به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری با دارا بودن دو رودخانه بزرگ زایندهرود و کارون و تالابها و چشمههای فراوان یکی از مناطق بکر طبیعی برای گردشگری، سرمایهگذاری طبیعی، ورزشی، کشاورزی، دامپروری و صنعتی است.
چهارمحال و بختیاری با زیباییهای چشمنواز و هوای مطبوعش به ویژه در فصول بهار و تابستان پذیرای گردشگران زیادی از سراسر کشور است و در هر فصلی قابلیتهای تفریحی فراوان از اسکی تا کوهنوردی و بانجیجامبینگ و رفتینگ دارد.
این استان که در زاگرس مرکزی قرار گرفته دارای ۱۵ رودخانه و بیش از ۹۰۰ چشمه است و تقریبا ۱۰ درصد آب کشور را تولید میکند. با این اوصاف به خوبی گویا است که چنین منطقهای با کوههای بلند، درههای عمیق و رودخانههای خروشان در هر شهر و روستایی علاوه بر اینکه میتواند فرحبخش و دلنشین باشد گاهی میتواند مامن خطرات زیاد و موجبات تهدید جان انسان را فراهم کند.
بهرهمندی از طبیعت نیز مانند همه امورات انسانی دیگر قواعد و اصولی دارد که اگر تمام عیار رعایت نشود طبیعت خود، با سختیهایش نهیب زده و انسان را آگاه میکند، اما مشکل از جایی شروع میشود که افراد بیتوجه، اهمیتی به ناملایمات طبیعت نداده و سلامتی و جان خود را به خطر میاندازند.
یکی از عواملی که سالانه جوانان بسیاری را به کام مرگ میکشاند شنا کردن در رودخانههای پرآب است، رودخانههایی که گاه آرام و گاه خروشان و پرتلاطم است در نقاطی کمعمق و کمسرعت و در برخی نقاط کمعمق و پرسرعت، اما در هر حال سرد، روان و بیمحابا است.
بسیاری از مردم برای دوری از شهر و سپری کردن ساعاتی خوش، با برداشتن وسایل اولیه تفریحی به کنار رودخانهها و تالابها رفته و چند ساعت یا چند روزی را آنجا اقامت میکنند. اما در حالی که برای آبتنی یا شنا به خیال خود پا به رودخانهای آرام و کمعمق میگذارند، با آب سردی مواجه میشوند که سرعت، عمق و پیچش آن در پیچ و خم روستاها، کنترل افراد را از دست خود خارج کرده و بر آنها غالب شده و ساعات خوش آنها را به ساعات پایانی زندگیشان تبدیل میکند.
بیشتر بخوانید
بسیاری از افراد بیتجربه و کمتجربهای که در گرداب ناآگاهی و غرور خود غرق میشوند جوانان و نوجوانانی هستند که بدون در نظر گرفتن شرایط رودخانه، درجه دمای بسیار پایین آب و ناآشنایی با منطقه وارد رودخانه شده و جان خود را از دست می دهند.
در برخی موارد افراد دیگر که برای کمک و نجات دادن فرد گرفتار در آب وارد عمل میشوند نیز قربانی شده و نه میتوانند شخص گرفتار را نجات دهند و نه خود نجات مییابند.
تعدادی از شهروندان چهارمحال و بختیاری نیز در فصول گرم سال در استخرهای آب کشاورزی شنا میکنند و به دلیل عدم دسترسی و عمق زیاد این آبها قادر به خارج شدن از استخر نیستند و به کام مرگ میروند.
نکته قابل تامل اینکه هیچ نقطهای از رودخانههای استان چهارمحال و بختیاری مناسب شنا و تفریحات آبی شناخته نشده و هیچ علامت، تابلو و نشانهای مبنی بر مناسب بودن منطقهای خاص در آن وجود ندارد و در برخی مناطق حتی تابلو و علایم شنا ممنون قرار داده شده، اما بسیاری از هموطنان بدون توجه به علایم و هشدارها و حتی مشاهده عمق و سرعت زیاد آب وارد آن شده و با زندگی خود و آرامش خانواده خود بازی میکنند.
محمد حیدری مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال ۹۹ با وجود کاهش گردشگران و مسافران به علت وجود بیماری کرونا، افرادی در آبهای چهارمحال و بختیاری غرق شدند، اظهار داشت: در نیمه اول امسال ۱۹ غرقشدگی در استان رخ داد.
او افزود: بیشتر غرقشدگان در رودخانه و استخرهای کشاورزی گرفتار شده و به علت دمای بسیار پایین آب دچار اسپاسم عضلانی شده و نمیتوانند به خوبی شنا کنند و غرق میشوند.
حیدری اضافه کرد: از مجموع غرقشدگان استان بیشترین تعداد در شهرستان سامان با پنج نفر و کمترین تعداد در شهرستانهای کیار و بن هر کدام یک مورد بوده است.
او ادامه داد: در شش ماهه ابتدای امسال در شهرستان لردگان چهار غرقشدگی و در شهرستان اردل دو مورد بود همچنین در شهرستان شهرکرد چهار و در شهرستان بروجن دو نفر غرقشدند.
حیدری با بیان اینکه غرقشدگان از سنین حدود ۱۴ تا ۲۸ سال بود، توصیه کرد: شهروندان و گردشگران باید از شنا کردن در استخرهای آب کشاورزی و رودخانههای بدون حفاظ خودداری و در نقاط مشخص با دارا بودن غریق نجات شنا کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ف