به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ آزیتا فرحناکی رئیس مرکز رشد و واحدهای فناور شهرستان سنقر و کلیایی از آغاز نانومحلول آنتی باکتریال بر پایه اسانس گیاهان دارویی در این شهرستان توسط واحد فناور این حوزه خبر داد و گفت : نوآوری این محصول در ترکیبات سازنده آن است که همگی گیاهی بوده و هیچ ضرری برای سلامتی انسان نخواهد داشت.
او گفت : این محصول با خاصیت ضد میکروبی ساخته شده توسط تکنولوژی نانو و افزایش قابلیتهای آن از طریق این تکنولوژی، برای جلوگیری از آلودگیهای ثانویه میکروبی در انواع مواد غذایی گوشتها، نوشیدنیها، محصولات قنادی، لبنی و سایر بخشها کاربرد دارد.
او افزود: این محصول با ایجاد لایه محافظ در سطح محصولات مانند گوشتهای قطعه و بستهبندی شده که به صورت گرم عرضه میشوند، موجب افزایش تاریخ انقضاء و حفاظت از آنها در مقابل باکتریها و کپکها خواهد شد و در نوشیدنیهای خارجی، اسانس میتواند با تأثیر نانو بودن خود، میزان مصرف اسانس و در بعضی موارد میزان مصرف نگهدارندهها را کاهش دهد.
فرحناکی در ارتباط با دلایل برتری این ایده نسبت به موارد مشابه افزود: نگهدارندههای موجود به دلیل ممنوعیت و سرطان زایی و رعایت نکردن دوز مصرفی توسط کارخانه داران و تولیدکنندگان، از طرف سازمان غذا و دارو ممنوع اعلام شدهاند، ولی همچنان تولیدکنندگان به صورت غیر قانونی از آنها استفاده میکنند در حالیکه نگهدارنده تهیه شده توسط شرکت جستجوگران نانوصنعت، هیچ گونه منع مصرفی نداشته و هم اینکه این محصول قابلیت استفاده در سطح به صورت اسپری کردن و در داخل فرمول به صورت مایع را دارا است.
او افزود: مزیت دیگر آن اینکه موجب کاهش مصرف اسانس و نگهدارنده در مواد غذایی بالاخص نوشیدنی ها، (با افزایش بازدهی اسانس به واسطه نانو شدن آن) در نتیجه کاهش هزینههای تولید در کوتاه مدت و دراز مدت خواهد شد.
او ادامه داد: این محلول جایگزین و جدید میتواند در حین اعمال خاصیت ضد میکروبی در محصولات مختلف، خاصیت مفید و دارویی بسیاری از گیاهان دارویی منطقه را به مصرف کنندگان برساند.
فرحناکی گفت: با توجه به اقلیم ایران و غنی بودن گیاهان دارویی در کشورمان، همچنین جدید بودن این محصول برای صادرات به خارج از کشور، از شانس بالایی برخوردار است.
او به دلایل ضرورت و اهمیت این طرح پرداخت و گفت: امروز بسیاری از تولیدکنندگان با استفاده غیرمجاز و بیرویه نگهدارندههای شیمیایی و سرطانزا در انواع محصولات غذایی فساد پذیر با دور زدن قوانین و استانداردهای سازمانهای غذا دارو و اداره استاندارد، به دنبال افزایش ماندگاری محصولات خود هستند.
رئیس مرکز رشد و واحدهای فناور سنقر و کلیایی ادامه داد: از طرفی این محصول میتواند با ایجاد یک پوشش محافظ آنتی باکتریال و ضد کپک بر روی محصولاتی، چون انواع گوشت به صورت گرم عرضه میشوند، موجب افزایش ماندگاری آنها شده و از وارد شدن ضررهای مالی به تولیدکنندگان و فروشندگان کالای مذکور (در صورت به فروش نرسیدن زودهنگام گوشت گرم) جلوگیری میکند .
انتهای پیام/د