در ادامه درگیری‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ، ۴ انفجار در شهر «استپاناکرت» گزارش شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در پی تنش‌های جدید بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ، امروز دوشنبه چهار انفجار در خارج از منطقه استپاناکرت اِستِپاناکِرت (به ارمنی) یا خان‌کَندی (به ترکی آذربایجانی) گزارش شده است.

با گذشت هشت روز از درگیری‌ها هنوز هیچ نشانه‌ای از آغاز مذاکرات و برقراری آتش بس نمایان نشده است.

جوامع بین الملل از جمله رؤسای سازمان امنیت و همکاری در گروه مینسک [شامل روسیه، فرانسه، آمریکا] از طرفین درگیری خواسته اند تا با برقراری آتش بس، زمینه را برای آغاز مذاکرات صلح فراهم کنند. این در حالی است که آتش جنگ شعله ور‌تر شده و تلفات زیادی میان غیرنظامیان گزارش شده است.

طرف ارمنی گفته است که ایروان آماده همکاری با سازمان امنیت و همکاری در اروپا برای برقراری مجدد آتش بس در قره باغ است، با این حال، رئیس جمهور آذربایجان هشدار داده است که باکو از روش‌های نظامی برای حل مسئله استفاده خواهد کرد اگر مذاکرات بی نتیجه باشد، تأکید می‌کند که این کشور باید «یکپارچگی» خود را بازگرداند.

پیش از این، مشاور رئیس جمهور آذربایجان از حمله موشکی نیروهای ارمنستان به منطقه «آبشرون» در حومه باکو و شهرستان «خیزی» در ۱۰۴ کیلومتری شمال پایتخت خبرداد.

حکمت حاجی اف در صفحه تویتری خود نوشت: نیروهای ارمنی ساعت ۲۳ و ۱۰ دقیقه روز یکشنبه دو موشک برد متوسط (۳۰۰ کیلومتر) را به مناطق  آبشرون و خیزی  شلیک کردند.

وخامت روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به پایان دوران شوروی سابق باز می‌گردد؛ زمانی که «کشتار سومقاییت» (که در آن ساکنان ارمنی شهرک ساحلی سومقاییت در جمهوری شوروی سوسیالیستی آذربایجان یکی از جمهوری‌های تشکیل‌دهنده اتحاد جماهیر شوروی آن زمان، در اواخر فوریه ۱۹۸۸ هدف گرفته شدند) به وقوع پیوست.

پس از آن بحرانی در منطقه کوهستانی قره باغ در فوریه سال ۱۹۸۸ شکل گرفت که در نتیجه آن مقامات اقلیم خودمختار قره باغ (که بیشتر ساکنان آن را جمعیت ارمنی تشکیل می‌داد) تصمیم گرفتند تا از قیمومیت جمهوری شوروی سوسیالیستی آذربایجان خارج شوند. مقامات قره باغ همچنین در سال ۱۹۹۱ با نام «جمهوری قره باغ کوهستانی» اعلام استقلال کردند. این مسئله سبب شد که جمهوری آذربایجان کنترل خود را بر این منطقه از دست بدهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۲:۴۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
بهتر منطقه مورد مناقشه قره باغ نه در مدیریت باکو باشد و نه در مدیریت ارمنستان. ایران نیرو مستقر کند و مدیریت آن را بر عهده بگیرد
آخرین اخبار