به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در آیین افتتاح مرکز جوار اتاق بازرگانی فارس و نشست تخصصی تشکلهای اقتصادی استان، با تاکید بر اینکه بهبود فضای کسب و کار نقش اساسی در افزایش رشد اقتصادی کشور دارد، گفت: علاوه بر ارتقاء آموزش و نگرش بین المللی به استانداردهای آموزشی همپا با تکنولوزی دنیا و نهادینه کردن روحیه کارآفرینی و کاهش هزینههای مبادله تولید، امید است به سوی هدف عالی رشد اقتصادی کشور در پرتو توسعه کسب و کار گام بر داشته شود.
جمال رازقی بیان کرد: در جوامع پیشرفته، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی آغازگر تحولات گسترده اقتصادی و توسعه صنعتی هستند این در حالی است که این ارتباط در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بسیار کمرنگ و ضعیف است.
او افزود: آنچه وضعیت نامساعد تعاملات صنعت و دانشگاه را به وضوح نمایان میسازد، رتبه کشور در زیر شاخص «همکاری صنعت و دانشگاه» است که متاسفانه کشور ما جایگاه ۱۳۴ ام در بین کشورهای جهان قرار داراست.
رازقی اظهارداشت: بر اساس گزارش شاخص رقابت پذیری ۲۰۱۹، رتبه مهارت نیروی کار فعلی کشورمان ۱۱۸ در بین کشورهای جهان است که این موضوع حاکی از عدم بکارگیری و تطابق مؤثر آموزهها و سرفصلهای دانشگاهی در صنعت است.
او اضافه کرد: ایجاد بالغ بر ۲ هزار واحد دانشگاهی در کشور همراه با بیش از ۷۴۰ هزار دانشجو در دوره کاردانی، بیش از ۲ میلیون دانشجوی دوره کارشناسی، و افزون بر ۳۰۰ هزار دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی بدون ایجاد زیر ساختهای لازم و نگاه آینده پژوهانه معضلات بسیاری را به دنبال داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: گواه این مدعا آمار منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شاخص رقابت پذیری کشور در سال ۲۰۱۹ است در این سال ایران رتبه ۹۹ ام را در میان ۱۴۱ کشور به خود اختصاص داد که جایگاه آن نسبت به سال ۲۰۱۸ ده پله ضعیفتر شده است.
رازقی عنوان داشت: همچنین در همین شاخص در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ در میان ۱۹ کشور چشم انداز افق ۱۴۰۴ دو پله ضعیفتر شده و از رتبه چهاردهم به رتبه شانزدهم تنزل یافته است.
او تصریح کرد: این درحالی است که علیرغم تعدد مراکز آموزش عالی و حجم بالای دانش آموختگان و دانشجویان، در رکن «قابلیت نوآوری» رتبه هفتاد و یک جهان را به خود اختصاص داده که نسبت به سال ۲۰۱۸، ۶ واحد تضعیف شده است.
رازقی افزود: در دنیای رقابتی امروز مهارت آموزی یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار است و آموزشهای فنی و حرفهای تا حد زیادی میتوانند در هر یک از بخشهای کشاورزی - صنعت و خدمات، برای فراگیران اشتغال ایجاد کنند. آموزشهای فنی و حرفهای تا حد زیادی میتوانند در تأمین نیازهای سالانه اشتغال نیروی انسانی ماهر در مناطق مختلف استان مؤثر باشند.
او بیان کرد: اتاق بازرگانی فارس در راستای رسالت خود رفع موانع کسب و کار فعالین اقتصادی و ذینفعان خود، با مذاکرات پی در پی با مقامات کشوری و استانی و انعقاد تقاهم نامه و قراردادهای ملی توانسته در راستای تامین منافع اعضای خود و بهبود محیط کسب و کار استان گامهای موثری بردارد.
رازقی اظهارداشت: اهمیت و پیچیدگی مسایل و دغدغههای صنعت و بخش خصوصی با توجه به افزایش روزافزون نیازها و چالشهای موجود و با در نظر گرفتن موضوعات و اولویتهای مرتبط با توسعه پایدار، اتاق بازرگانی فارس را بر آن داشت که با بهرهگیری از یافتههای علمی- پژوهشی روزآمد، پویا و کارآمد، افزایش دانش تجربی فعالان اقتصادی را در دستور کار و وظایف اصلی خود قرار دهد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: سازمان فنی و حرفهای به عنوان یکی از ابزارهای توسعه صنعتی در امر آماده سازی نیروی انسانی است که با اصلاح نظام آموزشی و تحصیلات حرفهای از طریق ارتقا سطح استانداردهای ملی به سطح استانداردهای جهانی و بهره گیری از امکانات و تجهیزات نوین و مکفی، میتواندکیفیت و اثربخشی آموزشی خود را ارتقا بخشد.
او ادامه داد: سرمایهگذاری در حوزه آموزش نیرویهای متخصص، کارآفرین و واقف بر نیازها و چالشهای صنایع که به منزله تشکیل سرمایه انسانی است، منجر به افزایش بهرهوری منابع تولید و بنگاههای اقتصادی میشود که در نهایت رشد اقتصادی جوامع را به دنبال خواهد داشت.
رازقی عنوان داشت: توجه به نیروی انسانی، کوشش در ایجاد روحیه و انگیزه، برانگیختن قوه خالقیت و ابتکار، کسب مشارکت افراد به منظور دستیابی به اهداف و ماموریتهای هر ارگان باعث رشد کارایی و افزایش بهره وری در آن ارگان میشود.
او تصریح کرد: بی تردید یکی از عواملی که تاثیر زیادی بر بهره وری دارد و میتواند در بهبود و افزایش آن نقش مهمی داشته باشد آموزش است. مراکز علمی آگاه به نیازها و مشکلات واقعی صنعت میتوانند در تمامی مراحل کسب و کار از منظر تدوین قوانین، تربیت نیروی انسانی، انتقال دانش فنی و تعدیل هزینههای مبادله بسیار اثرگذار باشند.
رازقی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان فنی و حرفهای استان، مرکز آموزش بین کارگاهی در محل اتاق بازرگانی شیراز راه اندازی میشود تا با ایجاد همکاری میان صنعت و دانشگاه و ارتقا سطح کارایی دانش آموختگان در بازار کار، از کاربردی سازی علوم دانشگاهی در تولید کالا و خدمات بهره جست.
او با اشاره به افتتاح مرکز جوار صنعت در اتاق بازرگانی فارس گفت: این مرکز با ارزیابی و نظارت مستمر بر حسن اجرای دورههای آموزشی، ظرفیت سازی برای گسترش اقدامات کاربردی مورد نیاز اتاق، تشکلهای وابسته و ذینفعان و توجه به نسل جوان، شرایط را برای پرورش ایدههای جدید با نگاه عمیق به جانشین پروری و استعداد یابی فراهم میآورد.
رازقی بیان کرد: در فضای کنونی اقتصاد ایران، موانعی بر سر راه فعالان اقتصادی وجود دارد که برطرف شدن آنها از بار مشکلات فضای کسب و کار میکاهد.
او اظهارداشت: بهبود فضای کسب و کار نقش اساسی در افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا میکند. علاوه بر ارتقاء آموزش و نگرش بین المللی به استانداردهای آموزشی همپا با تکنولوزی دنیا و نهادینه کردن روحیه کارآفرینی و کاهش هزینههای مبادله تولید، امید است به سوی هدف عالی رشد اقتصادی کشور در پرتو توسعه کسب و کار گام بر داشته شود.
رازقی با بیان اینکه امیدواریم با راه اندازی این مرکز گامی عملی در جهت ارتقاء مهارتهای نیروی انسانی در راستای بهبود فضای کسب و کار استان برداریم، اضافه کرد: در نهایت این آموزشهای فنی و حرفهای است که با نیازسنجی از بازار کار و مهارت و دانش علمی دنیای کار را ارتقا میبخشد.
انتهای پیام/