به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر اجرایی سازمان «یونیسف» در اقدامی عجیب با ارسال نامهای به مرکز «ملک سلمان» از این مرکز به دلیل آنچه که از آن به عنوان فعالیتهای بشردوستانه در حمایت از کودکان یمن! یاد کرد، قدردانی به عمل آورد.
«هنریتا فور» در نامه خود خطاب به مرکز «ملک سلمان» مدعی شده است: کمکهای مرکز «ملک سلمان» به یونیسف در پشتیبانی و حمایت از کودکان و خانوادههایشان در عرصههای بهداشتی و درمانی، تغذیه، آموزش و حمایت اجتماعی نقش مهمی داشته است. وی در این نامه ضمن نادیده گرفتن جنایتهای ضد حقوق بشری عربستان سعودی علیه کودکان یمنی، کمکهای ریاض به کودکان یمن را سخاوتمندانه توصیف کرد!
سوال بزرگی که اکنون افکار عمومی را به خود مشغول ساخته است، چرایی قدردانی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از مرکز «ملک سلمان» است؛ مرکزی که متعلق به خاندان سعودی است یعنی همان کسانی که از سال ۲۰۱۵ تاکنون شمار زیادی از کودکان یمنی را به خاک و خون کشانده و هزاران تَن از آنها را آواره ساخته اند.
این اقدام عجیب و غریب یونیسف در قدردانی از عربستان سعودی به عنوان یکی از طرفهای اصلیِ ارتکاب جنایتهای جنگی در یمن در حالی اتفاق افتاد که طی ۲ سال اخیر آمار و ارقام تکاندهندهای در خصوص نقض فاحش حقوق کودکان یمنی توسط ائتلاف متجاوز سعودی منتشر شده است. به عنوان نمونه، «ویرجینیا گامبا» نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه «کودکانِ در بحران» اعلام کرد که تا سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کودک یمنی کشته و یا معلول شدند.
وی اعلام کرد که این کودکان عمدتاً در جریان حملات هوایی، عملیاتهای انتحاری و یا انفجار مین جان خود را از دست داده اند. این مقام سازمان ملل همچنین تأکید کرده است که آمار حملات به مدارس و بیمارستانها نیز بسیار بالا است. افزون بر این، حدود ۶ ماه پیش نیز «یوسف الحاضری» سخنگوی وزارت بهداشت یمن در گزارشی اعلام کرد که در هر ۵ دقیقه یک کودک یمنی به دلیل سو تغذیه و بیماری واگیردار جان خود را از دست میدهد.
در همین حال، طبق اعلام دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، در هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی بر اثر پیامدهای جنگ و محاصرهای که از سوی ائتلاف سعودی بر یمن تحمیل شده جان خود را از دست میدهد. این را نیز باید اضافه کرد که تاکنون شمار زیادی از کودکان و نوجوانان یمنی در فجایعی همچون بمباران اتوبوس حامل دانش آموزان، بمباران هوایی منازل مسکونی و مدارس و بیمارستانها جان خود را از دست داده اند. بمباران مدارس موجب شده است تا ارائه آموزش به حدود ۵ میلیون کودک یمنی متوقف شود.
بیشتر بخوانید
از سوی دیگر، خودِ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با ارائه گزارشی اعلام کرده است که سعودیها در طول سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۲۲ کودک یمنی را کشته اند؛ آماری که قطعاً به مراتب بیش از آمارِ اعلامی توسط دبیرکل سازمان ملل متحد است. تمامی آنچه که گفته شد نشان میدهد عربستان سعودی جنایتهای جنگی و ضد حقوق بشری فراوانی را علیه کودکان یمنی مرتکب شده است.
سازمان یونیسف درحالی مدعی است که تاکنون هزاران کیف مدرسهای را برای کودکان یمنی ارسال کرده است که تاکنون کوچکترین گامی در راستای کاهش درد و رنجهای کودکان این کشور برنداشته است. درحالی که کودکان یمنی همچنان توسط بمبها و تسلیحات ممنوعه بین المللیِ عربستان سعودی کشته میشوند و جان میدهند، بزرگترین افتخار یونیسف توزیع کیفهای مدرسهای میان کودکان یمن است؛ آن هم در شرایطی که آموزش در این کشور عملاً تعطیل شده است.
این اولین باری نیست که نهادهای بین المللی از عربستان سعودی به دلیل ارتکاب جنایتهای ضد حقوق بشری علیه کودکان قدردانی به عمل میآورند. پیشتر نیز «بان کی مون» و «آنتونیو گوترش» دبیران کل سابق و کنونی سازمان ملل متحد از کشتار کودکان در یمن توسط عربستان حمایت به عمل آورده اند.
در همین ارتباط، سازمان ملل نخستین بار در سال ۲۰۱۶ و در زمان ریاست «بان کی مون» بر این سازمان، عربستان سعودی را برای مدت کوتاهی در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودک قرار داد. اما پس از مدتی به دلیل تهدید سعودیها مبنی بر قطع کردن کمکهای مالی خود به سازمان ملل و عدم تزریق دلارهای نفتی به این سازمان، بان کی مون در اقدامی غیر انسانی نام ریاض را از لیست ناقضان حقوق کودکان در یمن خارج ساخت.
در دوره ریاست گوترش بر سازمان ملل نیز تاریخ مجدداً تکرار شد و وی پس از مدتی نام عربستان سعودی را از لیست سیاه ناقض حقوق کودکان حذف کرد. این درحالی است که در گزارش خودِ گوترش صراحتاً قید شده بود که سعودیها در طول سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۲۰۰ کودک یمنی را کشته اند. بر اساس آنچه که گفته شد، به نظر میرسد که دلارهای نفتی سعودی اینبار به صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) رسیده و موجب شده اند تا نقض فاحش حقوق کودکان در یمن نادیده گرفته شود.
منبع: العالم
انتهای پیام/