مجتبی کرمی با اشاره به ضرورت تعادل در رژیم غذایی گفت: همه ما به یک تعادل پروتئینی، چربی، کربو هیدرات ها، فیبر، ویتامین، و مواد معدنی در رژیم غذایی خود نیاز داریم تا سلامت بدن خود را حفظ کنیم. لازم نیست دستههای خاصی از غذا را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بلکه از هر گروه سالمترین گزینه را انتخاب کنید.
وی با شرح برخی ضروریات رژیم غذایی و اهمیت فیبر عنوان کرد: خوردن غذاهای دارای فیبر بالا (حبوبات، میوه، سبزیجات، آجیل و لوبیا) میتواند به شما کمک کند تا منظم بمانید و ریسک خود را برای بیماریهای قلبی، سکته و دیابت کاهش دهید. همچنین میتواند سلامت پوست را بهبود بخشیده و حتی به شما کمک کند تا وزن خود را کاهش دهید.
این کارشناس با اشاره به اهمیت وجود پروتئین در رژیم غذایی اظهار کرد: پروتئین زیاد میتواند برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی مضر باشد، ما به پروتئین با کیفیت بالا، به خصوص در سنین بالا نیاز داریم. استفاده روزانه از انواع منابع گیاهی میتواند این اطمینان را بدهد که بدن شما تمام پروتئین مورد نیاز خود را دریافت میکند.
توصیه به خوردن تخم مرغ زمان صبحانه
کرمی با توضیح اهمیت چربی در رژیم غذایی افزود: همه چربیها مثل هم نیستند. اگر چه چربیهای بد میتوانند رژیم غذایی شما را خراب کنند و ریسک بیماریهای خاص را افزایش دهند، چربیهای خوب از مغز و قلب شما محافظت میکنند.
وی یادآور شد: در حقیقت، چربیهای سالم مثل امگا ۳ برای سلامت جسمی و عاطفی مفید هستند و گنجاندن چربی سالم بیشتر در رژیم غذایی میتواند به بهبود حال شما کمک کند، لذا با این کار میتوانید سلامت خود را بهبود دهید.
این مربی ورزشی ضمن توصیه به خوردن تخم مرغ ترجیحاً برای صبحانه گفت: تخم مرغها به طور باور نکردنی سالم هستند، به خصوص اگر آنها را هنگام صبح بخورید چرا که غنی از پروتئین، با کیفیت بالا و دارای بسیاری از مواد مغذی ضروری هستند که مردم اغلب به اندازه کافی از آنها استفاده نمیکنند.
مجتبی کرمی ادامه داد: خوردن تخم مرغ صبح ها، احساس سیری را افزایش میدهد و باعث میشود شخص کالری کمتری در طول ۳۶ ساعت آینده مصرف کند که این میتواند برای کاهش وزن بسیار مفید باشد.
میوهها را به جای نوشیدنیها بخورید
این کارشناس تربیت بدنی با بیان اهمیت آشامیدن آب کافی برای داشتن بدن سالم اضافه کرد: آشامیدن آب کافی برای سلامتی شما بسیار مهم است. آب آشامیدنی ممکن است به کاهش وزن، حفظ وزن و حتی کاهش میزان کالری مصرفی روزانه کمک کند.
وی اظهار کرد: نوشیدن آب قبل از غذا میتواند اشتها و جذب کالری را در طول وعده غذایی بعدی در بزرگسالان میانسال و مسنتر کاهش دهد. مهمترین چیز نوشیدن آب به جای نوشیدنیهای دیگر است که این کار ممکن است باعث کاهش شدید قند و کالری شود.
کرمی با بیان اینکه میوهها را به جای نوشیدنیها بخورید، گفت: میوهها بسیار سالم و مفید هستند. آنها مملو از آب، فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدانها هستند. متخصصان خوردن میوه را عاملی برای کاهش خطر بروز چندین بیماری نظیر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سرطان میدانند. از آنجا که میوهها حاوی فیبر و ترکیبات گیاهی مختلف هستند، قند آنها به طور معمول بسیار آهسته هضم میشود و موجب افزایش سطح قند خون نمیشود.
این مربی ورزشی با توصیه روش طبخ کبابی یا آب پز کردن به جای سرخ کردن توضیح داد: روشی که غذا را آماده میکنید، میتواند تاثیرات آن را به میزان چشمگیری تغییر دهد. سرخ کردن و گریل کردن، روشهای محبوب برای تهیه گوشت و ماهی هستند. اما همه این ترکیبات با چندین بیماری از جمله سرطان و بیماریهای قلبی مرتبط بوده اند، پس باید در نظر داشته باشیم که روش طبخ کبابی یا آب پز برای حفظ سلامت بهتر است.
مغزتان را فریب دهید
این کارشناس با بیان مزایای آهسته غذا خوردن عنوان کرد: سرعت غذا خوردن به مقدار غذایی که میخورید و افزایش وزن ارتباط دارد. میزان اشتها، این که چقدر غذا میخورید و چطور سیر میشوید به هورمونها بستگی دارد. این هورمونها به مغز پیام میدهند که شما گرسنه هستید یا نه. حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد تا مغز شما این پیامها را دریافت کند. آهسته خوردن میتواند میزان کالری مصرفی را کاهش دهد و به شما کمک کند تا وزن کم کنید.
وی با بیان اینکه از بشقابهای کوچکتر استفاده کنید، خاطرنشان کرد: اندازه بشقاب میتواند بر میزان خوردن تاثیر بگذارد. وقتی غذا در یک ظرف بزرگ سرو میشود، افراد تمایل دارند تا ۳۰ درصد بیشتر بخورند. با خوردن در بشقاب کوچک تر، میتوانید مغز را فریب دهید و فکر کنید که بیشتر میخورید.
مجتبی کرمی با توصیه انتخاب نان سبوس دار به جای تصفیه شده گفت: میتوانید به راحتی رژیم غذایی خود را کمی سالمتر کنید و نان گندم را به جای نان سفید انتخاب کنید. همانطور که در مورد غلات تصفیه شده که با بسیاری از مسائل بهداشتی مرتبط بوده اند، تمام غلات به انواع فاکتورهای سلامتی مربوط میشوند، از جمله خطر کاهش دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سرطان. آنها همچنین منبع خوبی از فیبر، ویتامینهای ب و چندین ماده معدنی نظیر روی، آهن، منیزیم و منگنز هستند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/