به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ امید قادری بااشاره به برنامه ریزی وزارت میراث فرهنگی برای ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی گفت: از آنجایی که کشور ما هرساله تنها یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد و از سوی دیگر آثار واجد ارزش ثبت جهانی شدن زیادی داریم، وزارت میراث فرهنگی از یکی دو سال قبل سیاست و رویکرد ثبت خطی پروندهها را در پیش گرفته است.
او بیان کرد: در این رویکرد، پروندههای مشترک را در قالب یک پرونده برای ثبت جهانی شدن به یونسکو ارسال میکنند که پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات در دو استان کرمانشاه و کردستان نمونهای از چنین پروندههایی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه اضافه کرد: پس از اینکه وزارت میراث فرهنگی پارسال پرونده منظر فرهنگی تاریخی اورامانات را برای ثبت جهانی شدن در اولویت ارسال به یونسکو قرار داد، امسال هم پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی را در اولویت گذاشته است.
او با بیان اینکه کاروانسراهای ۲۵ استان کشور برای ثبت جهانی شدن در قالب یک پرونده قرار میگیرند، اعلام کرد: باتوجه به اینکه کرمانشاه هم جزو این استانها است، برای همین چهار کاروانسرای شاخص شاه عباسی قصرشیرین، زیج منیژه سرپلذهاب، ماهیدشت و بیستون را که از ادوار مختلف تاریخی هستند برای ثبت جهانی شدن در نظر گرفتهایم.
قادری دوره تاریخی این کاروانسراها را از عصر ساسانیان تا صفویان دانست و تاکید کرد: در گذشته کاروانسراها را در فاصله حدود ۳۰ کیلومتری از هم میساختند، اما باتوجه به اینکه بسیاری از آنها با گذشت زمان از بین رفتهاند، اکنون فقط تعدادی کاروانسرای شاخص و سالم در استان باقی مانده است.
او اضافه کرد: هرچند در دو کاروانسرای شاه عباسی قصرشیرین و زیج منیژه سرپلذهاب مشکلاتی داریم که هردو نیاز به مرمت و بازسازی دارند و باید با اختصاص اعتبار آنها را مرتفع کنیم، اما تاکنون پرونده مقدماتی ثبت جهانی این چهارکاروانسرا را آماده و به وزارتخانه ارسال کردهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یادآورشد: در حال حاضر منتظر بررسی وزارت میراث فرهنگی هستیم و امیدواریم تا پایان امسال هم پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی با چهارکاروانسرا از استان کرمانشاه بسته شود.
انتهای پیام/ز