به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا تاکنون مرگبارترین همه گیری جهان را در قرن ۲۱ رقم زده است. تاکنون بیش از ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در جهان به این ویروس آلوده و از این میان یک میلیون و ۵۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
این ویروس تمامی کشورهای جهان فارغ از توسعه یافته و یا در حال توسعه را هدف قرار داده است. متخصصان برآورد میکنند نرخ مرگبار بودن کووید ۱۹ بین ۰.۵ تا ۱ درصد است که در میان تمامی عوامل بیماری زا، کرونا را به یکی از مرگبارترین ویروسها برای انسان تبدیل کرده است. با این حال، هنوز نمیتوان نرخ شیوع ویروس در جهان را بصورت دقیق برآورد کرد، زیرا کرونا همچنان در حال گسترش در میان کشورهای مختلف است. دانشمندان میگویند آمارهای رسمی مبتلایان به کرونا تنها نشان دهنده بخش کوچکی از افراد آلوده به این ویروس است.
سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیهای اعلام کرد: برآورد متخصصان ما این است که تاکنون ۱۰ درصد جمعیت جهان به کووید ۱۹ مبتلا شده ند. برآوردها نشان میدهد یک نفر از هر ۱۰ انسان بر روی کره زمین از زمان همه گیری کرونا به این ویروس آلوده شده است. جمعیت جهان هم اکنون ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است و این بدان معناست که ۷۸۰ میلیون نفر از سکنه روی زمین تاکنون به این ویروس مبتلا شده اند.
برآورد جدید سازمان جهانی بهداشت از شمار مبتلایان به کرونا بیش از ۲۰ برابر آمار رسمی اعلام شده است.
مایکل رایان، یکی از مدیران سازمان جهانی بهداشت در این باره میگوید: ما به تازگی برآورد جدیدی از مبتلایان به کرونا داشته ایم که این آمار معادل ۱۰ درصد جمعیت جهان است. بی تردید این بدان معنا نخواهد بود که توزیع این همه گیری بر روی کره زمین و کشورهای مختلف یکسان است، این آمار تنها میانگینی از وضعیت فعلی جهان است. همچنین سطح شیوع ویروس از مناطق شهری به روستایی و نیز میان گروهها و اقوام مختلف متفاوت است. با این وجود، آنچه که در حال حاضر حائز اهمیت است، توجه به خطری است که بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را تهدید میکند.
بیشتر بخوانید
تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به وخامت اوضاع گفت: تشدید شرایط فعلی جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا زنگ خطری برای همه ماست. ما باید در آینه بنگریم و این سوال را از خود بپرسیم که چه کاری برای بهتر شدن شرایط میتوانیم انجام دهیم.
این سازمان بار دیگر از مردم خواسته است تا زمان کشف واکسن موثر برای مقابله با کرونا به توصیههای مقامات بهداشتی توجه داشته باشند. استفاده از ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دستها با آب و صابون سادهترین اقدامی است که شهروندان میتوانند برای قطع زنجیره شیوع ویروس در جامعه انجام دهند.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرد برای تامین بودجه لازم برای مبارزه با همه گیری کرونا در جهان به ۳۸ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد که تنها تاکنون موفق به تامین ۷ درصد آن شده است. برآوردهای کارشناسان سازمان جهانی بهداشت این است که باید برای یافتن واکسن کرونا ۷ میلیارد دلار بودجه اختصاص داده شود. همچنین برای درمان ۴ میلیارد دلار، برای تست و شناسایی بیماران ۲ میلیارد دلار و تجهیز سیستم بهداشتی در کشورها ۲ میلیارد دلار کمک مالی نیاز است.
انتهای پیام/