عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۱.۵ درصدی قیمت مرغ نسبت به چند روز گذشته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری۱۴ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۰ هزار تومان است.
وی افزود: با توجه به تعطیلات پایان هفته پیش بینی میشود که قیمت مرغ ۲ تا ۳ درصد افزایش یابد.
حجت ادامه داد: علی رغم جوجه ریزی مناسب، اما وزن مرغ به سبب کمبود دان مناسب نیست که در نهایت کمبود عرضه منجر به التهاب قیمت مرغ در بازار شده است، در حالیکه با تامین دان وضعیت عرضه و تقاضا به حالت عادی باز میگردد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: راه اندازی سامانه جدید بازارگاه برای برخی تولیدکنندگان و حضور پررنگ پشتیبانی امور دام در بخش تامین نهاده موجب شده تولیدکننده با اطمینان بیشتری به سمت و سوی تولید بروند.
این مقام مسئول با اشاره به تاثیر توزیع نهاده با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام بر بازار بیان کرد: به هر میزانی که حضور پشتیبانی امور دام پررنگ شود به سبب تحویل نهاده ظرف پروسه زمانی ۱۵ روز، قیمت نهاده در بازار آزاد کنترل میشود که این امر به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است.
وی از افزایش ۱۰ درصدی نرخ دولتی ذرت و کنجاله سویا خبر داد و گفت: در حال حاضر هر کیلو ذرت با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۴ هزار تومان در بازار آزاد عرضه میشود.
حجت ادامه داد: با استمرار روند افزایش قیمت نهادههای دامی، مرغدار چارهای جز تعطیلی تولید یا افزایش قیمت مرغ به عنوان محصول نهایی ندارند.
این فعال اقتصادی بیان کرد: اگر کنجاله سویا به اندازه کافی از طریق سیستم دولتی به دست مرغدار نرسد، قیمت مرغ افزایش مییابد، در غیراینصورت انتظار افزایش قیمت را نداریم.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان متضرر هستند.
این مقام مسئول از بهبود قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: اگرچه قیمت مرغ نسبت به ابتدای ماه تاحدودی افزایش یافته، اما هنوز به نرخ واقعی خود نرسیده است که افزایش قیمت جوجه بر نرخ نهایی مرغ تاثیر گذار خواهد بود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، در هیچ مقطعی به دنبال سیاست تامین صد درصدی نهاده دامی نبوده است و برنامه ریزی پشتیبانی امور دام عمدتا ذخایر استراتژیک است تا با عرضه به موقع کمبود را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه جوجه ریزی در ماه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: در حال حاضر نبود دان بیش از میزان جوجه ریزی در حجم تولید اثر دارد که این امر مرغداران را مجبور میکند تا مرغ تولیدی خود را با وزن پایین تری عرضه کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشتیبانی امور دام تنها تا سن ۴۲ روزگی نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد، گفت: دولت به طور متوسط ۵۰ درصد دان مورد نیاز را تا سن ۴۲ روزگی در اختیار مرغدار قرار میدهد و چنانچه تا ۵۰ روز نگه داری شود، مرغدار مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد است.
حجت کمبود عرضه ناشی از مشکل تامین دان را علت اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: علی رغم جوجه ریزی مناسب، اما وزن مرغ به سبب کمبود دان مناسب نیست که در نهایت کمبود عرضه منجر به التهاب قیمت مرغ در بازار شده است، در حالیکه با تامین دان، وضعیت عرضه و تقاضا به حالت عادی باز میگردد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزایش هزینههای تولید نظیر نوسان نرخ کنجاله سویا را از دیگر عوامل گرانی قیمت مرغ در بازار دانست و افزود: با استمرار روند افزایش نرخ کنجاله سویا، قیمت مرغ باز هم بالا میرود.
وی از افزایش ۱۰ درصدی نرخ دولتی ذرت و کنجاله سویا خبر داد و گفت: در حال حاضر هر کیلو ذرت با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۴ هزار تومان در بازار آزاد عرضه میشوند.
به گفته وی، با استمرار روند افزایش قیمت نهادههای دامی، مرغدار چارهای جز تعطیلی تولید یا افزایش قیمت مرغ به عنوان محصول نهایی ندارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشتیبانی امور دام تنها تا سن ۴۲ روزگی نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد، گفت: دولت به طور متوسط ۵۰ درصد دان مورد نیاز را تا سن ۴۲ روزگی در اختیار مرغدار قرار میدهد و چنانچه تا ۵۰ روز نگه داری شود، مجبور به تامیننهاده از بازار آزاد است.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان متضرر هستند.
وی از اصلاح قیمت مرغ خبر داد و گفت: اگر قیمت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار اصلاح نشود، جو ناامیدی در بین مرغداران ایجاد میشود که این امر صنعت طیور را به چالش میکشاند.
این مقام مسئول ادامه داد: اگرچه قیمت مرغ نسبت به ابتدای ماه تاحدودی افزایش یافته، اما هنوز به نرخ واقعی خود نرسیده است که افزایش قیمت جوجه بر نرخ نهایی مرغ تاثیر گذار خواهد بود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با استمرار زیان فعلی، برخی از مرغداران به سبب نبود نقدینگی لازم قادر به ادامه تولید نخواهند بود که با این وجود بازار مرغ با چالش جدی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام/