تاکنون شرکت‌های داروسازی متعددی در سراسر جهان موفق به کشف واکسن کرونا شده‌انداما زمان توزیع آن به عوامل مختلفی بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی، نگرانی‌ها درباره شدت یافتن دوباره شیوع کرونا در کشور‌های واقع در این منطقه افزایش یافته است. کشور‌ها به دنبال آن هستند که با همکاری غول‌های داروسازی بتوانند هر چه سریعتر به واکسنی موثر برای واکسیناسیون عمومی در مقابل کووید ۱۹ دست یابند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هم اینک ۱۹۱ واکسن در کشور‌های مختلف در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به ۴۰ واکسن در مرحله آزمایش انسانی و ۱۰ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. غول‌های داروسازی جهان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کنند. با این حال، برخی کشور‌ها اقدام به آغاز واکسیناسیون مردم در مقابل کرونا کرده‌اند.

روسیه به عنوان نخستین کشور جهان بدون طی کردن مرحله سوم آزمایش کرونا، اقدام به ثبت واکسن و آماده سازی آن جهت استفاده عمومی کرد. با این حال، هنوز مجامع علمی و تحقیقاتی شامل سازمان غذا و داروی آمریکا، سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا و نیز سازمان جهانی بهداشت هیچ واکسنی را برای مبارزه با کرونا تایید نکرده اند. در برخی کشور‌ها حتی مسئله یافتن واکسن فراتر از یک موضوع علمی، به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است.

بر این اساس، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم ماه نوامبر (۱۳ آبان ماه)، کاخ سفید مدعی شده بود پیش از شروع انتخابات توانایی توزیع واکسن کرونا را در جامعه دارد و دولت فدرال از مسئولان ایالتی خواسته بود خود را برای توزیع واکسن در اول ماه نوامبر آماده کنند. با این وجود، شرکت مدرنا، غول داروسازی آمریکا که هم اینک در حال آزمایش واکسن کووید ۱۹ در مرحله پایانی است نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.

استفن بانسل، مدیر اجرایی شرکت مدرنا در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد: شرکت ما انتظار آن را ندارد نسخه اولیه واکسن کرونا برای استفاده اضطراری را تا پیش از انتخابات آمریکا آماده کند. باید نسبت به این موضوع واقع گرا باشیم. ما هنوز در میانه آزمایشات قرار داریم، اما در ۲۵ نوامبر احتمالاً به اطلاعات کافی درباره ایمنی و کارآیی واکسن دست خواهیم یافت. پس از اطمینان از ایمنی واکسن ما اطلاعات مربوط به آزمایش‌های خود را به سازمان غذا و داروی آمریکا ارسال خواهیم کرد و در نهایت این نهاد تصمیمات لازم درباره استفاده واکسن در موارد اضطراری را خواهد گرفت.

او خاطر نشان کرد: حقیقت این است که ما انتظار نداریم به طوری قطعی سازمان غذا و دارو اقدام به تایید واکسن برای استفاده عمومی تا فصل بهار کند.

مدیر اجرایی شرکت داروسازی مدرنا همچنین با ادعا‌های مقامات کاخ سفید مبنی بر در دسترس بودن واکسن کرونا در ماه اکتبر یا اوایل ماه نوامبر (مهر و آبان) ابراز مخالفت کرد.


بیشتر بخوانید


مخالفت غول های داروسازی جهان با فشارهای سیاسی

شرکت‌های داروسازی تاکنون در مقابل درخواست‌ها و اعمال فشار‌های سیاسی مقاومت کرده‌اند. پس از افزایش فشارهای سیاسی، ۹ غول داروسازی جهان اقدام به انتشار یک بیانیه مشترک درباره واکسن کرونا کردند.

این اَبَر شرکتهای داروسازی جهان که در حال توسعه واکسن کرونا در مراحل پایانی هستند با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند ما در تمامی فرآیند یافتن واکسن کرونا از آزمایش تا توزیع واکسن بر تعهدات اخلاقی و علمی پایبند خواهیم ماند. تنها پس از انجام کامل تمامی مراحل آزمایش کرونا از جمله مرحله سوم به دنبال تاییدیه مراکز نظارتی (سازمان جهانی بهدشت، سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا) خواهیم بود و در این امر هیچ عجله‌ای نخواهیم کرد.

این شرکت‌ها بار دیگر تعهدات خود را بر فرآیند‌های علمی اعلام کرده و تاکید کردند تسلیم فشار‌های سیاسی دولتمردان نخواهند شد. این بیانیه پس از آن صادر شد که برخی کشور‌ها مانند آمریکا اقدام به اعمال فشار سیاسی بر نهاد‌های علمی برای توزیع سریع واکسن پیش از اتمام فرآیند آزمایش‌ها کردند.

همواره و تحت هر شرایطی اولویت نخست ما ایمنی و کارآیی واکسنی است که تولید می‌کنیم. ما ۹ شرکت داروسازی، در گذشته موفق به تولید بیش از ۷۰ واکسن برای بیماری‌های مختلف شده‌ایم و به این وسیله آلام و درد‌های مردم جهان را کاهش داده و کمک شایانی در مبارزه با بیماری‌های پیچیده داشته‌ایم.

این ۹ شرکت داروسازی شامل فایزر، جانسون اند جانسون، مرک، بیون تک، گلکسی اسمیت کلین، آستارا زنکا، مدرنا و نوواکس می‌شود.

تولید انبوه واکسن کرونا برنامه اصلی شرکت های داروسازی

شرکت نوواکس، غول داروسازی آمریکا و شرکت سروم هند، بزرگترین تولید کننده واکسن جهان اعلام کردند در برنامه‌ای مشترک اقدام به تولید ۲ میلیارد واکسن کرونا در جهان خواهند کرد. پیش‌تر در ماه اوت میلادی (شهریور) این دو شرکت داروسازی اعلام کردند یک میلیارد دوز از واکسن کرونا را تولید خواهند کرد. حال دو طرف به دلیل افزایش تقاضا و تشدید بحران کرونا توافق کردند دو میلیارد دوز از واکسن کووید ۱۹ را به صورت مشترک تولید کنند.

در بیانیه این دو غول داروسازی جهان آمده است شرکت سروم هند قرار است پادتن‌های واکسن شرکت نوواکس را به صورت گسترده در خاک هند تولید کند. با این کار تا سال ۲۰۲۱ میلادی ظرفیت تولید واکسن این شرکت دو برابر خواهد شد و بیش از ۲ میلیارد دوز از آن به بازار عرضه می‌شود.

شرکت نوواکس در کنار شرکت مدرنا، دو غول داروسازی آمریکا هستند که در مرحله پایانی آزمایش واکسن کرونا قرار دارند. مهندسان ژنتیک شرکت نوواکس در حال توسعه این واکسن هستند. تحقیقات این شرکت در محیط آزمایشگاهی منجر به پاسخ ایمنی و مقاومت در موش‌ها و میمون‌ها شده است.

شرکت نوواکس مرحله سوم آزمایش کرونای خود را به صورت گسترده از ماه اکتبر(آبان) آغاز خواهد کرد. به دلیل استاندارد‌های بالای این شرکت دارویی در آزمایش‌های خود، آمریکا ۱۰۰ میلیون و انگلیس۶۰ میلیون دوز از این واکسن را برای سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی سفارش داده‌اند. این شرکت وعده داده است در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش‌های مرحله سوم، ۱۰۰ میلیون دوز واکسن سفارش داده شده از سوی دولت آمریکا را در ماه ژانویه (نخستین ماه میلادی) به این کشور تحویل دهد.

آمادگی چین برای توزیع جهانی واکسن کرونا تا ۳ ماه آینده

شرکت سینوواک، غول داروسازی چین اعلام کرد واکسن کرونای توسعه یافته از سوی این شرکت برای توزیع جهانی در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی آماده است.

ین وی دانگ، مدیر اجرایی شرکت سینوواک وعده داده است در صورتی که مرحله سوم آزمایش واکسن کرونا با موفقیت انجام شود، تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (یکی از سه مرجع معتبر جهانی برای تایید واکسن جدید) را کسب خواهد کرد و توزیع این واکسن را پس از آن در این کشور آغاز می‌کند.

او دانگ بیان کرد: وقتی که برای نخستین بار ویروس کرونا از شهر ووهان ظهور کرد، استراتژی نخست ما کنترل و مدیریت ویروس در این شهر و سپس سراسر چین بود. زمان کمی پس از آن، در ماه ژوئن و ژوئیه( خرداد تا مرداد) ما بار دیگر استراتژی خود را بازنگری کرده و این بار تمامی جهان را در مبارزه با کووید ۱۹ در نظر گرفتیم. هدف ما مهیا کردن واکسن کرونا برای تمامی جهان از جمله آمریکا، اروپا و سایر کشور‌هاست.

شرکت سینوواک در حال توسعه یکی از چهار واکسن کرونایی است که در حال حاضر در چین در حال توسعه است. شرکت دولتی سینوفارم، دیگر غول داروسازی چین هم با همکاری ارتش در حال تولید واکسن کروناست و به دلیل حمایت مستقیم پکن از این طرح، احتمال موفقیت آن زیاد است.

سینوواک در مرحله سوم آزمایش انسانی واکسن کرونا قرار دارد و در حال آزمایش بر روی ۲۴ هزار داوطلب در کشور‌های برزیل، ترکیه و اندونزی است. همچنین بنگلادش و شیلی از دیگر گزینه‌های این شرکت برای گسترش مرحله سوم آزمایش واکسن کروناست. انتخاب این کشور‌ها به دلیل آن صورت گرفت که آن‌ها به شدت با شیوع کووید ۱۹ مواجه شده‌اند و به دلیل جمعیت بالا گزینه مناسبی برای آزمایش‌ها بودند.

انجام آزمایش‌های واکسن کرونا در خارج از چین پس از آن صورت گرفت که پکن موفق شد شیوع کووید ۱۹ در کشور را با موفقیت کنترل و مدیریت کند. به دلیل نبود گزینه کافی برای انجام آزمایش واکسن کرونا، شرکت‌های داروسازی چین به سراغ کشور‌هایی رفته‌اند که آمار‌های بالایی در این زمینه دارند. تاکنون بیش از ۸۵ هزار نفر در چین به ویروس کرونا آلوده شده‌اند. از این میان، تاکنون ۴ هزار و ۶۳۴ نفر قربانی شده‌اند. با این حال، در شبانه روز گذشته دولت چین تنها ۸ مورد ابتلای جدید به کرونا را شناسایی کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۱ مهر ۱۳۹۹
خوشبحال مردم چین ک اینچنین مسوول دلسوز دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۶ ۱۱ مهر ۱۳۹۹
اگه اين زمستون رو رد كنيم نجات پيدا ميكنيم
آخرین اخبار