به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در ۶ ماهه نخست امسال ۷۲ نفر دچار غرقشدگی در منابع آبی مختلف استان اصفهان شدند که ۲۰ نفر آنها نجات یافتند.
او ۸۰ درصد این جان باختگان را مرد اعلام و اضافه کرد: بیشترین مورد غرق شدگی در استخرهای کشاورزی و باغها با ۱۸ مورد و پس از آن در طول مسیر رودخانهها از جمله زایندهرود و در سمیرم با ۱۷ مورد بوده است.
شیشهفروش سایر موارد غرقشدگی را ۱۴ مورد در کانالهای منشعب از رودخانهها و هفت مورد در سدها از جمله زایندهرود، خمیران تیران و حنای سمیرم ذکر و تصریح کرد: بیشترین عامل غرقشدگیها، خطای انسانی بود.
او با تاکید بر اینکه اطلاعرسانی به مردم و اقدامات پیشگیرانه نقش موثری در کاهش آمار تلفات غرق شدگی در اصفهان داشت، خاطرنشان کرد: امسال موارد زیادی از غرق شدگی در ماه خرداد داشتیم و از طرفی بدلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیل بودن استخرها و گرمای هوا، افراد زیادی در منابع آبی مانند رودخانهها، شنا و آب تنی میکردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهارداشت: با توجه به حوادث غرقشدگی در نیمه نخست سال جاری لازم است که اقدامات پیشگیرانه برای سال آینده از هم اکنون آغاز و اجرا شود.
او به ۲۵۰ کیلومتر طول کانالهای منشعب از رودخانههای استان اشاره و اضافه کرد: شرکت آب منطقهای اصفهان از اکنون موظف به بررسی همه کانالها و ایمنسازی آنها بویژه در مناطق پر خطر و نزدیک محل سکونتگاههای شهری و روستایی با همکاری شهرداریها و دهیاریهاست.
شیشهفروش با بیان اینکه ساماندهی رودخانه زایندهرود به عهده شرکت آب منطقهای اصفهان است، خاطرنشان کرد: این روزها که سطح رودخانه خشک است، فرصت خوبی برای این کار و رفع مکانهایی که حالت خندقی و گردابی دارد، است.
او ادامه داد: همچنین شرکت آب منطقهای باید نسبت به استقرار و تقویت واحدهای گشت و نظارت، امداد و نجات و غواصی در کنار سدهای استان اقدام کند.
او با اشاره به سه هزار و ۵۰۰ استخر کشاورزی در استان اصفهان، تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی باید به مالکان همه این استخرها درباره ایمنسازی آنها اطلاعرسانی کند.
بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان شنا کردن در رودخانهها، استخرهای کشاورزی و کانالهای آب ممنوع است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م