وامسال هم امیدواریم با مشارکت مردمی به عرصههای طبیعی و کشاورزی خسارتی وارد نشود.
ملخهای صحرایی که به آنها ملخ دریایی هم میگویند سال ۹۷، پس از حدود ۵۰ سال به این استان آمدند.
این آفت برای دومین سال پیاپی از اسفند ۹۸ به استان بوشهر هجوم آورد. این هجوم که بهار امسال هم ادامه داشت، وسیعتر بود به طوری که گاه جمعیت ملخها در برخی مناطق به ۱۰ تا ۲۰ برابر پارسال رسید اما تجربه قبلی باعث شد سطح مبارزه کمتر و زمان آن کوتاهتر باشد.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، در دوره نخست، مبارزه با این آفت در سطح ۱۰۴ هزار هکتار صورت گرفت، اما امسال با وجود هجوم بیشتر ملخها این میزان به ۴۲ هزار و ۶۳۰ هکتار رسید.
همچنین پارسال مبارزه تا اوایل تیر ادامه داشت، اما امسال در خرداد مبارزه پایان یافت.
کارشناسان معتقدند ملخها ممکن است تا پنج سال در استان بوشهر دیده شوند.
انتهای پیام/ک