به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، تعدادی از فیلمها مخصوصاً فیلمهای سینمایی که مربوط به فضا هستند، فراتر از چیزی میروند که در واقعیت شاهد آن هستیم. از آنجا که ما فضای بیرونی زمین را ندیده ایم، سخت است بدانیم چیزی که به ما نشان داده می شود واقعی است یا تخیلی.
در اینجا قصد داریم فیلمهایی را که توسط فضانوردان برجستهای مثل «کریس هدفیلد»، «گارت رایسمن» و «نیکول استات» نقد شده اند، معرفی کنیم.
کریس هد فیلد، فضانورد بازنشسته کانادایی و خلبان جنگنده سابق نیروی هوایی سلطنتی کانادا بوده است. او اولین کانادایی است که پا به فضا گذاشته و دو مأموریت فضایی انجام داده است. گارت رایسمن فضانورد سابق ناسا و نیکول اسکات هم فضانورد بازنشسته ناسا هستند.
میان ستارهای «Interstellar»
این فیلم یک اثر علمی تخیلی است به کارگردانی کریستوفر نولان و بازی متیو مک کانهی و آن هاتوی. داستان فیلم درباره آینده است؛ زمانی که زمین در حال نابودی است و انسانها در حال انقراض هستند. تیمی از فضانوردان به فضا فرستاده میشوند تا یک سیاره مستعد حیات برای ادامه زندگی بشر پیدا کنند. با وجود بخشهای تخیلی مربوط به سیاهچاله این فیلم به دلیل فکتهای علمی دقیق توانسته توجه فضانوردان واقعی را هم جلب کند.
یادآوری کامل «Total Recall»
فیلم سینمایی «یادآوری کامل» محصول دهه نود هالیوود، یکی از بهترین فیلمهای اکشن آرنولد شوارتزنگر است. حتی تا کنون هم طرفداران این فیلم در مورد پایان آن سوالات زیادی در ذهن خود دارند. همان طور که پیش بینی میشد، فضانوردان به پیچیدگیهای داستان علاقه کمتری داشتند و بیشتر به عناصر عملی و علمی فیلم جذب شدند؛ اما معتقد هستند کلاههای ایمنی در واقعیت بسیار بادوامتر از آن چیزی است که در فیلم نمایش داده شدند.
جاذبه «Gravity»
بیشتر کارشناسان فضایی متعقد هستند اگر می خواهید بدانید فضای بیرونی زمین چگونه است، فیلمی بهتر از «جاذبه» را پیدا نخواهید کرد. یکی از این فضانوردها معتقد است که مناظر و صداها دقیقاً همان چیزی است که او در فضا تجربه کرده است. برخی فضانوردان هم معتقدند این فیلم با وجود آنکه خوب فیلمبرداری شده، بعضی از قوانین فیزیک را نادیده میگیرد. در این فیلم دو فضانورد پس از یک انفجار برای زنده ماندن و بازگشت به زمین تلاش میکنند.
اولین انسان «First man»
این فیلم داستان حادثهای که برای نیل آرم استرانگ در فضا اتفاق میافتد را روایت میکند که در دوران رقابت فضایی میان شوروی و آمریکا رخ میدهد. یکی از ایراداتی که به این فیلم گرفته شد، شیوه و ترتیب اشتباه رنگ های آسمان در رسیدن به فضا بود. در واقعیت هرچه از زمین فاصله میگیرید، آسمان تیرهتر و در نهایت سیاه میشود، اما در این فیلم آسمان در زمانی که آبی روشن است به یک باره سیاه میشود.
مریخی «Martian»
فضانوردان معتقد هستند این فیلم هم بسیار به واقعیت نزدیک است. اما از طرفی معتقد هستند که تعدادی ایراد علمی نیز در فیلم وجود دارد. یکی از آنها این است که شخصیت اصلی فیلم نمی تواند به این اندازه سنگین نشان داده شود؛ چرا که جاذبه در مریخ تنها ۳۸ درصد زمین است و مت دیمون باید چالاکتر حرکت میکرد؛ اما مورد مهمی که در این فیلم به درستی به نمایش گذاشته شد، این بود که همانطور که در فیلم شاهد بودیم میتوان در مریخ سیب زمینی کاشت! فضانوردان این موضوع را تایید کردند و گفتند که حتی فضانوردان برای این کار آموزش میبینند!
یک ادیسه فضایی «A Space Odyssey»
فضانوردان خیلی این فیلم سینمایی را دوست دارند و آن را اثری زیبا، هنرمندانه و در عین حال واقع گرایانه توصیف کردند. هدفیلد، فضانورد کانادایی، وقتی به زمین بازی می گردد چیزی برای توضیح به همسرش در مورد تجربه اش در فضا ندارد و تنها میگوید که همه چیر در فیلم ادیسه فضایی دقیق به تصویر کشیده شده و مانند چیزی است که او تجربه کرده است.
آپولو ۱۳ «Apollo ۱۳»
به گفته فضانوردان شاید این فیلم با بازی تام هنکس، واقع گرایانهترین فیلم در بین آثار فضایی باشد. این فیلم داستان سه فضانورد را روایت میکند که در طول ماموریت آپولو ۱۳ به دلیل آسیب دیدن فضاپیمایشان با مشکلاتی روبرو میشوند. این فیلم که مستند درام (Docudrama) است، مراحل حل کردن مشکلاتی که یک در پایگاه فضایی رخ میدهد را به زیبایی روایت میکند. در خلاصه داستان فیلم آمده در پروژه آپولو برای بار سوم قرار بود که انسان روی ماه فرود آید، ولی با منفجر شدن کپسولهای انرژی نشد.
منبع: List Verse
انتهای پیام/