به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر ۹ شهر خوزستان قرمز، ۵ شهر نارنجی و ۱۳ شهر زرد هستند و هیچ شهر سفیدی نداریم؛ این در حالی است که یک هفته قبل، تعداد شهرهای قرمز کمتر بود و شش شهر سفید نیز داشتیم.
او بیان داشت: از ۲۰ روز پیش، شیب ملایم روند افزایش بیماران مبتلا به کرونا مشاهده شده است که امیدواریم با تلاش فعالان رسانه و همکاران بهداشت و درمان بتوانیم رعایت اصول بهداشتی را در اولویت مردم قرار دهیم و در فصل پاییز با ۳ نوع درگیری در راههای هوایی با علائم تنفسی مواجه هستیم.
ابول نژادیان با بیان اینکه یکی از این موارد، آلرژیهای فصلی است که میتواند با سرفه، عطسه، تنگی نفس، خسخس سینه، آبریزش و یا گرفتگی بینی و یا خارش چشم خود را نشان دهد و بسیاری از اوقات این آلرژیها به صورت سرفه خود را نشان میدهند افزود: هر سرفه، سرفه کرونایی نیست، اما این علائم آلرژی باید درمان شوند، زیرا در فصل پاییز با طوفان آسم ناشی از بارندگیها نیز مواجه خواهیم شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در نیمکره جنوبی نسبت به سالهای قبل یکدهم شده است که این موضوع نیز به دلیل استفاده از ماسک است و با توجه به استفاده مردم از ماسک، انتظار میرود امسال آنفلوآنزا کمتر از سالهای گذشته رخ دهد.
این مقام مسئول ادامه داد: ۲۳ هزار واکسن آنفلوآنزا وارد خوزستان شده و کار تزریق واکسن به پرسنل بیمارستانها را آغاز کردهایم. تزریق واکسن آنفلوآنزا برای پرسنل بهداشت و درمان، بیماران خاص (هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی) که ۱۰ هزار نفر هستند، زنان بارداری که زیر نظر مراکز بهداشت هستند و سرای سالمندان به صورت رایگان انجام میشود و افرادی که سالم هستند و هیچ بیماری زمینهای ندارند، نیازی به تزریق واکسن آنفلوآنزا ندارند.
او گفت: ۴۵.۶ درصد از مردم اهواز از ماسک استفاده میکنند، میزان استفاده از ماسک در زنان بیشتر است. زنان ۶۰.۲ درصد و مردان ۳۷.۸ درصد از ماسک استفاده میکنند و باید از ظرفیت مسئولیت اجتماعی کارخانجات، سازمانها و نهادها برای تامین ماسک ارزان قیمت یا رایگان در مناطق کم برخوردار استفاده شود و تامین ماسک هر منطقه بر عهده یک سازمان باشد.
ابول نژادیان اظهار داشت: در یک بازه زمانی، موجودی دانشگاه به گونهای بود که نمیدانستیم حقوق پرسنل را بدهیم یا وسایل مراقبتی را برای پرسنل تهیه کنیم؛ در نهایت با تصمیم هیات رئیسه دانشگاه، وسایل حفاظتی را تامین کردیم و خوشبختانه هیچکدام از همکاران ما به دلیل کرونا فوت نکرده است و مشخص نیست کرونا تا چه زمانی با ما میماند بنابراین مردم باید به اقناع فرهنگی برسند و خودشان موارد بهداشتی را مدنظر قرار دهند.
او افزود: در خصوص اعلام آمار مبتلایان به کرونا تابع نظر ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم، هفتم مهرماه در خوزستان ۷۸ مورد مثبت بستری شدند و روز قبل از آن بیشترین آمار بستری با ۸۷ مورد را داشتیم، همچنین آمار فوتی در خوزستان نیز روزانه ۹ تا ۱۱ نفر بوده ، آمار بستری نیز تقریبا روزانه ۶۰ تا ۷۰ مورد است و در حال ساخت ۲ مگا ICU برای اولین بار در اهواز هستیم و ۱۵۷ دستگاه ونتیلاتور نیز به بیمارستانهای دانشگاه افزوده شد که اگر این کار انجام نمیشد با بحران مواجه میشدیم.
انتهای پیام/م