طبق اعلام یک متخصص رژیم غذایی در انگلیس، مواد غذایی کنسروی احتمالا مواد مغذی بیشتری خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که به نظر می‌رسد غذا‌های کنسرو شده و منجمد دارای مواد مغذی کمتری هستند، اما مسأله همیشه به این شکل نیست.

پایگاه خبری دیلی میل انگلیس در گزارشی اعلام کرد غذا‌های منجمد و کنسروی ممکن است دارای مواد مغذی بیشتری باشند؛ همچنانکه آن‌ها احتمالا دور ریز کمتری هم خواهند داشت؛ چرا که معمولا آن‌ها پیش از مصرف فاسد نمی‌شوند.

«هلن باند» (Helen Bond) متخصص رژیم غذایی در شهر «دربی شر» (در میدلندز شرقی انگلیس) اعلام کرد: اگرچه از لحاظ تئوری، میوه ها و سبزی های تازه مواد مغذی بیشتری دارند؛ چرا که دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند (هرچند به صورت طبیعی با گذشت زمان این مسأله کاهش می‌یابد)، اما ممکن است این مسأله در خصوص میوه و سبزی تازه پس از تولید و انتقال به مغازه و چیده شدن داخل قفسه‌های سوپرمارکت برای یک مدت و پس از آن پژمرده شدن در طبقات یخچال شما صدق نکند.

او  افزود: در حقیقت بسیاری از مواد منجمد دارای مواد مغذی بیشتری از محصولات تازه هستند؛ چرا که آن‌ها سریع منجمد می‌شوند تا مواد مغذی شان را حفظ کنند.

به نوشته دیلی میل، اگرچه فرایند کنسرو کردن - که شامل استریل کردن غذا بوسیله گرما در یک ظرف در بسته است تا میکروب‌های آن کشته شوند- می‌تواند برخی مواد مغذی را که با گرما آسیب می‌بینند، کاهش دهد؛ اما دیگر مواد مغذی تا زمانی که شما درِ این مواد کنسرو شده را باز کنید، پایدار می‌مانند.

طبق مطالعه‌ای که نتایج آن در سال ۲۰۱۵ در مجله «Nutrients» به چاپ رسید، افرادی که در هفته بیش از ۶ غذای کنسروی مصرف می‌کنند،  دارای مقادیر بالاتری از ۱۷ ماده مغذی ضروری هستند که  از جمله آن می‌توان به  پتاسیم (که برای حفظ فشار خون مناسب و سالم مفید است)، کلسیم (که برای استخوان‌هایی قویتر نیاز است) و فیبر (که برای گوارشی سالم نیاز است) اشاره کرد.

دیلی میل در ادامه نوشت: بنابراین ما از «هلن باند» متخصص رژیم غذایی خواستیم تا محتوای غذا‌های رایج را که می‌توان به صورت تازه یا کنسروی استفاده کرد ارزیابی کند و سپس یک برنده را از میان آن‌ها انتخاب کردیم.

توت فرنگی 

 توت فرنگی یکی از خوراکی‌هایی است که جزء کمپین «۵ عدد در هر روز» (۵ A Day) به حساب می‌آید، مصرف روزانه ۸۰ گرم توت فرنگی تازه بیش از نیمی (۵۷ درصد) از «ویتامین سی» بدن یک بزرگسال را که برای پوست سالم و سیستم ایمنی بدن نیازمند است، تأمین می‌کند. (کمپین ۵ عدد در هر روز، کمپینی است که در کشور‌های توسعه یافته مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان برای تشویق افراد به منظور مصرف دست کم ۵ میوه و سبزی به شکل روزانه و به میزان ۴۰۰ گرم طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت به راه افتاده است.)

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

مصرف توت فرنگی سبب می‌شود خون سالم تری داشته باشیم و خستگی را کاهش می‌دهد  البته طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ از سوی دانشگاه کالیفرنیا  انجام شد، این میوه ۳۰ درصد از ویتامین خود را سه روز  بعد از زمان برداشت از دست می‌دهد.

توت فرنگی کنسرو شده

۹ عدد توت فرنگی می‌تواند به عنوان بخشی از کمپین «۵ عدد در هر روز» محسوب شود. در روند کنسرو سازی تقریبا «ویتامین سی» به نصف می‌رسد و سطح فولیک اسید (ویتامین ب ۹) را تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. مسأله اصلی در توت فرنگی‌های کنسرو شده، شربت نگهداری شده در آن است که شیرینی آن در پوسیدگی دندان و افزایش وزن تاثیر دارد.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

توت فرنگی منجمد

طبق مطالعه دانشگاه کالیفرنیا، «ویتامین‌ سی» این میوه منجمد که تازه برداشت شده باشد، به طور کامل حفظ می‌شود؛ چرا که توت فرنگی با مواد مغذی آن منجمد می‌شود و تا سه ماه بعد دارای مواد مغذی سالم است.

سیب زمینی

طبق اعلام دیلی میل، سیب زمینی تازه در مقایسه با سیب زمینی کنسروی و منجمد، دارای خاصیت بیشتری است. سیب زمینی تازه دارای ۲.۲ گرم فیبر (برای سلامت روده) در هر ۱۲۰ گرم است. سیب زمینی همچنین یک هفتم ویتامین ب ۱ روزانه شما را تأمین می‌کند.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

سیب زمینی کنسروی، «شاخص قند خون پایین تری به نسبت تازه آن دارد که در نتیجه، سطح قند خون را زیاد بالا نمی‌برد و برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. با این حال سطح ویتامین ب سیب زمینی کنسروی، بسیار کم و در هر ۱۲۰ گرم، تنها دو درصد از ویتامین ب ۱ روزانه ما را دارد.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

اسفناج

اسفناج تازه منبعی غنی از فولیک اسید (ویتامین ب ۹) است. اسفناج در صورت جوشانده شدن، ۳۰ درصد از ویتامین لازم خود را از دست می‌دهد.

بر اساس تحقیقات، سطح «ویتامین سی» می‌تواند به شکل چشمگیری در یخچال کاهش یابد. قراردادن این سبزی در جایی که رطوبت در سطح بالایی قرار دارد، به حفظ ویتامین سی کمک می‌کند.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

گوجه فرنگی

به طور متوسط گوجه فرنگی تازه  یا خام (به میزان ۸۰ گرم) ۱۸ میلی گرم ویتامین سی شما را تأمین می‌کند. همین مقدار همچنین حدود ۶ درصد از ویتامین (A) مورد نیازبرای سلامت پوست و بینایی را تأمین می‌کند. گوجه فرنگی‌های گیلاسی، میزان بیشتری ویتامین آ دارند (در حدود ۸ درصد).

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

بر اساس اعلام دیلی میل، گوجه فرنگی کنسرو شده (رب گوجه فرنگی) در این مقایسه برای مصرف بهتر است؛ چرا اگرچه نیمی از ویتامین سی خود را از دست می‌دهد، اما شما می‌توانید یک هشتم بیشتر از میزان روزانه تان مصرف کنید. همچنین پخت و پز صورت گرفته در طی فرایند کنسرو سازی، سلول‌های گوجه فرنگی را می‌شکند و سبب می‌شود رنگدانه قرمز موجود در آن راحت‌تر جذب بدن شود؛ گوجه فرنگی کنسرو شده سه برابر بیشتر از نوع تازه آن آنتی اکسیدان دارد.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

 

گوشت چرخ شده گاو

۱۲۵ گرم گوشت چرخ شده گاو ، دارای ۲۷ گرم پروتئین است که این میزان، بیش از نیمی از مقدار مورد نیاز روزانه شما برای ترمیم و تجدید عضلات و بافت هاست.

مواد غذایی تازه یا کنسرو شده و فریز شده؛ کدام بهتر است؟

در مورد گوشت چرخ کرده گوساله منجمد باید گفت شما چیزی از مواد مغذی را از دست نخواهید داد؛ حتی بسته بندی آن به شکلی مات (و کدر) سبب می‌شود که انواع  ویتامین ب‌ حساس به نور ، مانند ب ۲ و ب ۱۲ موجود در گوشت حفظ شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار