به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان به ریاست معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان و با حضور اعضای شورای سیاستگذاری به صورت مجازی برگزار شد. مرور اخبار مهم هفته گذشته و بحث و بررسی پیرامون «تشدید بحران کرونا»، «سامانه شاد و عدالت آموزشی» و «تأمین ارز دارو» از جمله موارد بررسیشده در جلسه شورای سیاستگذاری بود.
در ابتدای این جلسه مبحث «تشدید بحران کرونا» مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اعضای شورای سیاستگذاری تأکید کردند وضعیت کرونا در کشور بسیار نگرانکننده و بحرانی است و خواستار اعمال محدودیتهای جدی و کارآمد برای مدیریت کرونا طی روزهای آینده شدند. متأسفانه به رغم اینکه کرونا قویتر از قبل میتازد و روزانه رکوردهای کرونایی شکسته میشود، مسئولان همچنان درگیر گفتار درمانیاند و ضعف مدیریت بحرانها این روزها به وضوح آشکار است. تا زمانی که شیوه حکمرانی کرونایی فعلی باقی است امیدی به بهبود شرایط نیست و باید شاهد حجم بالایی از تعداد ابتلاها و جانباختگان بر اثر کرونا باشیم. محدودیتهای کرونایی اعمال شده در شهرهای کشور باعث کاهش و قطع زنجیره انتقال کرونا نمیشود. اعمال محدودیتهای رفتوآمدی با همراهی ستاد کل نیروهای مسلح، ممنوعیت سفرهای تفریحی بینشهری، مجازی شدن کامل آموزش در مدارس و دانشگاهها در پاییز و زمستان، افزایش دورکاری مشاغل دولتی و خصوصی، شناور شدن ساعت کاری ادارات برای جلوگیری از ساعات پیک، تأمین ماسک و مواد ضدعفونیکننده دهکهای پایین جامعه از جمله پیشنهادهای مطرحشده در این جلسه در جهت کاهش و قطع زنجیره انتقال کرونا در کشور بود.
در ادامه این جلسه «سامانه شاد و عدالت آموزشی» مورد بررسی قرار گرفت. اعضای شورای سیاستگذاری تأکید کردند سامانه شاد اگرچه اجازه نداد شکاف آموزشی بین دانشآموزان و مدرسه برقرار شود، اما ایرادات متعددی دارد که نیاز است مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد. عدم دسترسی به تبلت و تلفن همراه هوشمند، سرعت پایین و نبود زیرساختهای مطلوب اینترنت، اتصال سخت به شبکه، مشکلات نصب و حضور در سامانه، نبود فیبر نوری و بسیاری دیگر از این موارد سبب شده تا آموزش مجازی در شبکه شاد با چالشهای بسیاری همراه باشد. در این جلسه اعضا نسبت به دستورالعمل ابلاغی وزیر آموزش و پرورش با عنوان نحوه مشارکت در مدرسه شاد در خصوص افزونههای آموزشی مالی در شبکه شاد و احتمال ورود مافیای کنکور به سامانه شاد ابراز نگرانی کردند. با اجرای دستورالعمل جدید دانش آموزان به سه دسته تقسیم میشوند؛ دانشآموزانی که به دلیل عدم دسترسی به تبلت و تلفن همراه هوشمند نمیتوانند شاد را دریافت کنند که شامل حدود سه و نیم میلیون دانشآموز میشود. دسته دوم دانشآموزانی که خدمات عمومی معلمان مدارس را دریافت میکنند. دسته سوم دانشآموزانی که با پرداخت پول بیشتر، خدمات آموزشی افزوده را بهصورت افزونههای آموزشی تکمیلی دریافت خواهند کرد! این اقدام باعث ایجاد نابرابری و تبعیض آموزشی بیشتر و زیر سؤال بردن عدالت آموزشی خواهد شد.
بررسی «تأمین ارز دارو» از دیگر مباحث این جلسه بود. اعضای شورای سیاستگذاری ضمن هشدار نسبت به احتمال آزادسازی نرخ ارز مواد اولیه دارویی، نسبت به وقوع بحران در حوزه دارو هشدار دادند. در این جلسه تأکید شد انتظار میرود تأمین ارز دارو برای دولت و مجموعه وزارت بهداشت در اولویت قرار گیرد تا برای تولید و واردات دارو دچار مشکل نشویم. کمبود دارو و افزایش قیمت آن، فشار سنگینی را بر بیماران و خانوادههای آنها وارد خواهد ساخت.
در انتهای این جلسه موضوع «تفکیک نظام اداری از ساخت سیاسی در دولتهای مدرن» در دستور قرار گرفت که به دلیل نبود زمان کافی ادامه بحث به جلسات آینده موکول شد.
انتهای پیام/