الله بخشی پور رئیس اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی طبس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: در شهرستان طبس ۴ هزار و ۸۰۰ گاو شیرده، ۶ هزار و ۹۰۰ شتر و ۱۶۹ هزار دام سبک وجود دارد.
دامداران و بهره برداران این صنعت میگویند: اگر وضعیت قیمت گذاری شیر و نهادههای دامی به این روال ادامه پیدا کند نه تنها این صنعت هیچ سودی برای دامداران ندارد بلکه به ضرر دامداران است و ناچار به فروش دامهای خود خواهند شد.
دامدار طبسی میگوید: به نظر شما کنسانتره ۵ هزار تومانی با شیر کیلویی ۲ هزار و ۵۰۰ توجیه دارد؟
او افزود: گوساله ۳۰۰ کیلویی به خاطر نبود کنسانتره و علوفه به کشتارگاه فرستاده میشود.
دامدار دیگری میگوید: در انبار ما باید حداقل ۳۰۰ کیسه کنسانتره وجود داشته باشد در حالی که اکنون تنها ۲۰ تا ۲۵ کیسه موجود است که غذای دو روز دام من است.
بیشتر بخوانید
او با اشاره به اینکه میگویند بروید خوراک آزاد بخرید، افزود: آیا با این قیمت شیر خوراک کیلویی ۴ هزار و ۶۰۰ تومان پاسخگوی هزینه هاست؟
بندکی مدیر اجرایی نظام صنفی و منابع طبیعی شهرستان طبس گفت: سهمیه شهرستان در ماه هزار و ۵۰۰ تن کنسانتره است این درحالی است که در مهر ماه تنها یک سوم سهمیه کنسانتره به شهرستان تخصیص داده شده است.
دامداران طبس با بیان اینکه سهمیه بندی علوفه نمیتواند راه حل اساسی باشد، میگویند: یکی از راهکارهای حل این مشکل راه اندازی کارخانه تولید کنسانتره این شهرستان است.
مسئول کارخانه تولید کنسانتره میگوید: این کارخانه ظرفیت تولید ساعتی ۱۵ تن کنسانتره برای دام را دارد.
او افزود: ما در این مجموعه مشکل سرمایه در گردش داریم و اگر این مشکل برطرف شود میتوانیم کارخانه را راه بیاندازیم.
راه اندازی این کارخانه قبل از اینکه خیلی دیر شود میتواند بخشی از مشکلات دامداران طبسی را حل کند.
انتهای پیام/ک