به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، رشید حیدریمقدم رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه ۱۸ تا ۲۲ درصد مبتلایان بستری کرونا در سطح استان از استانهای دیگر بودند، گفت: پیش از شیوع این بیماری، ظرفیت تختهای استان ۳ هزار و ۲۰۰ تخت بود و جمعیت استان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است بنابراین ما به جای آنکه در روزهای نخست، مقابله با بیماری را در بیمارستانها دنبال کنیم به خانههای بهداشت منتقل کردیم و از پایه، غربالگری و شناسایی را آغاز کردیم.
او با یادآوری این نکته که در ۷ ماه ابتدایی شیوع کرونا هیچوقت استان همدان در شرایط قرمز قرار نگرفته بود، تاکیدکرد: مراسمهای عروسی و دورهمی و سفرهای متعدد در هفتهها و روزهای آخر فصل تابستان و همزمانی آن با گشایش مدارس که اشتباه استراتژیکی در آموزش و پرورش بود، گستره شیوع را تا قرمز شدن وضعیت استان پیش برد و متأسفانه ویروسی که در فضای بیرون جولان میداد با ورود دانشآموزان به فضای مدارس وارد خانوادهها شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیماری کرونا همه معادلات سیاسی اجتماعی و اقتصادی دنیا را تغییر داد و دنیای پساکرونا دنیای دیگری خواهد بود که اغلب قواعد و چارچوبها در آن تغییر کرده است.
حیدری مقدم با بیان اینکه منافع ملی خط قرمز ماست، بیان کرد: اگرچه ویروس کووید ۱۹ کشور را با بار کاری مضاعفی مواجه کرد، اما موجی از همدلی و تلاش که در ایام شیوع بیماری کووید ۱۹ شکل گرفت گواه همدلی و تلاش در حفظ منافع ملی است، در همین راستا ما در همین استان میتوانیم با تولیدات خود به ۱۲ استان ماسک بدهیم و در تأمین گان و شیلد و دیگر ابزار محافظت فردی نیز خودکفا هستیم.
او همچنین با اعلام آمادگی در پذیرش تجارب و ایدههای مختلف در بهبود مدیریت این شرایط، عنوان کرد: ساختار شبکه نیازمند بازنگری مجدد است، زیرا با ابزار دیروز و حتی امروز نمیتوانیم فردا را مدیریت کنیم، ما ناچار هستیم اتفاقات روز را بر ساختار شبکه مدیریت کنیم.
حیدریمقدم گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر نزدیک ۵۰۰ پروژه عمرانی در سطح استان انجام شده و تمام بیمارستانها نیز بازسازی شدهاند و تا ۳۰ سال آینده استان را از افتتاح پروژه جدید بینیاز خواهد کرد.
انتهای پیام/م